Ikke alene er vores boliger mere åbne end nogensinde før – spiseplads i køkkenet, hems, balkoner, ovenlys og udestuer, der åbner op for udendørsområder – sådan er den moderne familie også. Hvor rum og roller tidligere var skarpt definerede, er vi nu alle medskabende i forhold til, hvordan boligen skal være.

Alle har noget at skulle have sagt

Hvad er resultatet? Vi bruger alle sammen boligens områder i fællesskab, men vi har hver især vores forestilling om, hvordan de skal se ud. I stedet for at gøre det til et problem, kan I gøre det til en mulighed! Find frem til en indretningsløsning, der afspejler styrkerne ved hver af jeres individuelle personligheder.

Kunsten at være fælles om plads

"Et godt fællesskab udspringer af evnen til at være åben for andre perspektiver," siger Marieke van der Bruggen, Senior Color Designer hos AkzoNobel. "Fælles områder fungerer bedst, når de udstråler en positiv og oplivende stemning. Farve er dit hemmelige våben til at skabe sådan et rum."

Vær dristig, men vælg en neutral basis

De fleste har en klar, stærk farve som deres yndlingsfarve: Primærfarverne eller måske en kraftig pink eller fyldig lilla? "Vi knytter os til denne type farver," fortæller Marieke. "Ved at give rummet udgangspunkt i en neutral basisfarve som f.eks. jordfarvet grå, flødefarvet, blød violet eller Årets farve 2017, den gråblå Denim Drift, kan I bruge hver af jeres yndlingsfarver som livfulde, sitrende accentfarver."

Hvilke farver?
Denim Drift

Leg med former

Overraskende geometriske former malet i accentfarver skaber energi i et rum.

"Mens markante vægge med effekter giver rummet et stærkt fokuspunkt, kan I også afprøve mere legende farveeffekter ved at male vinduerne en lys kantfarve – jeg har valgt en energigivende solskinsgul – eller små overraskende geometriske former – jeg har prøvet en afdæmpet effekt i to toner med en gråblå cirkel på en sart violet væg op mod en vinduesramme."

Hvilke farver?
Denim Drift og Restful Montrouge

Gør-det-sammen

Forskelligt farvede cirkler giver en markant effekt på en væg.

I fælles områder er det en god idé, at alle er aktivt involveret. "Prøv at lave en markant væg med cirkler i komplementærfarver – jeg har valgt en palet fra lys beige og grå over okkerfarvet og laksefarvet til lyserød og klar gul – hvor hvert familiemedlem maler en bestemt farve," foreslår Marieke. "Cirklerne behøver ikke være perfekte – det er dét, der giver jeres bolig dens unikke præg."

Hvilke farver?
Clear Le Havre, Restful Sarcelles, G4.50.75, Restful Antibes, B6.40.50 og Intense Grasse

Markant væg med en lille forskel

En markant, stribet væg med en dristig gul accentfarve op imod mere afdæmpede nuancer.

De fleste markante vægge har en enkelt farveblok, der kontrasteres af en lys, neutral basisfarve på de andre vægge, men der er så mange andre muligheder: "Forskellige farver kan have en utrolig effekt. Hvad med dristige, skiftende striber, der giver maksimal energi, eller en gradvis overgang fra accentfarven tilbage til basisfarven for at skabe en beroligende fornemmelse af en solnedgang?"

Hvilke farver? G4.50.75, Restful Montrouge, Soft Montrouge, Restful Sarcelles og Clear Le Havre

Viste farver