Ved at udforske kombinationer med tone-på-tone – som f.eks. årets farve, den gråblå Blå brænding – med en fyldig, mørk blå kan du skabe et look med en fantastisk fornemmelse af sammenhæng og et rum, der bare føles rigtigt. Du kan derefter supplere denne effekt med en legende brug af former, striber og udtoninger malet med fri hånd eller med forskellige mønstre og teksturer.

Brug en farvefamilie

Et mønster med pletter i en bestemt farvetonepalet skaber et dynamisk design.

Den helt blå palet med årets farve er nøje udvalgt, så hver enkelt tone komplementerer de andre perfekt. "Det er fantastisk at kunne lege med denne familie af blå farver," siger Heleen van Gent, Creative Director ved Global Aesthetic Center. "Det gør det utrolig nemt for folk at skabe deres egne moderne farvekombinationer."

Så hvorfor begrænse dig selv til kun at bruge en enkelt farve på vægge eller genstande? Lav i stedet dine egne mønstre med forskellige toner på den samme væg – f.eks. et farverigt prikmønster. Ved at udnytte hele farvetonespektret, fremhæver du andre elementer i rummet, som er malet i den samme nuance.

Hvilke typer farver?
Denim Drift, Soft Dijon, Dusky Dijon, Deep Dijon og Intense Dijon

Test dine evner med fri hånd

Former, som er malet med fri hånd, kan give en helt befriende følelse og fornemmelse af dynamisk kreativitet.

"Der er noget utroligt befriende ved at male sine egne mønstre med fri hånd," siger Heleen. Prøv at lave hvirvler, repetitive mønstre og cirkler i overstørrelse. "Det er nemt at opnå dette look. Tænk ikke på afdækning, bare gå i gang!"

Hvilke typer farver?
Light Paris og Dark Le Mans

Følg flowet

Prøv at variere farverne på en væg ved at starte med mørke grundtoner og arbejde hen mod lysere toner.

Det virker måske overdrevet at bruge mange forskellige toner på én væg, men ikke hvis du lader farverne glide roligt over i hinanden. Prøv at gøre farven gradvist lysere, mens du arbejder dig op nedefra. Mørkere farver virker naturligt tungere, mens de lysere toner er mere luftige.

Fordi blå er farven på havet og himlen og meget andet ind i mellem, bliver den overordnede effekt som et abstrakt landskab eller en havoverflade, der giver en naturligt fredfyldt og beroligende fornemmelse i fælles områder.

Hvilke typer farver?
Soft Dijon, Dusky Dijon, Deep Dijon og Intense Dijon

Samme nuance, forskellig overflade

Prøv en dristig, markant væg med grove, dramatiske linjer i forskellige nuancer af den samme farve.

Udover at variere tonerne kan du prøve at bruge den samme nuance på en række forskellige overflader og teksturer. Skabe, møbler og endda lofter kan males på denne måde. "Prøv at male dine møbler, så de matcher væggene og næsten bliver en del af baggrunden,” foreslår Heleen. "Det er ikke en helt indlysende ting at gøre – men det er utrolig effektivt."

Hvilke typer farver?
Dark Le Mans og Deep Dijon

Find din egen slags blå

Download Nordsjö Visualizer-appen, og se, hvordan disse smukke blå farver kan bruges i alle rummene i dit hjem.

Viste farver