“Vi venter vores første barn, og vi vil gerne have vores ekstra rum til at fungere både som børneværelse og gæsteværelse Hvordan får vi mest muligt ud af pladsen?”

I de fleste moderne huse og lejligheder er pladsen begrænset, så det er vigtigt at rummene opdeles og udnyttes bedst muligt.

Selv hvis I er så heldige at have et ekstra værelse, har I måske ikke mulighed for at forvandle det til et børneværelse, hvis I også har brug for det til at opfylde andre funktioner.

Et ekstra rum, der skal fungere som kombineret soveværelse og børneværelse, kræver lidt planlægning og en smule maling, men hvis I gør det rigtigt, har I det perfekte sted til bedsteforældre, der kommer på besøg, og en hyggelig krog til en glad baby på samme tid!

En sofistikeret, neutral palet er et rigtig godt udgangspunkt for et soveværelse, især hvis det skal passe til forskellige aldersgrupper.

1. Neutralt område

En sofistikeret, neutral palet er et rigtig godt udgangspunkt for et soveværelse, især hvis det skal passe til forskellige aldersgrupper.

Hvis det ekstra rum er forholdsvist lille, kan I indrette det i kølige, dæmpede nuancer som østershvid eller stålgrå – så vil det føles lyst og luftigt, perfekt til en seng og en babyseng.

Få en mere hyggelig og intim følelse ved at vælge neutrale farver i den varme ende af spektret, f.eks. kakao, kastanje eller sandsten.

Hvilke farver?

Glowing Roubaix
Misty Roubaix
Dusky Roubaix
Deep Roubaix

Dæmpede farver hjælper dig med at skabe et opfindsomt farvetema, der både er æstetisk og moderne.

2. Pastelfarvet børneværelse

Hvis du drømmer om en traditionelt farvepalet i børneværelset, men også gerne vil skabe et rum, hvor bedstefar føler sig godt tilpas, så kan du erstatte en sukkersød lyserød og babyblå med en lidt mere voksen palet.

Forestil dig elegante dessertinspirerede farver som abrikos, blomme, lavendel og mynte. Disse afdæmpede farver rammer den perfekte balance mellem sødt og sofistikeret, og de hjælper dig med at skabe en opfindsom farvepalet, der både er æstetisk og moderne.

Hvilke farver?

Bright Cannes
Restful Roubaix

Brede, lodrette striber på din babys seng ser stilfuldt ud, især i varme, neutrale farver eller pasteltoner.

3. Opdelt

Hvis du gerne vil definere de forskellige zoner i rummet, kan du overveje at skabe en markant væg ved babysengen eller ved hovedenden af gæstesengen.

Brede, lodrette striber ved babysengen vil se stilfuldt ud, specielt i varme eller neutrale pastelfarver. Det er også en god måde at gøre denne del af rummet spændende på uden at lægge for stor vægt på babytemaet i forhold til resten af rummet.

Opnå en flot, designerstil i den voksne del af rummet ved at male en skyggeeffekt på den ene væg med en af dine foretrukne pastelfarver i stærkere nuancer for at skabe en behagelig kontrast. Prøv en smørfarvet gul sammen med syrlig citron for at opnå en munter fornemmelse.

Hvilke farver?

Light Sarcelles
Soft Roubaix
Restful Melun

For at undgå at rummet fyldes op med bleer og cremer kan du vælge flytbare opbevaringsenheder, der kan stables eller sættes under vuggen eller sovesofaen.

4. Brug rummet intelligent

Hvis det er en udfordring at få plads til det hele, er det måske en idé at genoverveje møbleringen. Hvis du allerede har en dobbeltseng, kunne det måske være en mulighed at udskifte den med en futon eller en sovesofa, så du også har et sted at sidde og made babyen.

Babyer er ganske vist små, men der følger en masse udstyr med, som helst skal være inden for rækkevidde hele tiden. Undgå, at rummet bliver overfyldt med bleer og cremer ved at vælge flytbare opbevaringsenheder, der kan stables eller nemt være under vuggen eller sovesofaen.

Et gardin, der hænger ned fra loftet og rundt om vuggen, er en nem måde at skabe et improviseret rum på, så både din baby og gæsten kan have det lidt for sig selv.

5. Opdel med gardiner

Et gardin, der kan trækkes rundt om vuggen, eller en foldeskærm, er en nem måde at skabe et improviseret rum på, så man får oplevelsen af to adskilte rum.

Tips

Indret i et neutral tema med nogle potteplanter, der ikke kræver så meget pleje, og nogle indrammede fotografier. En væg med familiebilleder er en fin måde at gøre et rum personligt på, og du kan altid tilføje nye billeder i takt med at baby vokser.

Viste farver