"Vi er lige flyttet og har ikke mange penge tilbage på kistebunden. Men vi vil meget gerne indrette en afslappet stue, hvor hele familien kan hygge sig sammen. Hvordan kan det lade sig gøre?"

Det kan være en dyr fornøjelse at flytte, og der er ikke altid mange penge tilbage til at indrette din drømmebolig. Alligevel vil de fleste gerne straks i gang med at male, når flyttelæsset har fundet vej til den nye adresse, og dette gælder især for spændte børnefamilier.

Ifølge vores globale undersøgelse mente 60 % af alle adspurgte, at indretning af stuen havde førsteprioritet efter en flytning. Med vores seks gode råd kan du ved hjælp af maling nemt og billigt skabe en stue, hele familien vil elske.

Du kan forsøge dig med at male væggen bag din sofa i én farve, vælge en anden nuance til væggene rundt om dine vinduer og endelig en helt tredje til eventuelle alkover eller kroge i stuen.

1) Giv dig i kast med colour blocking

Har du ikke råd til at male hele stuen? Så prøv med lidt strategisk colour blocking. Du kan for eksempel forsøge dig med at male væggen bag din sofa i én farve, vælge en anden nuance til væggene rundt om dine vinduer og endelig en helt tredje til eventuelle alkover eller kroge i stuen. Forskellige nuancer af petroleumsblå er rigtig gode til denne slags colour blocking.

Mal dine vindueskarme i en mørkere farve end dine vægge, på denne måde kan du også få rummet til at virke større.

2) Mal dørene i kontrastfarver

Sådan kan du på en sjov måde give en karakterløs hvid stue lidt liv. Vælg stærke farver på dørkarmene, og mal selve døren i en moderne, stilren farve - for eksempel en blå dørkarm og en orange dør eller en indigoblå dørkarm og en gul dør. Børn vil være vilde med de lyse farver, og omkostningerne er små, da du ikke maler store overflader.

Maler du rummets døre, kan du på en sjov måde give en karakterløs hvid stue lidt liv. Vælg stærke farver på dørkarmene, og mal selve døren i en moderne, stilren farve.

3) Fokus på vindueskarmene

Er du faldet pladask for en bestemt farve, men rækker budgettet ikke til at male alle vægge, er der ingen grund til at fortvivle. Opnå en flot og iøjnefaldende effekt ved blot at male møbler, hylder og dørkarme. Mal dine karme i en mørkere farve end dine vægge, på denne måde kan du også få rummet til at virke større.

Er du faldet pladask for en bestemt farve, men rækker budgettet ikke til at male alle vægge, er der ingen grund til at fortvivle. Opnå en flot og iøjnefaldende effekt ved blot at male møbler, hylder og dørkarme.

4) Giv din bogreol lidt kolorit

Har du indbyggede bogreoler eller frithængende hylder, kan du prøve at male dem i en lys farve for at give stuen lidt spræl. Du kan endda male alle hylder i forskellige farver, så du skaber din helt egen regnbue i rummet, eller du kan vælge mere afdæmpede nuancer, hvis du mere er til et harmonisk look. Sæt prikken over i'et ved at placere dine bøger i hylderne alt efter farve.

Har du brug for lidt fred og ro omkring dig, kan du med fordel male din stue i lysegrønne og violette farver

5) Vælg glade farver

Farver kan have en stor indvirkning på dit humør. Lyse farver giver god energi, især hvis du vælger varme farver som for eksempel gul og orange. Hvis du mere har brug for lidt fred og ro oven på en stressende flytning, kan du med fordel forsøge dig med lysegrønne og violette farver, som har en beroligende virkning.

Vores bedste tip

Ønsker du et fuldendt og moderigtigt look, kan du gøre brug af overkommelige detaljer som for eksempel pyntepuder, farverige krukker eller malede billedrammer. Dette kan sætte fokus på din vægmaling og binde hele rummet sammen.