"Jeg vil gerne male mit værelse i en lys farve, men jeg kan ikke beslutte mig for hvilken en, jeg skal vælge. Hvor kan jeg finde nogle gode idéer?"

Ifølge vores globale undersøgelse foretrækker 33 % af adspurgte boligejere at male deres hjem i lyse farver.
Hvis du lige har flyttet bolig, kan du med stærke farver sætte dit helt eget aftryk på dit nye hjem. Men hvilke farver skal du vælge?

Da Catherine Dawson flyttede ind i sin nye lejlighed, havde hun svært ved at finde den rigtige farve til sine stuevægge. Men så en dag fangede hendes blik et billede, der hang på køleskabet.

"Billedet var fra en ferie, jeg lige havde været på i Irland" forklarer hun. "Det var et foto af mig foran bølgende, grønne bakker, der dominerede landskabet i baggrunden."

"Jeg tænkte straks, at bakkernes grønne farve ville se fantastisk ud i min stue, og jeg fandt den perfekte maling i Nordsjö serie, Verdens farver. Det er en smuk grøn nuance, der hedder Daring Energy fra Energizing Ireland-serien, og jeg er helt vild med den. Stuen er simpelthen blevet så frisk og indbydende."

Fem steder, hvor du kan finde farveidéer

Når først du begynder at tænke over det, kan du finde farveinspiration overalt. Her kommer et par flotte farveidéer, du kan stjæle fra dine egne omgivelser.

Giv et rum et ordentligt skud energi med tropiske grønne farver, der brydes af lyse kontrastfarver.

1) Naturen omkring os

Hvad enten du er til gåture i skoven, din lokale park eller blot holder af at omgive dig med planter i hjemmet, kan naturen byde på stor inspiration. Giv et rum et ordentligt skud energi med tropiske grønne farver, der brydes af lyse kontrastfarver.

Skab en moderne boligindretning med kant ved at sætte enkelte strejf af neonfarver sammen med en elegant grå. Du kan også lade dig inspirere af byens skyline ved solnedgang og opnå en varm, afslappet atmosfære.

2) Det moderne byrum

Byer er rene overflødighedshorn af farveidéer, du nemt kan kopiere. Skab en moderne boligindretning med kant ved at sætte enkelte strejf af neonfarver sammen med en elegant grå. Du kan også lade dig inspirere af byens skyline ved solnedgang og opnå en varm, afslappet atmosfære.

Tag ferien med dig hjem ved at male dine vægge i glade farver, der er inspireret af gyldne sandstrande.

3) Ferie på stranden

Tag ferien med hjem med glade farver, der er inspireret af gyldne sandstrande. Sandgul og havblå står rigtig godt til hinanden og vil skabe en rigtig strandstemning i dit hjem.

Du vil næsten aldrig gå galt i byen, hvis du bruger dine kæreste ejendele som udgangspunkt for de farver, du anvender i din bolig.

4) En kær ejendel

Du har måske et maleri af din yndlingskunstner, en farverig pyntegenstand eller en skattet souvenir fra din sidste ferie, som betyder noget ganske særligt for dig. Du vil næsten aldrig gå galt i byen, hvis du bruger dine kæreste ejendele som udgangspunkt for de farver, du anvender i din bolig.

Din lille røde kjole eller blå yndlingsskjorte kan både lægge grunden for din garderobe og farverne på dine vægge.

5) Din garderobe

Din lille røde kjole eller blå yndlingsskjorte kan både lægge grunden for din garderobe og farverne på dine vægge. Holder du af farven, men er du bange for, den bliver lidt for meget på dine vægge, kan du nøjes med at male en enkelt væg - bag hovedgærdet i dit soveværelse, for eksempel, eller mal dine vindueskarme eller et møbel i farven.

Vores bedste tip

Har du stadig svært ved at vælge farver? Med Nordsjö Visualizer-app kan du træffe det perfekte valg og se, hvordan værelset vil se ud, når det er blevet malet.