"Jeg havde så store planer for min boligindretning, da jeg skiftede bolig, men nu da jeg har fået styr på alle større rum, har jeg helt tabt gejsten."

Ifølge vores seneste globale undersøgelse ønskede 45 % af alle adspurgte nye boligejere at istandsætte deres nye hjem, straks efter de var flyttet ind. Men i virkeligheden tager projektet gerne flere måneder.

Med lidt maling kan du dog på en hurtig, enkel og overkommelig måde forvandle et forsømt rum.

Udskyder du stadig dit malerarbejde? Vi har spurgt motivationspsykolog Cliff Arnall om råd til, hvordan man kan få sparket processen i gang.

1) Lav en opgaveliste

Hvis istandsættelsen af din nye bolig er gået i stå, er det på tide at lave en opgaveliste over alt det, der skal laves - også de opgaver, du har undgået.

Du behøver ikke klare det hele på en gang, når du maler. Tag dig god tid til at finde netop de farver, der fungerer for dig og de enkelte rum.

2) Lav en handlingsplan

Husk, at du ikke behøver at klare alle tingene på din liste på en gang! Opdel den i stedet i små, sjove og hurtigt overståede projekter, som ikke virker uoverskuelige.

3) Udvælg en enkelt opgave, og sæt dig et realistisk mål

Sætter du dig et realistisk mål omkring et projekt, for eksempel at du skal male et lille rum på en dag, kan du på en god og effektiv måde genfinde gejsten for istandsættelsen.

Sætter du dig noget for og klarer opgaven godt, vil det gøre underværker for din selvtillid og energi.

4) Fokusér på, hvor glad du vil blive, når opgaven er udført

Nøglen til at genfinde gejsten for et forsømt rum er at forestille sig, hvor tilfredsstillende det vil være, når rummet er blevet malet.

Det er her, Nordsjös Visualizer-app kan vise sig nyttig. Når du har downloadet app'en, kan du se, hvor flot dit rum vil blive, når det er blevet malet.

5) Dan dig et billede af, hvordan dit rum vil tage sig ud

Det er her, Nordsjös Visualizer-app kan vise sig nyttig. Når du har downloadet app'en til din smartphone eller tablet, kan du se, hvor flot dit rum vil blive, når det er blevet malet.

Inden du går i gang, er det vigtigt, at du får dannet dig et indtryk af, hvor meget du egentlig har fået fra hånden, når projektet er færdigt.

Bare slå dig løs, og lad dig begejstre. Når du er færdig med istandsættelsen, vil du endelig føle, at du er flyttet helt ind i dit nye hjem.

Vores bedste tip

Hvis du stadig er i tvivl om, hvordan dit rum skal se ud, når det er indrettet, bør du vælge en alsidig okkerfarve OchreGold, som er en behagelig farve, der vil stå godt til de fleste nuancer.