"En af fordelene ved at bruge blødere toner er, at det sætter fokus på teksturen," forklarer Willeke Jongejan, Senior Color Designer ved Global Aesthetic Center. Naturlige materialer passer perfekt til denne palet og præsenterer træets struktur eller detaljerne i murværkets overflade. Eksperimenter med lignende materialer i dit valg af møbler: Farverne og teksturerne i læder, uld og træ understreges af de mere neutrale omgivelser.

Leg med blanke detaljer

Prøv at blande blanke og matte overflader for at give tekstur på vægge med to toner.

"Prøv at blande blanke detaljer med en mat væg, så overfladerne ændrer sig i takt med, at dagens lys skifter," siger Willeke. Ved brug af bløde toner og farveproportioner sammen med disse skift mellem matte og blanke overflader opnår man et underspillet overraskelsesmoment i ethvert rum. Bløde tekstiler som f.eks. hør og tæpper understreger også disse diskrete kontraster.

Hvilke farver?
Bright Calais, Misty Roubaix og Denim Drift

Hold det elegant

Skab grafiske mønstre med vægge i to toner.

"Den tid, hvor boligen skulle fyldes med ting for tingenes egen skyld, er forbi," siger Willeke. Vi bevæger os væk fra den traditionelle forbrugerisme og hen mod en mere nedtonet og mådeholden tilgang til det, vi vælger at eje og indrette os med. Denne tilgang, som man kunne kalde "kun det essentielle", er udtryk for en ny slags luksus: Tid og plads. Så i stedet for at overlæsse sanserne med indtryk, giver vi rum og plads med en beroligende, blød farvepalet.

Hvilke farver?
Light Dijon og Denim Drift

Mærk verden

Med et nedtonet farveskema giver du plads til at genstande kan stå frem og blive værdsat.

Med en sådan nedtonet og tilgang kan du så begynde at opbygge hvert enkelt rums personlighed ved hjælp af tilbehør i forskellige materialer og med fokus på det taktile. “Tænk over, hvordan tingene er at røre ved,” siger Willeke. Når farvespillet er diskret og afdæmpet, bliver det op til genstandene i rummet at tilføje et element af variation.

Du kan også eksperimentere med at male nogle af møblerne og lade andre stå ubehandlede. Begynd med at vælge nogle få stole, som du maler, og hvis du har mod på det, kan du endda prøve at male halvdelen af en stol, så den taktile følelse ændres fra glat til grov på det samme møbel.

Hvilke farver?
Denim Drift og Bright Calais

Kunsten at underspille Download Nordsjö Visualizer-appen, og se, hvordan disse underspillede, lyse nuancer kan bruges i dit hjem.

Viste farver