“Jeg vil gerne friske mine vægge op, men jeg ved ikke, hvilke farver jeg skal vælge. Jeg elsker min nabos dristige farvevalg, men jeg er bange for, det bliver lidt for overvældende for mig. Kan I hjælpe mig med at finde min personlige stil?”

I en undersøgelser foretaget af Nordsjö siger 40 %, at de foretrækker neutrale nuancer, mens 36 % siger, at de foretrækker et moderne look, når de maler hjemmet.

Når du er bevidst om, hvilke farvekombinationer du kan lide, og hvorfor du kan lide dem, er det meget lettere at finde din helt egen indretningsstil, og få nye idéer til ændringer i hjemmet, som du for alvor bliver glad for.

Så hvad venter du på? Læs videre for at finde frem til din helt egen indretningsstil.

CF17 Stue Denim Drift

1. Foretrækker du en rolig stil? Prøv en ensfarvet farvepalet

Hvis du foretrækker en enkle og elegante indretningsstil, er en ensfarvet palet måske det rigtige for dig. En ensfarvet palet er et relativt sikket valg, men hvis du kun bruger én farve, er det vigtigt at vælge den rigtige.

Her kan Nordsjö Visualizer-appen hjælpe. Når du har downloadet appen på din iPhone eller smartphone, skal du blot følge vejledningen for at se en øjeblikkelig, digital visning af, hvordan den færdige væg kan komme til at se ud. Så kan du afprøve så mange forskellige farver, som du vil.

Hvilke farver

Denim Drift
Light Dijon

Et komplementært farveskema kendetegnes ved, at farver, som befinder sig direkte overfor hinanden på farvehjulet, kombineres. Dette kaldes også kontrasterende farver. Tænk f.eks. på orange og blågrøn, gul og blå, grøn og magenta.

2. Foretrækker du en markant og moderne stil? Prøv en komplementær farvepalet

En komplementær farvepalet kendetegnes ved, at man anvender farver, som befinder sig overfor hinanden i farvehjulet. Dette kaldes også kontrast farver, som f.eks. orange og blågrøn, gul og blå, grøn og magenta.

Proportioner er afgørende her, så når du vælger farver, anbefaler vi at vælge én dominerende farve og så spille op mod den ved at male et mindre område i en kontrast farve. Eksempelvis kobberorange vægge i kombination med blågrønt træværk eller et marineblåt soveværelse med en gul væg som kontrast.

Hvilke farver

Dazzling Antibes
Illuminated Le Havre

Her kombineres toner og nuancer, der er tæt på hinanden på farvehjulet, og de kombineres let med neutrale farver for at opnå et sofistikeret, tilbagelænet look.

3. Foretrækker du en lys og romantisk stil? Prøv en harmonisk farvepalet

Hvis du foretrækker dæmpede farver som lys rosa, sart blå og støvet grøn, kan du prøve en harmonisk farvepalet. Her kombineres toner og nuancer, der er tæt på hinanden i farvehjulet, og de kombineres nemt med neutrale farver for at opnå en sofistikeret, afslappet stil. Forestil dig en palet med kølige blå, pastelgrønne og grå farver eller en varm abrikosfarve sammen med en solnedgangstonet rød.

Hvilke farver

Dusky Nice
Deep Montrouge

Hvis du godt kan lide farver i den klare ende af spektret, ligger det lige for at kaste sig ud i en mere utraditionel farvekombination. Kontrasterende farveskemaer er for de mere modige, men i den rigtige balance vil de garanteret fylde dit hjem med energi.

4. Foretrækker du en stærk og farverig stil? Prøv en kontrastfyldt farvepalet

Hvis du godt kan lide stærke farver, er det oplagt at prøve kræfter med en mere utraditionel farvekombination. Kontrast farver er for de mere modige, men i den rigtige balance vil de garanteret fylde dit hjem med energi.

Du kan opnå maksimal effekt ved at kombinere et neutralt farveskema med glimt af pangfarver, f.eks. dramatisk pink og citrongul eller turkis og lys magenta.

Hvilke farver

Dazzling Cognac
Mystical Dijon

Hold det enkelt med en farvepalet bestående af kulsort og frisk hvid, eller tilføj blot en enkelt primærfarve, for at opnå et dristigt look med høj kontrast.

5. Foretrækker du en monokrom stil? Prøv et grafisk tema med et stænk af farve

Hvis klassisk sort og hvid appellerer til din fornemmelse for stil, kan du overveje at bruge et grafisk tema i hjemmet. Hold det enkelt med en farvepalet bestående af kulsort og frisk hvid, eller tilføj blot en enkelt primærfarve, for at opnå et dristigt look med høj kontrast. Denne kombination er perfekt til geometriske mønstre som f.eks. striber, pletter, skaktern og vinkelmønstre.

Hvilke farver

Mystical Le Havre
Sparkling Le Havre
Glowing Le Havre

Tips

Det bedste sted at søge inspiration til indretningen er faktisk i dit eget hjem. Tænk på dine yndlingsting – måske et smuk skrin, som du har fundet på en rejse, et finurligt postkort eller en flot vase. Brug disse personlige objekter som udgangspunkt for at vælge en farvepalet, der afspejler din personlige stil.

Viste farver