Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

Alt til din terrase - træolie, valg af farve og inspiration

Terrassen er virkelig sommerens udestue, hvor vi vil skabe harmoni og en afslappet atmosfære. Her finder du inspiration til farver, samt tips & råd til hvordan du passer på træværket efter vinteren samt hjælp til at vælge den rigtige terrasseolie.

Derfor er det smart, at oliere terrassen


En terrasseolie skal fungere på træ, som solfaktor virker for din hud. Det stærke sollys nedbryder de naturlige fibre i træet, og vand og smuds samler sig ovenpå ubehandlet træ og vil til sidst trænge ned i fibrene. Det kan være med til at forårsage forrådnelse og svamp, hvilket man naturligvis gerne vil undgå. 

Skab en helhed


Terrassen er en del af huset, og derfor må farverne på huset og terrassen gerne matche på en behagelig måde. Det kan være svært at finde præcis samme farve, hvis du har et hus, der er malet med heldækkende maling. Så kan en løsning være at vælge en terrasseolie, der giver en god kontrast til facaden.

Hvornår kan jeg starte med at oliere min nye træterrasse?

 

Har du bygget en ny træterrasse og funderer nu på, hvornår du kan oliere den? Vi får ofte spørgsmålet om, hvornår man skal oliere sin nye træterrasse. Svaret er helt enkelt; så snart træet er tørt. At oliere en terrasse som ikke er tør nok, kan sammenlignes med at smørre din hud ind i solcreme mens din hud er våd efter et dyp. Cremen trænger ikke ind i huden og giver heller ikke nogen beskyttelse. Nyt imprægneret materiale skal tørre i 2-4 uger afhængig af vejret. Tænk også på at om foråret og efteråret, når nætterne bliver kolde, så tørrer træet langsommere. Følg vejrudsigten uanset hvilken tid på året det er. Så har du fuld kontrol!

Er din terrasse lavet af trykimprægneret træ, så kan du ikke vide hvor tørt det faktisk er. Det afhænger af hvor længe materialet har ligget på lager i butikken. Det træ der kommer direkte fra fabrik, vil altid være fugtigt et stykke tid. Du behøver dog ikke vente en hel sæson med at oliere. Læs i vores trin-for-trin guide hvordan du olierer terrassen på den bedste måde.

Farver indlæses...