“Jeg har læst, at gyldne toner er meget populær for tiden. Væggene i min stue trænger til at blive frisket op, og jeg ville virkelig gerne prøve det af, men hvordan kan jeg sikre mig, at det ikke ser uddateret ud om et par år?”

I en nyere undersøgelse foretaget af Nordsjö angav én ud af fem at en af de vigtigste grunde til at de sætter deres hjem i stand, er at de gerne vil give hjemmet et mere modern udseende.

Så er der nogen bedre måde at friske hjemmet op på, og opnå et moderne look, end ved at male væggene i Ochre Gold – en af vores mest alsidige farver?

Ochre Gold indeholder okkerfarvede nuancer, som gør farven klar nok til at skille sig ud, men samtidig er den alsidig nok til at fungere i kombination med andre farver og give et dristigt look, der alligevel er behageligt i hverdagen.

Vores egen farveekspert Marieke van der Bruggen forklarer, hvordan du kan få okker til at fungere hjemme hos dig:

Blå og guld lyder måske umiddelbart som en usædvanlig kombination, men i de rette nuancer kan det være opløftende og harmonisk.

1. Altid frisk

Blå og gyldne farver lyder måske umiddelbart som en usædvanlig kombination, men i de rette nuancer kan det være opløftende og harmonisk.

Her er Ochre Gold sat sammen med varme neutrale striber og en lyseblå kontrastfarve. Disse farver befinder sig ved siden af hinanden på farvehjulet og passer smukt til hinanden. Varierende størrelser på striberne giver dette kontor en legende stemning.

Hvilke farver?
Ochre Gold, Intense Montpellier, Dusky Rochefort og Soft Valence

Den violette farve har her en blød, lysende kvalitet, der får de okkerfarvede nuancer frem i guldfarven. Det giver et moderne look, der emmer af vitalitet.

2. Den indre glød

Ved at opdele væggen horisontalt, kan du få komplementærfarver til at stråle og fremhæve hinanden.

Den bløde, lysende violette farve fremhæver her de okkerfarvede nuancer i Ochre Gold og giver et moderne og livligt udtryk. Disse farver fungerer specielt godt på en væg, der ikke ligger i naturligt lys, f.eks. en gang eller en entré.

Hvilke farver?
Ochre Gold, Intense Montpellier og Soft Montrouge

Hvis du leder efter et farveskema, der byder velkommen, kunne du prøve at kombinere Cherished Gold med en lys, blød farve som f.eks. cappuccino. Denne jordfarvede kombination virker harmonisk og fungerer rigtig godt i en entré.

3. Varm og indbydende

Du kan skabe en indbydende farvepalet ved at kombinere gyldne nuancer med en lys, blød farve som f.eks. greige.

Denne jordfarvede kombination er meget harmonisk og fungerer specielt godt i en entré.

Hvilke farver?

Ochre Gold, Intense Montpellier og Clear Melun

Mørke chokoladebrune farver og varm lyserød skaber sammen med guld en behagelig stemning, der er fuld af varme og dybde.

4. Inspireret af naturen

Mørke chokoladebrune farver og varm lyserød skaber sammen med Ochre Gold en behagelig stemning, der er fuld af varme og dybde.

Disse bløde farver minder om de naturlige undertoner af træ og skaber et stille, underspillet drama i kombination med sorte kontraster, som køkkenskabene på billedet ovenfor.

Hvilke farver?
Intense Montpellier, Illuminated Melun og Sparkling Melun

Hvis den cool, skandinaviske stil er lige dig, er guld sammen med en kølig, neutral farve, som f.eks. sart lyserød, en træfsikker kombination.

5. Køligt og stilrent

Hvis den kølige, skandinaviske stil er lige dig, er en gylden nuance sammen med en kølig, neutral farve, som f.eks. sart lyserød, en fantastisk kombination.

Denne afslappende og fredfyldte kombination er perfekt til soveværelset, og du kan fuldende stilen med møbler og tilbehør i lyst træ.

Hvilke farver?
Ochre Gold, , Intense Montpellier og Light Marseille

Understreg guldets glamour ved at kombinere med en tilsvarende afdæmpet farve som f.eks. mokka. Tilføj en skarp detalje med en tynd stribe eller en markant effekt i klar gul for at opnå et traditionelt look med et moderne tvist.

6. Dæmpet glamour

Fremhæv det glamourøse i Ochre Gold ved at kombinere med en tilsvarende afdæmpet farve som f.eks. mokka.

Tilføj en skarp detalje som en tynd stribe eller kontrast i klar gul for at give det traditionelle look et moderne tvist.

Tips Gør Ochre Gold paletten ekstra interessant med elementer af kobber – f.eks. en lampeskærm eller en dekorativ skål. Den reflekterende, skinnende overflade understreger de afdæmpede gyldne toner og giver et sofistikeret look, som er behagelig i hverdagen.

Viste farver