"Vi skal flytte, og jeg er bekymret for, hvordan det vil påvirke mine børn. Hvordan kan jeg få dem til at føle sig hjemme i deres nye omgivelser?"

En flytning er en stor begivenhed for hele familien, men den kan også være ganske stressende - især for børnene. Faktisk siger 40 % af adspurgte forældre, at de bekymrer sig over at skulle fjerne deres børn fra deres velkendte omgivelser.

"Børn har det ikke så godt med forandring," udtaler børnepsykolog Lynette Fry. "De har brug for trygge og velkendte rammer, og disse tages fra dem ved en flytning."

De farver, du vælger til dit børneværelse, kan hjælpe dine børn med at finde sig til rette i deres nye omgivelser og give dem den følelse af sikkerhed og glæde, de har behov for.

Prøv disse farvetips til at hjælpe dit barn med føle sig hjemme i de nye omgivelser:

Efter en flytning kan du give dine børn en følelse af stabilitet ved at male deres nye værelse i samme farve som deres gamle værelse.

1) Skab velkendte rammer ved hjælp af farver

Efter en flytning kan du give dine børn en følelse af stabilitet ved at male deres nye værelse i samme farve som deres gamle værelse.

Dette vil straks få børnenes nye omgivelser til at virke mere velkendte og hjemlige, og børnene vil føle sig mere tilpas i boligen.

Skab et fredfyldt frirum for dine børn ved at male deres nye værelse i beroligende pastelfarver.

2) Skab en rolig atmosfære med pastelfarver

En flytning er en strabadserende affære, så hvorfor ikke skabe et fredfyldt fristed for dine børn med beroligende pastelfarver?

Hvad angår farve, er der næsten frit valg på alle hylder - bare du sørger for at holde dig til de afdæmpede nuancer.

Gør dit barn i godt humør ved at bruge varme farver såsom en opløftende solskinsgul.

3) Mal med glade farver

Varme farver som for eksempel orange og solskinsgul vil gøre dine børn i godt humør. Derfor vil de måske være mere positivt indstillet over for deres nye hjem, hvis du maler deres værelse i disse farver.

Grøn udstråler balance og harmoni, hvilket vil komme dine børn til gode efter en stressende flytning.

4) Sammensæt harmoniske grønne farver

Grøn udstråler balance og harmoni, hvilket vil komme dine børn til gode oven på en stor flytning.

Sammensæt forskellige grønne farvenuancer, fra rolige, afdæmpede toner til stærke, forfriskende pangfarver.

Blå er den mest beroligende af alle farver. Den er derfor et godt valg, hvis du vil skabe en atmosfære, der er præget af fred og ro.

5) Få fred og ro med blå

Blå er synonym med fred og ro. Det er den mest beroligende af alle farver: Dit blodtryk og din puls kan faktisk sænkes, når du befinder dig i et blåt rum.

Hvis du er bange for, at dine børn er blevet lidt stressede som følge af jeres flytning, kan du med fordel male deres værelse blåt. Dette vil skabe en betryggende atmosfære for dine børn, som igen vil føle, at alt er, som det skal være.

Og blå er ikke kun en farve, der passer til drenge. Skal du male et værelse til en pige, kan du skabe en livlig farvepalet med en klar blå farve på væggene og puder samt sengetøj holdt i røde og gule nuancer.

Vores bedste tip

Når du er færdig med at male, så lad dine børn tage del i indretningen af deres værelse ved at lade dem vælge tilbehør som for eksempel sengetøj. Dette vil gøre dem interesseret i de nye omgivelser, og de vil føle sig mere hjemme.