Maling af husvag

Den selvrensende facademaling Nordsjö One Super Tech

Den selvrensende facademaling Nordsjö One Super Tech gør, at husfacaden virker ny hver dag året rundt i mange år

Nordsjö One Super Tech er en facademaling med ekstra lang holdbarhed – op til 16 år, hvis du følger vores anvisninger fra start til slut. Desuden er den selvrensende, hvilket betyder, at det er meget nemmere at holde facaden ren, fordi malingen tager sig af rengøringen.

maling
One Super Tech

Nordsjö var tidligt på markedet med en selvrensningsteknologi. Den blev allerede lanceret i sommeren 2015. Ved brug af One Super Tech bliver overfladen glattere og hårdere end ved brug af almindelig facademaling, men er alligevel fleksibel, hvilket betyder, at kun meget lidt snavs sætter sig fast, og at overfladen nemt kan skylles ren, når det regner, hvilket giver mindre grobund for alger og skimmel.

Dog kan regnen ikke skylle alle trædetaljer på huset rene, eksempelvis dem, der sidder under tagudspring, og regnen er ikke altid så kraftig, at det lykkes at skylle facaden helt ren. Derfor vil det stadig kræve periodisk vask, hvis malingen skal holde, hvad den lover. Men huset vil holde sig frisk og pænt meget længere med One Super Tech, og det er meget nemmere og hurtigere at vaske facaden, når den er malet med denne selvrensende maling.

Malte hus
Farve

Den selvrensende egenskab er kun prikken over i'et, for One Super Tech har også en god vedhæftnings- og dækkeevne samt en glans og farvebestandighed, der gør, at vi kan sige, at malingen holder i op til 16 år, hvis du følger Nordsjös systemmaling. Gamle, tidligere malede huse og nye, ubehandlede huse skal behandles forskelligt, og derfor er det vigtigt at tale med en fagperson i butikken, før du køber maling og værktøj og begynder at male. Men noget, du skal være opmærksom på lige fra start, er, at det underlag, der skal males, skal være rent og tørt, og hvis der skal males om, skal al løs maling skrabes af, før du begynder at male.

Hvide træhus
Hvide træhus


Selvrensende One Super Tech fås i mange forskellige farver. Men det er betydeligt sværere at vælge farve udendørs end indendørs, og eftersom One Super Tech er holdbar og vejrbestandig, kommer du til at se på den farve, du vælger, i lang tid. Derfor bør du overveje farvesætningen af dit hus ekstra nøje. Hvordan ser omgivelserne med de andre huse og det omgivende miljø ud, og har huset en historie, der skal tages hensyn til? Vi anbefaler, at man prøvemaler et stykke af facaden eller et løst stykke træ, før man går i gang med at male hele facaden, fordi farven udendørs vil virke både lysere og stærkere end farveprøven i butikken.