"Jeg føler mig endelig motiveret til at få malet alt det, jeg ellers har udskudt, men hvordan får jeg malet et helt rum på en dag?"

Vi har allerede kigget på, hvordan du kan få sparket malerprocessen i gang oven på en stressende flytning, og nu er tiden kommet til at rulle ærmerne op og fatte penslen!

At male en væg kan sammenlignes med at bage en kage - nøglen til et godt resultat er grundig planlægning og forberedelse. Men tab ikke dit endelige mål af syne: Et flot malet rum er noget, du kan være stolt af at fremvise til venner og familie.

Vil du vide, hvordan det kan gøres? Vores trin-for-trin-guide er ganske nem at følge:

Har du ikke allerede downloadet vores Nordsjö Visualizer-app, så gør det nu og find den farve og maling, du vil bruge, fra Nordsjös farvekort.

Før du begynder

1. Fjern al rod

Fjern evt. tilbageblevne flyttekasser og gamle møbler, du ikke har plads til. Flyt alt, der bliver tilbage, ind i midten af rummet og dæk det med et overtræk.

2. Udvælg og køb din maling

Har du ikke allerede downloadet vores Nordsjö Visualizer-app så gør det nu og find den farve og maling, du vil bruge, fra Nordsjös farvekort.

Vores omfatter maling, der er udviklet til at give dig en perfekt finish med blot et enkelt lag – det er praktisk, hvis du ikke vil bruge for meget tid på malingen.

App'en kan også hjælpe dig med at finde din nærmeste forhandler.

Vil du gerne vide, hvor meget maling du skal bruge? Så anvend Nordsjös malingsberegner.

3. Beregn, hvor meget maling du skal bruge

Når du har valgt din maling, så find din farve på Nordsjös hjemmeside og indtast rummets mål i vores Nordsjö malingsberegner. Så beregner vi, hvor meget maling du skal bruge.

4. Skaf det rette værktøj til opgaven

Gå dine malerpensler, -ruller og -bakker igennem og sørg for, at de er grundigt renset. Hvis ikke skal du tilføje malergrej til din indkøbsliste sammen med en rulle afdækningstape i god kvalitet og din udvalgte Nordsjö-maling.

Neutrale farver, male vægge, moderne farver, maling, gør-det-selv, boligindretning

På malerdagen

1. Rengør og klargør væggene

Udfyld små revner, sprækker og huller med kit og lad det tørre, inden du forsigtigt sliber området med lidt sandpapir og tørrer efter med en fugtig klud. Herefter påfører du omhyggeligt afdækningstape rundt om det område, der skal males.

2. Sving penslen

Først maler du med en lille pensel en kant på 2,5 cm hele vejen rundt om området, der skal males, hvorefter du maler resten af væggen med en malerrulle.

3. Glæd dig over resultatet! Nu skal du bare slappe helt af over en kop varm te, mens malingen tørrer!