img1

"Lad os male"s Mure for Tilknytning i London, England

AkzoNobel, samt dennes britiske mærke, Dulux, og MasterPeace, ville fejre Londons harmoni og diversitet, så de samlede en gruppe kunstnere, der sammen kunne skabe et vægmaleri.

Hvorfor her?

 

Southwark-området er et ekstremt forskelligartet og indbydende sted i London, hvor nogle af verdens mest berømte seværdigheder trækker tusinder, hvis ikke millioner, af turister til hvert år, da det er hjemsted for London Bridge, Tate Modern, Shakespeares Globe Theatre og Borough Market. Stedet har dog været udsat for terror året før vores event, så har en særlig betydning for beboerne, der kæmper for at overvinde traumet og smerten.

img2

Et stærkt symbol på et alsidigt og forenet London

 

Vægmaleriet er det største af sin art med et samlet mål på ca 14 x 3 meter, og designet har til formål at forbinde folk gennem maleriet, i kølvandet på de seneste begivenheder. Vægmaleriet skildrer en engelsk eng - smuk, frodig og grøn - blandet med en række blomster, der symboliserer det brede britiske samfund, forenet, smukt og stærkt - og fejrer mangfoldigheden og de mange undergrupper, der betragter London som deres hjem, og sammen gør det til et indbydende helle for alle.

img2

Samarbejdsindsats

 

Designprocessen blev anført af den prominente kunstner Siddiqa Juma, der er berømt for sine kollaborative kunstprojekter. Under tilblivelsesprocessen bidrog lokalsamfundet og forbipasserende også, så alle fik mulighed for at udtrykke deres ideer til det farverige, samlende projekt. Mange meldte sig frivilligt til at deltage i skabelsen af designet og malede ét stort, samarbejdende vægmaleri sammen, et penselstrøg af gangen – som et symbol på byen London, der har budt mennesker med mange forskellige baggrunde velkommen, for dermed at opbygge og drage omsorg for sit eget, alsidige samfund.

img2

Langtidsholdbare indtryk

 

Martyn Craddock, en lokal beboer, sagde: "Southwark er et ekstremt alsidigt og beboeligt sted i London og danner ramme om en af byens ældste områder. Det er også hjemsted for en meget forskelligartet gruppe mennesker. Det, der slog mig, da jeg blev involveret i "Lad os Male"s Mure For Tilknytning var, hvor enkel processen var, mens dens betydning var så kompleks. Det er en let-tilgængelig måde for folk at deltage i, så alle og enhver kunne bare tage en pensel og give udtryk for deres værdier og kreativitet. Jeg tror på, at det her projekt sender et signal om, at kunst kan samle et kvarter."

img2