“Vi er klar til at male børneværelset, men vi vil gerne gøre det på en utraditionel måde. Hvordan kan vi skabe et stilfuldt, individuelt tema, som alle vil blive glade for?”

De dristige stilvalg plejer at blive sorteret fra, når man indretter til et nyt medlem af familien. Men hvis du ikke orker de nysselige temaer til børneværelset, så fortvivl ikke – der er andre muligheder!

Her forklarer vi, hvordan du kan skabe et babyvenligt børneværelse, der bryder reglerne. Til stilsikre, vordende forældre, der gerne tænker ud af boksen.

Et iøjnefaldende børneværelse med et farveskema, der udfordrer sanserne vil med det samme føles helt rigtigt, hvis du er vant til at bryde grænserne, når du indretter, og det vil stimulere din baby visuelt.

1. Farvekontrast

Et iøjnefaldende børneværelse med et farveskema, der udfordrer sanserne vil med det samme føles helt rigtigt, hvis du er vant til at bryde grænserne, når du indretter, og det vil stimulere din baby visuelt.

Prøv en mørkere pink og gullig brun for at få en blød effekt, eller kombiner citrusnuancer som boblende citron og lime for at opnå en neonagtig effekt.

Et sprødt, hvidt loft vil afbalancere farveskemaet og forhindre de kontrasterende farver i at overtage rummet.

Hvilke farver?

Shiny Dijon
Dazzling Antibes

Hvis du har højt til loftet og gerne vil skabe en mere hyggelig stemning, er det en god idé at vælge farver fra den varme ende af spektret, f.eks. fuchsia, blomme eller mandarin.

2. At kigge opad

Hvis vægge med kontrasterende farver er at gå lidt for vidt, kan du give dit barn noget spændende at se på med et loft i lyse farver. Ikke alene er det et flot og overraskende fokuspunkt, men et dristigt loft er en smart måde at give lidt mere kant samtidig med, at resten af farveskemaet holdes relativt neutralt.

Hvis børneværelset ikke er så stort, og du gerne visuelt vil give en fornemmelse af, at der er højere til loftet, er det bedst at holde sig til kølige, afdæmpede nuancer som turkisblå, havgrøn eller en dyb mosfarve.

Hvis du har højt til loftet og gerne vil skabe en mere hyggelig stemning, er det en god idé at vælge farver fra den varme ende af spektret, f.eks. fuchsia, blomme eller mandarin.

Hvilke farver?

Restful Cognac
Intence Valence
Dazzling Cannes

Et børneværelse med et tema er ikke kun en fantastisk måde at dele minder med jeres barn, det er også en god måde at gøre babyens rum personligt på.

3. Vælg et tema

Det fantastiske ved at indrette din babys soveværelse er, at det også giver dig mulighed for at huske din egen barndom.

Har du en yndlingsfilm eller en tegneseriefigur, som du husker, fra du var barn? Eller måske en bog eller en bestemt vuggevise, som dine forældre plejede at synge for dig. Uanset hvad det er, kan du bruge det som udgangspunkt for et farverigt vægmaleri i babyens værelse.

Ikke alene er det en fantastisk måde at dele minder med jeres barn på, det er også en god måde at gøre babyens rum personligt på.

Hvilken farve?

Intense Versailles

Brug appen Nordsjö Visualizer til at eksperimentere med dristige nuancer inden køb.

4. Skab en væg med et markant udtryk

En væg med en farveaccent er en nem og hurtig måde at få en markant farve ind i et farveskema på et børneværelse, men det er også en oplagt mulighed for at lave lidt sjov. Vælg en væg, som du gerne vil have, man lægger mærke til, når man kommer ind i rummet – helst uden døre og vinduer, hvis det er muligt.

Det gode ved en farveaccent er, at den er let at ændre, så når du skal vælge en nuance, er der nærmest frit valg på alle hylder. Hvis de andre vægge har en neutral farve, kan du godt vælge en dristig nuance, f.eks. mandarinorange, neongul eller limegrøn.

Brug appen Nordsjö Visualizer til at eksperimentere med dristige nuancer inden køb.

Når du har downloadet appen til din smartphone eller tablet, kan du helt enkelt holde skærmen op mod den væg, du vil male, vælge en farve fra Nordsjö-paletten og trykke på skærmen for at med det samme at se, hvordan væggen vil se ud, når den er malet.

Hvilke farver?

Illuminated Nice
Iluminated Grasse
Dazzling Toulouse

Rød er traditionelt blevet frarådet ved indretning af en babys værelse, fordi det kan stresse barnet. Men det kan være ok at bryde reglerne, så længe det er med forsigtighed.

5. Med en lille smule kommer man langt

Rød er traditionelt blevet frarådet ved indretning af en babys værelse, fordi det kan stresse barnet.

Men det er ok at bryde reglerne, så længe det er med forsigtighed.

Dybe kirsebærrøde nuancer giver en sofistikeret stemning i rummet, mens lysere nuancer giver en cirkusfornemmelse.

Introducer din valgte nuance i mindre doseringer i børneværelsets farveskema ved at male paneler eller vinduesrammer, og kombiner med klare, hvide vægge og matchende bløde møbler for at fuldende indretningen.

Hvis du har nogle arvestykker eller vintagemøbler, måske en gyngestol eller en legetøjskiste, kan du give dem nyt liv med et lag rød maling!

Hvilke farve?

Intense Cannes
Dazzling Antibes
Mystical Antibes

Fra striber og skabeloner til geometriske former og slørede linjer – der er ingen tvivl om, at mønstre kan være visuelt stimulerende, specielt for din baby.

6. Leg med mønster

Fra striber og skabeloner til geometriske former og slørede linjer – der er ingen tvivl om, at mønstre kan være visuelt stimulerende, specielt for din lille ny.

Du kan opnå en nem opgradering med stor effekt ved at male en eller to brede striber i en komplementærfarve på én væg, eller hele vejen rundt for at opnå en mere dramatisk effekt.

Alternativt kan du skabe en farveblok-effekt ved at male store blokke i farver ved siden af hinanden på en neutral væg.

Eller du kan opnå en mindre permanent effekt ved hjælp af tekstiler, f.eks. et gardin i fuld længde eller et flot tæppe.

Hvilke farver?

Intense Grasse
Illuminated Grasse

Bedste tip

Du kan få vægge eller lofter i klare farver til at skille sig mere ud ved at gå efter mere underspillede møbler i naturlige træsorter og vælge tilbehør i rolige farver.

Hvis mørk og dramatisk ligger tættere på din stil, er du måske mere til at kombinere en mørk rubinrød med midnatsblå eller sofistikeret blågrøn med en temperamentsfuld orange.

Viste farver