Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

7 fantastiske farveidéer til spisestuen, der gør indtryk på dine middagsgæster

Prøv vores stilfulde farveidéer, og opnå en woweffekt på dine vægge i spisestuen.

“Vi elsker at invitere gæster, men væggene i vores spiseområde er lidt kedelige at se på. Kan I foreslå nogle farveidéer, der vil skille sig ud og gøre indtryk på vores gæster?”

Ifølge en undersøgelse foretaget af Nordsjö er ca. 25 % af boligejere så utilfredse med deres uinspirerende indretning, at de holder sig tilbage med at invitere gæster hjem.

Men lad ikke en falmet farve på væggene stå i vejen for selskabeligheden – et lag strålende maling er en nem og hurtig måde at skabe et varmt og indbydende spiseområde på, og det bliver en ren fornøjelse at vise det frem for gæster.

Så uanset om du har et spisebord i stuen eller en selvstændig spisestue, er der her nogle farverige idéer, der kan give en woweffekt på dine vægge.

 

Varme og glansfulde, gyldne farver som f.eks. Cherished Gold er perfekte til at skabe en indbydende atmosfære i din spisestue.
Komplementærfarver i guld

 

1. En gylden idé

Varme og gyldne farver, som f.eks. Ochre Gold, er perfekte til at skabe en indbydende stemning i din spisestue. Denne nuance har en perfekt balance mellem elegance og hyggelig, og den udståler glæde og positiv energi. Brug den som en markant vægfarve, der kan give varme i rummet, eller kombiner den med andre gule og orange nuancer som f.eks. rav, påskeliljegul eller terrakotta for at skabe en stærk kontrast.

Hvilke farver

Intense Montpellier, Glowing Roubaix og Mystical Montpellier

 

Tingrå vægge og moderne møbler har fået et energisk tvist med en blussende lyserød. De bløde, delikate toner skaber varme og intimitet, mens de neutrale farver i resten af rummet giver en beroligende effekt.
Lyserød og grå spisestue

 

2. Varm og moderne

En af de nemmeste måder at skabe en indbydende spisestue på er at vælge farver i den varme ende af spektret. Varme nuancer forstærker stemningen i rummet og giver samtidig en fredfyldt fornemmelse. Her er tingrå vægge og et moderne møblement blevet frisket op med et strejf af blussende lyserød. De bløde, delikate farvetoner virker varme og intime, mens de neutrale farver, som bruges i resten af rummet, skaber en afslappende effekt.

Hvilke farver

Glowing Antibes, Restful Roubaix og Clear Melun

 

Bland betagende nuancer af lilla og dybrød for at skabe et spiseområde, der emmer af luksus. Skab et markant fokuspunkt ved at bruge en fyldig, lilla farve til væggene, og skab flere lag med brombærfarvede accenter.
Overdådig lilla spisestue

 

3. Høje forventninger

Bland betagende nuancer af lilla og dybrød for at skabe et spiseområde, der emmer af luksus. Skab et markant fokuspunkt ved at bruge en fyldig lilla farve til væggene, og skab flere lag med brombærfarvede accenter for at opnå en iøjnefaldende, men behagelig kontrast. Forstærk den luksuriøse fornemmelse med gyldne kandelabre og bløde fløjlspuder.

Hvilke farver

Deep Marseille og Intense Versailles

 

Du kan skabe en smuk og traditionel spisestue med landlig, fransk inspiration. Brug klare, grå nuancer sammen med støvede, afdæmpede pastelfarver som f.eks. violet og syrenfarvet.
Smukt violet og grå spisestue

 

4. Smukt og elegant

Du kan skabe en smuk og traditionel spisestue med landlig, fransk inspiration. Brug klare, grå nuancer sammen med støvede, afdæmpede pastelfarver som f.eks. violet og syrenfarvet. Kombiner disse beroligende nuancer med klassiske møbler, og fuldend stilen med rustikt tilbehør som f.eks. stole i bøjet jern og en dug i hør.

Hvilke farver

Light Versailles, Soft Montrouge og Restful Versailles

 

En fyldig brun og okkerfarvet guld er kombineret med mere afdæmpede farver for at skabe et iøjnefaldende farveflow. Det er en fantastisk måde at give spisestuen en snert af drama på, især hvis det er et mindre rum.
Markant væg i brun og guld

 

5. Woweffekt

Drømmer du om en spisestue med øjeblikkelig woweffekt? En af de nemmeste måder at skabe en øjeblikkelig effekt på er at male en væg markant og farverig. Her er en fyldig brun kombineret med okkerfarvet guld og mere afdæmpede farver for at skabe et iøjnefaldende farveflow. Det er en fantastisk måde at give spisestuen en snert af drama på, især hvis det er et mindre rum, eller hvis du vil nøjes med at male en enkelt væg.

Hvilke farver

Intense Montpellier og Dusky Montpellier

 

Hvis spiseområdet er en del af et større åbent rum, kan du overveje at definere området med en markant og farverig effekt.
Spisestue med effekt med striber

 

6. Definer rummet

Hvis spiseområdet er en del af et større åbent rum, kan du overveje at definere området med en markant og farverig effekt. Vælg én farve til hele rummet, og marker spiseområdet med vandrette striber. Du kan opnå et moderne look ved at lade stribernes kanter være slørede og vælge kontrasterende farver for at forstærke den legende effekt.

Hvilke farver

Mystical Roubaix, Deep Valence og Dazzling Antibes

 

Livfuld koralfarve med strøg af orange er en opløftende og selskabelig nuance, der giver et strejf af energi i spisestuen uden at virke overvældende.
Smukt koralfarvet spisestue

 

7. Koraller

Hvis du både bruger spisestuen til familiens måltider og til middagsgæster, er det vigtigt, at farveskemaet både passer til hverdag og fest. Livlig koralrød med strøg af orange er en opløftende og selskabelig nuance, der giver spisestuen et strejf af energi uden at virke overvældende. Perfekt til en spisestue, der er i konstant brug!

Hvilke farver

Illuminated Nice
Light Calais

 

Tips

Er du stadig usikker på, hvilken farve du skal vælge? Prøv Nordsjö Visualizer. Med vores geniale app kan du se hundredvis af forskellige farver på dine vægge, inden du griber til pensler og ruller.

Med din smartphone eller tablet ”maler” du endda uden om malerier og møbler, så du får et meget realistisk billede af det færdige resultat.

Henter dataene, vent venligst...