1. Vær forberedt. Det er en god idé at bruge et par timer på at samle alle de ting, du skal bruge. Har du alle materialer og redskaber ved hånden, bliver dit malerprojekt lettere at gå til, og du sparer tid.

  2. Kvalitet er vigtig. Hold dig fra maling af dårlig kvalitet, da dine vægge ellers skal have flere lag, og resultatet ofte vil blive ujævnt.

  3. Gode penselstrøg. Investér i en kvalitetspensel med et hoved på 5 cm og syntetiske børstehår. Denne bruges til alle kanter.

  4. Kom helt ud i kanterne. Husk at være ekstra omhyggelig, når du maler hjørner, kanter omkring paneler og vinduer- og dørkarme, hvilket bør gøres, inden du går i gang med selve væggen. Gentag processen ved alle vægge, inden du fortsætter til den næste for at sikre dig, at malingen ikke har synlige overgange.

  5. Så ruller vi. Til væggene skal du bruge en malerulle. Skal du også male radiatorer eller smalle områder, er det en god idé også at have en mindre malerulle ved hånden. Er malerullen ny, skal den vaskes i sæbevand, inden den tages i brug. Dette fjerner evt. fnuller.

  6. Få styr på stænk. Er du bange for at få malerstænk på gulvet? Dyp nederste halvdel af børsten i malingen og tryk den derefter mod kanten af bøtten, så overskydende maling ryger af.

  7. Bogstavsmaling. Skal du male en stor overflade med malerulle, kan du med fordel begynde med at male et 'W' og så udfylde det med et 'M' uden at løfte rullen. Med denne metode er du sikker på et jævnt resultat.

  8. Gem vinduerne til senere. Kommer der en smule maling på dine vinduer, er der ingen grund til panik. Vent, til malingen tørrer, og fjern den så med en spartel.

  9. Hold penslerne malingsklare. Når de ikke bruges, opbevares dine pensler og maleruller i en spand overdækket med et fugtigt klæde, så de ikke udtørrer.

  10. Gør løbende rent efter dig. Hav en ren og fugtig klud klar til at tørre evt. malerstænk op. Tør derefter området med køkkenrulle for at fjerne de sidste malingsrester. Rydder du op undervejs, vil rengøringen efter endt maling være minimal.