Tag bestik af rummet

Du skaber et moodboard ved at samle en række forskellige ting og farver.

Forskellige farver passer til forskellige værelser, så det første, du skal gøre, er at tage bestik af rummet. Vender det mod nord og tit føles koldt, vil lyse, mættede farver fremhæve rummets naturlige lys og gøre det varmere. Vender rummet mod syd, kan du slippe af sted med at bruge de fleste farver - også de mørke og dramatiske nuancer.

Tænk over, hvad du bruger rummet til. Spiser du i det? Arbejder du? Eller måske sover du i det? Brug farve til at skabe den atmosfære, du ønsker at opnå. Kolde, rolige og afdæmpede farver som lysegrøn og -blå vil gøre rummet mere roligt og fredfyldt, mens dybe farver som rød og lilla har et energisk og stimulerende udtryk.

Bliv inspireret af omgivelserne

Naturen er en fantastisk kilde til ubesværede farvekombinationer. Tag på vandretur i det fri og lad dig inspirere af alt, du ser og sanser. Hvilke landskaber gør dig i godt humør?

Find dit kæreste eje i hjemmets indretning. Har du en pude eller et sengetæppe, der bare pifter hele rummet op? Brug farverne fra dit yndlingstilbehør og inkludér dette i rummets færdige indretning for et koordineret, personligt look.

Kunst kan også inspirere smukke farvepaletter. Vælg et par nøglefarver fra et maleri, du holder af, og din kreativitet vil med garanti få frit spil.

Det magiske moodboard

Når du har valgt de farver, du vil arbejde med, så saml farveprøver, stoffer og tapetprøver i forskellige nuancer af disse farver. Brug en flad overflade eller et stort stykke hvidt pap som baggrund for din palet. Sæt nu farver sammen efter forgodtbefindende. Bare giv dig god tid, og husk at få set din farvecollage på afstand. Du vil vide, når den sidder lige i skabet.

Afprøv, før du køber

Med farveprøver kan du på en genial måde sikre dig, at din yndlingsfarve vil fungere lige så godt på dine vægge, som den gør på dit moodboard. Mal områder, der har forskelligt lysindfald, eller hæng et malet stykke A4-papir op på forskellige vægge, så du kan se, hvordan farverne tager sig ud i naturligt og kunstigt lys på forskellige tidspunkter af døgnet.

Viste farver