Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
CarlaSofieMolge Warm Grey
Carla maler vægge i farven WarmGrey

Find din vægfarve med et farve moodboard!

Interiørbloggeren Carla Sofie Molge skulle male hendes stue en helt ny farve, og det var vigtigt for hende at hele projektet skabte en helhed i rummet. Når man går i gang med et indretningsprojekt, kan det være en uoverskuelig proces at visualiserer ens idéer og skabe retning, men det er der råd for! Carla brugte nemlig et moodboard, som er en uvurderlig hjælp, når det handler om valg af vægfarve.

Carla Sofie Molge er interiør-influencer med bloggen http://nouw.com/molgedecor og Instagram kontoen @carlasofiemolge, som bliver fulgt af mange tusinde bolig-entusiaster. Hun har sammen med otte andre nordiske interiørbloggere været med til at vælge signaturfarver fra Nordsjö’s nye farvekort Nordic Colours 2018. Hun valgte at navngive farven CarlaSofieMolge Warm Grey som skaber en flot dyb og dæmpet overflade - en af de helt store vægfarve tendenser i 2018.

Allerførst så udvalgte jeg nogle af de nuancer fra Nordsjös farvepalette, som jeg gik og overvejede. Dem klippede jeg ud og sammensatte med nogle af de udklip, billeder, illustrationer og interiørdele, som jeg havde fundet som inspirationsmateriale til mit malerprojekt. Det kan være svært at vælge imellem alle de fantastiske inspirationskilder som findes, men ved at fokusere på at vælge en farveretning, som Carla har gjort, kan man hurtigt udelukke de tendenser som ikke matcher med dit hjem, din smag og dine nuværende møbler. Hele processen kan være meget givende for dit projekt, da man hurtigt finder frem til yndlings farven igennem brugen af f.eks. et moodboard. Derudover er det også en sjov opgave som kan ende med at pynte i din indretning.

-Jeg plejer at starte med et stort stykke flamingo, evt. målene 70x100 cm. Det beklæder jeg med et lækkert hørtekstil, som jeg hæfter fast med en hæftemaskine. Så kan man hurtigt og billigt lave sit eget moodboard til væggen i kontoret. Det er vigtigt at man starter med at gøre projektet overkommeligt og målbevidst. Det første skridt er at udvælge en harmonisk farvepalette til det rum du ønsker at indrette. Tænk over de møbler og genstande som betyder noget for dig, og som du gerne vil fremhæve i din bolig. Find frem til farver og nuancer som skaber en helhed, men som også komplimenterer hinanden, så undgår man at blive farve forvirret og skabe uro i hjemmet.

CarlaSofieMolge laver moodboard
CarlaSofieMolge male vægge i stue

-Mit moodboard endte med at give mig et langt bedre overblik over farverne, især fordi det gav mig et nyttigt praj om, at jeg var på vej i den rigtige retning for mig og min stil. En rigtig god måde hvorpå at blive mere sikker i sin beslutning, er ved at hente farveprøver hos sin lokale forhandler. Her kan man male et felt med en farveprøve på et kraftigt karton, som man herefter har mulighed for at flytte rundt i sit hjem og dermed se, hvordan farven tager sig ud i dagslys og om aftenen. Når man er kommet så langt med valg af farver, at man kan hente farveprøver og teste dem af på karton, kunne næste skridt være at opleve malingen i forskelligt lys. På den måde kan man direkte se hvordan farven reagerer på væggen, og i kontrast til møblerne i rummet og indretningen. En af de helt store tendenser i 2018 er de matte vægfarver vi ser i alle indretningsbladene, som Carla Sofie Molge også har valgt til sin stue.

-Et andet redskab hvorpå man kan skabe inspiration til vægfarven er gennem app’en Pinterest. Dette er bestemt en af mine favorit redskaber og ikke mindst min redning, hvis jeg har brug for hurtig og kreativ fornyelse til væggene herhjemme. Men i kraft af, at jeg nyder at omgive mig med ting, som jeg bliver inspireret af, vil jeg altid foretrækker et fysisk moodboard, når jeg skal vælge vægfarve.

CarlaSofieMolge Warm Grey
CarlaSofieMolge male vægge i stue

Den grå maling som Carla valgte til stuen hedder Nordsjö Ambiance Xtramatt med navnet CarlaSofieMolge Warm Grey. Helmat vægmalingen giver en flot, dyb og dæmpet refleksfri overflade. Perfekt til soveværelser og stuer hvor man ønsker en helmat og farveægte overflade.

Nordic Colours 2018

Nordsjö Nordic Colours 2018 er en palet bestående af 9 farver som er valgt af 9 kreative nordiske influencers, som arbejder med indretning. Vores influencers har valgt de signaturfarver som de mener kommer til at præge vores indretning i 2018.

Henter dataene, vent venligst...