Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

DET RIGTIGE FARVEVALG MED BARNETS HJÆLP

Emily Slotte er influencer og mor til tre, så hun har altid mange bolde i luften. Da hun indså, at hendes søn havde brug for et værelse, der passede bedre til hans alder, var det tid til en makeover. Takket være Colour Tester kunne fireårige Blake være med til at vælge farven til sit værelse.

Emily Slotte er for tiden på forældreorlov, men det betyder ikke, at hun har fri. Hun arbejder delvist som influencer og står bag Instagram-kontoen @emsloo, blogger for magasinet Mama og har altid et projekt i gang hjemme på gården uden for Norrtälje.

Da hendes søn Blake på fire havde brug for et børneværelse, der passede bedre til hans alder, var det tid til en makeover af værelset, som tidligere var lidt for barnligt. Emily købte tre forskellige Colour Testers i farverne Soft Antibes, Misty Fontaine og Deep Dijon for at beslutte, hvilken farve der passede bedst til Blakes nye værelse.

- Før kunne jeg sidde med en 10-liters malerbøtte i den helt forkerte farve, som jeg hurtigt fik malet over. Men nu blev det rigtigt første gang.  Colour Tester er et smart produkt, som du let kan rulle på en lille del af væggen. Det svære var derimod at vælge, hvilke farver vi skulle teste. Der findes så mange flotte nuancer, som passer til et børneværelse.

Billede @emsloo

LAD VALGET VOKSE FREM

Emily begyndte med at teste farverne i børneværelset ved siden af hinanden i to forskellige retninger. I løbet af dagen kiggede hun på dem for at se, hvordan de så ud i lyset.

- Normalt har jeg ikke langt fra tanke til handling, når det handler om at ændre farver. Jeg er ofte spontan med mine idéer, men jeg har et helhedsbillede, som er gennemtænkt. Jeg kan godt lide, når det hele går op i en højere enhed.

Billede @emsloo

LAD BARNET VÆRE EN DEL AF PROJEKTET 

Da Emily skulle male børneværelset, ville hun involvere sin søn Blake i valget af farve – det er trods alt ham, der skal opholde sig der.

- Jeg udvalgte mine favoritter fra Colour Tester-paletten, og så malede vi dem sammen på væggen. "Blake valgte den flotte pistaciegrønne farve Misty Fontaine, som er en lidt mere vovet grøn, end hvad jeg har prøvet tidligere." Det var Blakes førstevalg og derfor også mit. Farven passer godt sammen med lyset, møblerne og tekstilerne i rummet.

- Mit bedste tip, når man skal vælge farve til børneværelset, er at tage udgangspunkt i møblerne og lysindfaldet. Hvis barnet er lidt ældre, er Colour Tester den perfekte måde at lade dem være en del af processen på.

I starten var Emily ikke vant til at have sådan en kraftig farve i værelset. Men da hun fik sat gardiner og plakater op og malede nogle af møblerne, blev det en flot forandring i et børneværelse, som nu passer bedre til en lille dreng.

Billede @emsloo

PLETFRI VÆGGE

Emily fortæller, at det var et oplagt valg at bruge malingen Easy2Clean i børneværelset, da det er maling, som let kan rengøres, hvis der kommer pletter eller lignende på væggene.

- Det, at jeg bare kan tage en klud og fjerne et lille kunstværk, der er gået skævt (mildt sagt), i stedet for at rive mig i håret, er guld værd! Inden jeg prøvede malingen, havde jeg en idé om, at den ville have en blank overflade, men tværtimod. Malingen er mat og giver væggen en flot dybde. Et godt valg til alle rum, som ofte udsættes for pletter og stænk!

HOLDBART HJEM MED NY FARVE

Da vi havde malet væggene, opdagede jeg, at farven på Blakes skab ikke passede så godt sammen med vægfarven . Jeg malede derfor skabet i den dæmpede grågrønne farve Dusky Le Havre for at skabe harmoni imellem møbler og vægge. I den situation er det let at tænke, at man skal skifte møblerne ud, men med lidt maling kan et møbel få et helt nyt udtryk. Mit tip er at turde male møblerne også, og ikke bare væggene.

Til skabet valgte Emily malingen Ambiance Superfinish 5, en helmat snedkermaling, som gør møblerne ekstra robuste.

Billede @emsloo

Når Emily begynder at indrette et børneværelse, forsøger hun ikke at begrænse sig selv. Man skal have lov til at tage chancer og prøve nye ting.

-Der findes virkelig ikke noget rigtigt og forkert, når det kommer til børneværelsets farver og indretning. Det skal give en god fornemmelse i maven og være hyggeligt, det er det absolut vigtigste.

Billede @emsloo

TIL SIDST... 

Hvordan ville du beskrive stilen i dit hjem for nogen, som aldrig har været hjemme hos dig?

- Behagelig, med en blanding af gammelt og nyt. Der er mange tekstiler og afdæmpede farver. Det er altid det sværeste spørgsmål! Folk, som har fulgt mig på Instagram og efterfølgende kommer hjem til os, siger ofte, at indretningen er hyggelig og indbydende.

Colour Tester kan bestilles direkte hos www.colourtester.dk, hvis du ønsker at afprøve den perfekte farve til børneværelset ligesom Emily.

Billede @emsloo

Henter dataene, vent venligst...