"Jeg og min partner har meget forskellig smag, hvad angår boligindretning. Hvordan bliver vi enige om hvilke farver, der skal på væggene?"

Ifølge vores globale undersøgelse udskyder næsten 1 ud af 10 adspurgte istandsættelsen, når de flytter ind i en ny bolig, af en eneste grund: De kan ikke blive enige med deres partner om hvilke farver, hjemmet skal males i.

"Det er en meget spændende, men også stressende tid, når et par flytter sammen," udtaler den kliniske psykolog Corinne Usher. "Omvæltningen ved selve flytningen gør det til en tid, hvor følelserne sidder uden på tøjet, og det kan betyde, at uenigheder omkring boligindretning kan føles større, end de reelt er."

Hvis du og din partner ikke kan blive enige om hvilke farver, der skal på væggene, så tæl til ti og læs Corinnes tips til god harmoni ved istandsættelse af boligen.

Før I begynder: download Nordsjös Visualizer-app

1) Læg ud med at male de letteste rum

Gør op med jer selv hvilke rum, der er et reelt stridspunkt. Kan I lettere finde en løsning i nogle rum end andre? Hvis svaret er ja, så begynd jeres malerarbejde her.

Tag blandt andet rummets størrelse, gulvtype, møbler samt evt. andre farver med i jeres overvejelser.

2) Tænk praktisk, når der skal vælges farver

Tag blandt andet rummets størrelse, gulvtype, møbler samt evt. andre farver med i jeres overvejelser. Hvis I bruger disse faktorer som pejlemærke, kan I få indsnævret feltet af mulige farver og undgå at støtte jer for meget til personlig smag.

3) Husk, at begge parters mening tæller

Har I for travlt med at tale forbi hinanden, vil I måske slet ikke opdage, at I faktisk har flere farvepræferencer tilfælles, end I lige havde regnet med.

4) Indsæt farverne på en skala fra 1 til 10

Ligger jeres yndlingsfarver langt fra hinanden, kan I sætte jeres foretrukne farver ind på en skala fra 1 til 10. Vurderer din partner en farve til at ligge væsentligt højere på skalaen, end du gør, kan du måske lade ham/hende få sin vilje i dette rum og så selv få lov til at bestemme i et andet rum.

5) Tænk over farvens intensitet

Hvis I ikke kan indgå et kompromis omkring selve farven, kan I måske blive enige om en bestemt farvefamilie. Du ønsker måske ikke at male væggene i en lys orange, men hvad med en mere afdæmpet terrakottarød?

Hvis en af jer har svært ved at forestille sig, hvordan en specifik farve vil se ud på væggene, kan I med den praktiske Visualizer-app fra Nordsjö afprøve den, inden I foretager et køb.

6) I skal ikke være bange for at eksperimentere

Hvis en af jer har svært ved at forestille sig, hvordan en specifik farve vil se ud på væggene, kan I med den praktiske Visualizer-app fra Nordsjö afprøve den, inden I gør et køb. App'en vil med et enkelt tryk på en knap hjælpe jer med at danne jer et billede af, hvordan forskellige farver vil tage sig ud på jeres vægge - og så kan I forhåbentligt finde fælles fodslag!

Vores bedste tip

Gør væggene grå - denne farve er yderst alsidig og fungerer godt til både klassisk og moderne boligindretning. Er I bange for, at gråt bliver for kedeligt? Så giv rummet farvespil med en lys kontrastfarve, for eksempel gul.