“Vi har indrettet børneværelset, men hvilke andre dele af hjemmet kan vi forberede til babyen kommer?”

Det er helt naturligt at bruge mest energi på at indrette børneværelset, når I gør hjemmet klar til en lille ny. Men I kommer også til at opholde jer andre steder i hjemmet.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Nordsjö vil ca. 40 % af vordende forældre gerne gøre hjemmets andre opholdsrum rare og indbydende, men med den begrænsede tid, de har til rådighed, er de i tvivl om, hvor de skal starte.

Her er vores forslag til, hvilke områder I bør prioritere, hvis tiden er begrænset:

Når du kombinerer forskellige teksturer og overflader – f.eks. rene bomuldslagener, et tykt tæppe og en blød ulden plaid – skaber du hygge og tryghed i et rum.

Drøm sødt

Der kan godt være søvnløse nætter i vente, så det vil være en god investering at sørge for, at jeres eget soveværelse er et rart sted også at være vågen, især hvis I beslutter jer for at have jeres baby hos jer om natten de første måneder.

Kølige neutrale farver som f.eks. skifergrå eller stengrå er en god kur mod trætte øjne, eller I kan skrue op for hyggen med varme, cremede farver, der giver en beskyttende og omsluttende følelse.

Når du kombinerer forskellige teksturer og overflader – f.eks. rene bomuldslagener, et tykt tæppe og en blød ulden plaid – skaber du hygge og tryghed i et rum.

Hvilke farver?

Restful Sarcelles
Deep Sarcelle
Sparkling Paris

Dæmpede farver som havgrøn, duegrå og æggeskal har en tidløs kvalitet, der skaber en afslappende stemning.

En stue, du nyder at være i

Venner og familie vil være ivrige efter at møde det nye familiemedlem, når han eller hun er født, så det er en god idé at sørge for, at stuen er parat til gæster.

Indretning og maling vil være det sidste, I tænker på, når først babyen er kommet, så overvej at friske den op nu med en palette af beroligende farver.

Dæmpede farver som havgrøn, duegrå og æggeskalshvid har en tidløs kvalitet, der skaber en afslappende stemning for jer og jeres baby.

Hvilke farver?

Illuminated Paris
Restful Fontaine
Soft Paris

Skab et godt, anvendeligt gæsteværelse ved at vælge et enkelt, neutralt farveskema, der kan accentueres med bløde møbler og tilbehør.

Gør hjemmet klar til gæster

Hvis I har et ekstra værelse, så er det en god idé at sørge for, at bedsteforældre eller andre kan overnatte her. Det kunne også være et praktisk sted at opbevare alverdens ting og sager – f.eks. ekstra bleer og gaver fra nær og fjern – som ofte følger med at få en baby.

Skab gode, anvendelige omgivelser ved at vælge en enkelt, neutralt farvepalet, der kan accentueres med bløde møbler og tilbehør.

Overvej beroligende nuancer som f.eks. tusmørkeblå og violet eller varme neutrale farver som valnød eller beige.

Nogle få personlige detaljer, som en sukkulent i en lyst malet krukke, et duftlys eller et blødt tæppe, sikrer, at rummet altid er klart til uventede gæster!

Hvilke farver?

Intense Dijon
Shiny Calais
Dusky Melun
Soft Melun

Vælg et behageligt, smudsafvisende tæppe, der matcher farven på væggene, og supplér med nogle bløde puder på gulvet.

Noget blødt under fødderne

Du og din baby vil med stor sikkerhed komme til at bruge en hel del tid på gulvet de kommende år. Uanset om I leger sammen, eller barnet er ved at tage sine første skridt, er det rart med et blødt underlag.

Vælg et behageligt, smudsafvisende tæppe, der matcher farven på væggene, og supplér med nogle bløde puder på gulvet.

Det kan også være en god idé at fjerne eller tildække hårde overflader, som kunne komme vejen for et ambitiøst barn på alle fire og med fuld fart frem. Måske er det så enkelt som at flytte lidt rundt på møblerne for at give mere gulvplads eller at udskifte sofabordet med en blød ottoman.

Tips

Væggene kommer helt sikkert til at få en hård medfart med en ung familie, så det er vigtigt at vælge en maling, der kan holde til lidt af hvert. Gå efter en robust, vaskbar maling, der kan klare uventede stænk og sprøjt.

Nordsjö Perform+ Easy2Clean er meget robust og kan let vaskes, uden at farven falmer.

Viste farver