"Jeg vil gerne give min nye bolig lidt personlighed med nogle livlige farver. Hvordan kan jeg ellers give mit hjem wow-faktor?"

Ifølge vores seneste globale undersøgelse mener halvdelen af alle adspurgte, at det er vigtigt, at deres nye bolig gør et godt indtryk på deres omgivelser.

Du kan nemt og enkelt give dit nye hjem lidt personlighed ved at anvende livlige farver, men hvorfor ikke gå skridtet videre og skabe et personligt look, der virkelig har wow-faktor.

Vi har bedt indretningsarkitekt Gabriel Holland om at komme med nogle inspirerende farveidéer, der kan forvandle dit hjem fra det ordinære til det spektakulære blot ved brug af lidt maling.

1) Skab et smukt skyggemønster med ombré

Med ombré eller skyggemønster får du et æterisk look, som fungerer rigtig godt på en kontrastvæg. Med ombré kan du også på en effektiv måde introducere flere farver i din bolig, uden at det bliver for overvældende.

Ombré lader dig også tone en stærk farve lidt ned, hvis du er bange for, at den bliver for dominerende i rummet. Dette kan især gøre sig gældende ved små rum.

Du får det bedste resultat ved at bruge klare, stærke farver med masser af kontrast eller dybere farver, som kan blandes umærkeligt sammen, for et mere sofistikeret look.

Gør op med dig selv hvor tykke striber, du vil have, og kast dig gerne ud i stærke farver som for eksempel en livlig orange eller lilla.

2) Vælg stærke striber

Vil du gerne gøre indtryk med nogle iøjnefaldende vægge, er striber et sikkert bud.

Gør op med dig selv hvor tykke striber, du vil have, og kast dig gerne ud i stærke farver som for eksempel en livlig orange eller lilla. Skal striberne virkelig falde dine gæster i øjnene, så mal dem på en neutral baggrund.

Er der lavt til loftet i rummet, kan du med lodrette striber skabe illusionen af et rum med højere til loftet.

Vandrette striber vil få rummet til at virke større og anses gerne for at være mere sprælske end de lodrette.

Hvis du er i det legesyge hjørne, kan du male grafiske romber eller farverige prikker på dine vægge og opnå et look, som er et boligblad værdigt.

3) Muntre mønstre

Hvis du er i det legesyge hjørne, kan du male grafiske romber eller farverige prikker på dine vægge og opnå et look, som er et boligblad værdigt.

Arbejder du med mønstre, kommer ordsproget "alt med måde" virkelig til sin ret. Du bør nøjes med at male en enkelt kontrastvæg eller blot et lille område i dit valgte mønster, så vil din væg ligne et kunstværk. Er det muligt, skal mønstret males på en neutral baggrund.

Vores bedste tip Maler du striber i en skiftevis mat og skinnende finish, vil du på en elegant måde give rummet dybde.