Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

Idéer til nye blå rum

Brug vores tips til at bruge blå farver på uventede måder og skabe forskellige stemninger i hvert enkelt rum.

Hvis vi ser på de fire centrale temaer, som 2017-paletten bygger på, så er blå fremtrædende i dem alle. Det er en farve, der spiller en rolle i alle aspekter af livet, og sammen med forskellige nuancer kan den frembringe en række forskellige stemninger og følelser – den kan f.eks. være både afslappende og energisk.

En alsidig farve til ethvert rum

Blå brænding – Årets farve 2017 – er nem at kombinere med andre blå farver og naturlige træfarver.
Blå spisestue

Når vi tænker på hjemmet som det sted, hvor vi er sammen, hvor vi spiser, sover, græder og fejrer – og hvor vi ofte både bor og arbejder – så skiller blå sig ud ved sin alsidighed. Den blå farve kan bruges på afdæmpede måder. Denim Drift er god at sætte sammen med andre blå toner eller naturlige træfarver, eller den kan bruges som skarp kontrast til gule nuancer for at give en levende, sitrende fornemmelse.

Tænk længere end til væggene

"Du kan bruge maling til andet og mere end blot male væggene," forklarer Heleen van Gent, Creative Director ved Global Aesthetic Center. "At male loftet er en enkel, men effektiv måde at omslutte dig selv med en farve på."

På tilsvarende måde kan du – ved at male døre eller andet, f.eks. et skab, i komplementærfarver eller ved at bruge møbler og tekstiler på samme måde – begynde at tænke i nye og uventede kombinationer.

Og hvis du er lidt tilbageholdende med at skulle male en hel væg blå, kan du selvfølgelig nøjes med at male detaljer som effekt på en væg, inde i et hjørne eller på hylder – så du har mulighed for at lege med forskellige paletter på enkle, men alligevel effektive måder.

Hvilke farver?
Dusky Dijon, Soft Dijon og Dark Le Mans

Udnyt arkitekturen

Oplev, hvordan Blå brænding – Årets farve 2017 – kan forvandle dit hjem.
Blå lounge

Strukturen i hvert af boligens rum kan bruges som rettesnor for, hvordan du kan skabe forskellige farvezoner. Gelændere, trapper og eksisterende opdelinger i rummet kan alt sammen skabe naturlige brud, hvor du kan eksperimentere med forskellige nuancer inden for det samme farvetema. Hold dig ikke tilbage fra at lege med de linjer, der allerede findes i boligens arkitektur.

Hvilke typer maling?
Dusky Dijon og Light Paris

Hold dig ikke tilbage fra at arbejde på fri hånd

Det behøver ikke være perfekt. Håndmalede motiver og bevidst grove overgange mellem forskellige nuancer på væggene kan være en dristig og effektfuld måde at gå imod perfektionismen på. "Disse idéer til markante vægge er virkeligt nemme at gå til," siger Heleen. "Glem alt om skabeloner – det er en legesyg måde at skabe liv med farverne på."

Find din egen slags blå

Er du stadig lidt usikker på, om du skal kaste dig ud i det blå eventyr? Download Nordsjö Visualizer-appen, og se med det samme, hvordan du kan være opfindsom med de blå nuancer i alle hjemmets rum.

Henter dataene, vent venligst...