“Hvordan kan vi skabe et børneværelse, der er miljøvenligt og stilfuldt?”

Miljøbevidste familier er ofte bekymrede for den påvirkning, som en lille ny har på miljøet. Hvilken type bleer skal man vælge? Hvilket legetøj skal man købe? Og hvordan kan man indrette børneværelset på en måde, som ikke er skadelig for babyen eller for miljøet?

Over halvdelen af de interviewede forældre i en undersøgelse foretaget af AkzoNobel fortalte, at de undersøger oplysningerne vedrørende børns sikkerhed, inden de begynder at indrette. Men næsten tre fjerdedele sagde også, at æstetikken var en høj prioritet i forhold til farvetemaet på børneværelset.

Disse tips vil styrke børneværelsets miljøprofil og give din baby en grøn og sund start i livet – uden at gå på kompromis med stilen.

En af de vigtigste ting, du kan gøre for at sikre, at børneværelset er godt for både din baby og for miljøet, er at vælge vandbaseret maling med lavt VOC-indhold (VOC står for Volatile Organic Compound, dvs. flygtige organiske forbindelser).

1. Vælg vandbaseret maling

En af de vigtigste ting du kan gøre for at sikre, at børneværelset er godt for både din baby og miljøet, er at vælge en vandbaseret maling med lavt VOC-indhold – ‘volatile organic compounds’, dvs. flygtige organiske forbindelser, der ofte stammer fra den ikke-bæredygtige petrokemiske industri.

Alle typer indendørs vægmaling fra Nordsjö er vandbaserede, så det er intet problem at finde miljøvenlig maling med lavt indhold af giftige stoffer i præcis den farve, du ønsker.

Hvis du har overskydende maling, så sørg for at opbevare det korrekt, til du skal bruge det næste gang – undgå direkte sollys og frost.

2. Køb kun den maling, du skal bruge

Vores onlineberegner for maling gør det let at bestille den korrekte mængde maling. Når du bruger mindre maling, sparer du ikke blot penge, men du tager også ansvar for at passe på planeten.

Hvis du alligevel ender med at få maling tilovers, så sørg for at opbevare den korrekt, indtil næste gang du skal male (undgå direkte sollys og frost), eller giv malingen til en nabo, en ven eller et lokalt velgørende formål – smid ikke malingen ud eller i køkkenvasken.

Hvis du designer et rum, der kan udvikle sig med dit barn, sparer du mange penge i det lange løb, og du undgår at fylde lossepladsen op med møbler og legetøj.

3. Skab et tidløst rum

Børneværelset vil ikke altid være et børneværelse. Hvis du designer et rum, der kan udvikle sig med dit barn, sparer du mange penge i det lange løb, og du undgår at fylde lossepladsen op med møbler og legetøj.

Før du begynder at indrette, så tænk over, hvordan et bestemt møbel vil fungere i rummet, når babyen engang bliver tumling. I stedet for at købe et puslebord kunne du f.eks. overveje at lægge en robust skiftemadras ovenpå en kommode. Så kan du fjerne skiftemadrassen, når dit barn bliver større, og stille legetøj og bøger på kommoden.

Inden du går ud og køber nye møbler, så prøv at bruge, hvad du allerede har. Har du en bogkasse eller en kommode, der bare står og samler støv? Et par lag maling og du har et stilsikkert blikfang i det nye børneværelse!

4. Tag gamle møbler i brug

Inden du går ud og køber nye møbler, så prøv at bruge, hvad du allerede har. Har du en bogkasse eller en kommode, der bare står og samler støv? Et par lag maling og du har et stilsikkert blikfang i det nye børneværelse!

Det er ikke kun møbler, der kan få nyt liv. Trækasser, gamle kister og endda billedrammer kan alle få en ansigtsløftning med et lag maling.

I stedet for at bruge mange penge på plakater eller legetøj for at friske babyværelset op, kunne du også finde en pensel frem og skabe dine egne kunstværker.

5. Slip din indre Picasso fri

I stedet for at bruge mange penge på plakater eller legetøj for at friske babyværelset op, kunne du også finde en pensel frem og skabe dine egne kunstværker.

Det er en smart måde at bruge overskydende maling på, og det skærer ned på forbrugerismen, så du får chancen for at gøre dit børneværelse personligt uden at gøre skade på budgettet eller planeten.

Bedste tip

Brug Perform+ Easy2Clean, diamond Floor og Ambiance vandbaseret maling på døre, træværk og vægge for at sikre, at dit børneværelse er så rent og grønt som muligt.

Viste farver