En livsstil i åbne planer er måske den nye norm, men det betyder ikke, at vi alle har lyst til at gøre det samme hele tiden. Hemmeligheden bag vellykkede fælles opholdsområder er at sikre, at de er alsidige nok til at kunne imødekomme alles behov – på alle tider af døgnet.

Små fleksible områder er vidunderlige

Åbne rum har et frit flow og føles sociale, men vi har alle brug for at være lidt for os selv ind i mellem. Når vi skaber fællesrum med fleksible områder, hvor man kan slappe af eller læse, udnytter vi potentialet fuldt ud. De værktøjer, vi kan bruge til at opnå dette, er maling og en enkel møblering.

Hjemmets skjulte hjørner

Mal områder i fordybninger eller indhug i komplementære accentfarver for at få mest muligt ud af pladsen.

"Ethvert hjem har nogle lidt underlige, skæve hjørner," siger Marieke van der Bruggen, Senior Color Designer hos AkzoNobel. "Lad være med at ignorere dem, men gør dem i stedet til fokuspunkter. Alt for ofte bliver en alkove, som er malet i samme farve som resten af rummet, ganske enkelt glemt. Prøv at male fordybninger eller indhug i stærke, komplementære accentfarver. Jeg har brugt laksefarve, pink og okkerfarve til tre små soveværelsesalkover."

Hvilke farver?
Restful Antibes, Misty Antibes og Intense Grasse

Godt i gang med fleksible områder

Skab et roligt fleksibelt område med en accentfarve, der toner over i en neutral basisfarve.

Selv hvis du ikke rigtig har nogen krinkelkroge, kan du definere dine fleksible zoner på andre enkle måder. "Den mest iøjnefaldende måde at opdele rum på er ved hjælp af farver," forklarer Marieke. "Et stort rum kan rumme mange forskellige funktioner ved at bruge vægfarver til at definere områder med forskellige aktiviteter."

Hvilke farver?

Restful Antibes, Misty Antibes og Soft Montrouge

Skab stemningen ved hjælp af farver

Design et kreativt og energigivende fleksibelt område ved at male cirkler i forskellige nuancer på væggen.

"For at skabe et lille område til afslapning kan du male en markant væg i en blød accentfarve. Jeg har brugt laksefarvet lyserød og tonet over i den neutrale basisfarve for at understrege den fredfyldte følelse. Inddeling i zoner fungerer lige så godt til fleksible zoner, der er tiltænkt aktivitet eller arbejde – prøv at male cirkler i et gittermønster med tilbagevendende nuancer for at afgrænse et energifyldt, kreativt område."

Hvilke farver?
Restful Antibes, Misty Antibes, Intense Grasse, G4.50.75, B6.40.50, Clear Le Havre og Restful Sarcelles

Skab et fleksibelt område Find farverne, der kan aktivere de skjulte steder i hjemmet. Download Nordsjö Visualizer-appen for at se en øjeblikkelig visning af, hvordan det fleksible område kan komme til at se ud, når det er færdigt.

Viste farver