Vi tænker i højere og højere grad på, hvordan vi er forbundne med verden omkring os. Det handler ikke alene om, hvordan vi bringer elementer fra naturen ind i vores hjem, men om en bredere og dybere opmærksomhed. Både i forhold til bæredygtighed og i forhold til hvordan vi kan skabe rum, der understøtter vores indre velvære.

2017-paletten trækker i høj grad på naturens farver – og kan understreges af organiske former og elementer, der skaber en beroligende, afslappende og afbalanceret stemning.

Det nye romantiske

Botaniske motiver, naturlige tekstiler og organiske materialer opbløder indendørsområder.

"Vi oplever en genopblomstring af romantikken både inden for mode og design," forklarer Louise Tod, Senior Color Designer. "Folk er mere og mere opmærksomme på deres miljømæssige fodaftryk." Dette afspejles i boligindretningen i form af botaniske motiver, naturlige tekstiler og organiske materialer, der opbløder grænserne.

Om mindfulness

Håndmalede elementer og organiske motiver giver dine rum et sofistikeret boheme-look.

Denne tendens er i høj grad inspireret af naturen og handler om at beskytte og være i kontakt med planeten. Men i mere praktisk forstand er det også et spørgsmål om, hvordan vi forholder os til de værdier, der betyder noget for os hjemme i vores egne boliger. Ved at kombinere blå og grønne paletter med vintagemøbler og istandsatte genbrugsting præsenterer vi en ny slags eklekticisme inspireret af naturen.

Håndmalede elementer og organiske motiver understreger dette sofistikerede boheme-look. "Det vidunderlige ved denne tendens er, at selvom den udspringer af en dyb passion og omtanke, er stilen rolig og afslappet," fortæller Louise.

Hvilke farver?
Restful Le Mans og Misty Fontaine

Slørede linjer

Hvis du vælger en afslappet tilgang og undgår skarpe linjer, når du maler, opnår du et mere organisk look.

Undgå hårde, lige, menneskeskabte linjer, og vælg en løsere, mere afslappet tilgang til maling, materialer og møblering. Prøv at variere mellem lyse og mørke toner fra paletten på den samme væg, og mal overgangen i store, dristige penselstrøg. Organiske objekter, bløde tekstiler og planter kan bløde udtrykket endnu mere op.

Hvilke farver?
Dark Lyon og Restful Paris

Gør det frisk og moderne

"Det er stadig et moderne look," understreger Louise. "Så jeg ville ikke gå hele vejen med masser af hæklede eller batikfarvede tekstiler. Lad i stedet paletten formidle en fornemmelse af balance på sine egne præmisser. En kombination af grøn og violet er et godt bud på, hvordan du kan skabe en beroligende stemning," tilføjer hun. Undgå et rodet look – hold tilstrækkelig orden til at tage de naturlige elementer ind.

Hvilke farver?
Dark Toulouse og Misty Montrouge

Viste farver