"Jeg er vild med tanken om et monokromt look i min nye bolig, men jeg vil også gerne bruge farver. Hvordan får jeg den indretning, jeg helst vil have, uden at bruge sort og hvid?"

Sort og hvid er en flot kombination, som aldrig går af mode. Maler du med denne stilrene farvepalet vil du med garanti skabe et elegant hjem, der vil gøre stort indtryk på dine omgivelser.

Men hvis du er bekymret for, at sort og hvid vil se for hårdt ud i dit nye hjem, kan du prøve at bløde looket lidt op ved at bruge lignende, men mere alsidige farvekombinationer.

Lad os kigge på, hvordan du kan opnå et monokromt look ved brug af afdæmpede farver, som bløder op for det helt store drama uden at gå på kompromis med det stilrene udtryk.

Bløder du de sorte og hvide farver lidt op, vil looket virke knap så hårdt og stringent, men stadig bevare sin grafiske slagkraft.

1) Kul og en blød hvid

Der er noget hårdt og stringent ved kombinationen sort og hvid, og derfor kan det for nogle være en god idé at bløde en smule op for udtrykket uden at miste den grafiske slagkraft. Hold for eksempel gerne rummets øvrige indretning og genstande i lyse farver for at give looket lidt modspil.

En marineblå vil være en elegant erstatning for sort - og så tilfører farven dybde til din boligindretning uden at virke alt for dominerende.

2) Marineblå og støvet blå/grå

Blå og hvid er en klassisk og skudsikker kombination, men hvis du udskifter den hvide farve med en blød eller støvet blågrå nuance, vil du give rummet et helt nyt og sofistikeret udtryk. Marineblå kan være en elegant erstatning for sort, som også vil tilføre dybde til rummet uden at virke for dominerende.

Hvis det er muligt, så giv gerne træværket en skinnende finish - det vil springe smukt i øjnene mod de mørkeblå vægge.

Mørkegrå er altid et elegant farvevalg og vil give dit hjem en fredfyldt og beroligende atmosfære, hvis den sættes sammen med en lysere nuance.

3) Mørkegrå på grå

Lysegrå farver har de senere år vundet indpas som et populært og alsidigt alternativ til hvid og flødefarver. I den anden ende af farveskalaen finder vi mørkegrå, som er et elegant farvevalg og vil give dit hjem en fredfyldt og beroligende atmosfære, hvis den sættes sammen med en lysere nuance. Og da grå er en neutral farve, vil den være den perfekte baggrund for dine møbler.

Grøn anses for at være en fredfyldt og beroligende farve, så den fungerer godt i de værelser, hvor du vil føle dig mest afslappet.

4) Mørkegrøn og pastelgrøn

Sætter du en mørk, afdæmpet grøn farve sammen med en blid pastelgrøn, vil du skabe en frisk atmosfære i din bolig og på en fantastisk måde bringe naturen ind i hjemmet. Grøn anses for at være en fredfyldt og beroligende farve, så den fungerer godt i de værelser, hvor du vil føle dig mest afslappet.

Du vil med garanti få et chikt nyt hjem, hvis du lader en varm muldvarpegrå danne par med en klar hvid.

5) Muldvarpegrå og hvid

Du vil med garanti få et chikt nyt hjem, hvis du lader en varm muldvarpegrå danne par med en klar hvid - især hvis du er lidt bekymret for at bruge stærkere farver. Bevar et afslappet look ved at holde tæpper og stoffer i neutrale farver, som også vil give et fint farvespil til din boligindretning.

Vores bedste tip

Giv en mørk boligindretning lidt spænding ved at hænge spejle op i rummet. Hermed kan du lege med perspektivet, og lyset vil blive reflekteret på en smuk måde.