Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Batman på børneværelse

Inspireret af løver og superhelte

Indretningsblogger Katrine Lindgjerdet blev inspireret af løver, superhelte og en hjemmestrikket trøje da hun valgte sin signaturfarve til Nordsjös farvepalet, Nordic Colours 2018.

- Da vi skulle vælge farver til paletten havde jeg min søn Sanders børneværelse i tankerne. Det stod overfor en make-over og skulle forvandtes til et ”stor-dreng” værelse, derfor var det vigtigt for mig at tage hensyn til hans interesser. Sanders store helt er Batman, og han er rigtig glad for løver, så derfor blev det mine inspirationskilder, fortæller Katrine.

Katrine er indretningsblogger og har bloggen www.hvitelinjer.no og Instagramkontoerne @hvitelinjer og @white.interior, som til sammen har over 600.000 følgere. Hun er valgt som en af ni nordiske indretningsbloggere, som har været med til at udvælge deres signaturfarve til Nordsjös nye farvekollektion Nordic Colours 2018 . Katrines farvevalg både udfordrede og overraskede hende selv.

- Jeg havde bestemt mig for at bevæge mig uden for min komfortzone ved at vælge en mere markant farve end jeg normalt bruger i indretningen. Den dag vi skulle vælge farverne havde jeg en ny gul striktrøje på, som min mor havde strikket til mig. Jeg var så glad for farven på trøjen, så den har helt sikkert påvirket mit valg.

Hun havde også en tanke på tidens trends.

- Jeg ville vælge en varm og lun farve som alle andre ikke har, men som jeg tror vi kommer til at se meget mere til i indretningen i fremtiden, fortæller hun.

Farven hun endte med at vælge, har fået navnet “Lion Heart”, en varm gul farve som både giver energi og er lun. Som en kontrastfarve til den gule har Katrine fundet en mørk, klar gråfarve, som har fået navnet “Dragon Heart”.

Batman på børneværleset hos @hvitelinjer
Børneværelset før det blev malet.                                               Det færdige resultat med kombinationen af den gule Lion Heart og den mørkegrå Dragon Heart.

I sit hjem, som hun deler billeder fra på bloggen og Instagram, er Katrine mest komfortabel med at omgås neutrale farver, specielt på vægge og møbler. Hun bruger hellere stærkere farver i tekstiler og pynteting.

- Den grå farve jeg valgte passer godt ind i min nuværende indretning, mens den gule er mere udfordrende og en stor kontrast til hvordan resten af mit hjem ser ud. På et børneværelse er det dog oplagt at bruge lidt stærkere farver, så længe den ikke anvendes i hele rummet.

Med en overraskende kombination af de to farver har Katrine lavet et spændende børneværelse.

- Jeg ønskede at lave et sejt og fantasifuldt værelse, hvor jeg benyttede forskellige måder at male væggene på med de to farver. Ingen af væggene er ens og vi har også brugt farverne til at skabe forskellige zoner i rummet, fortæller hun

Det findes flere måder at dele en væg i flere farver, og Katrine valgte forskellige metoder til væggene på hendes søns værelse.  

- På den ene side valgte jeg at male halvdelen af væggen i hver sin farve. Skellet mellem farverne er lidt tilfældig, og er lavet med en lille malerrulle horisontalt midt på væggen. På den måde blev det et lidt grovere look end bare at dele farverne med en lige linje, fortæller Katrine.

På væggen ved sengen er der et tydeligere skel mellem farverne.

- Der brugte jeg maskeringstape for at få en ren linje. Jeg forsøgte mig også med at lave en stor gul trekant, som går fra hjørnet øverst ved loftet og ned mod bagenden af sengen.

Et godt råd når væggen skal deles i en lys og en mørkere farve, er at bruge den mørkeste farve nederst. På den måde får man tyngden ned mod gulvet, og et lettere udtryk oppe mod loftet.

Børneværelse og superhelte

For Katrine var det vigtigt at vælge en maling som fungerer godt på et børneværelse, både hvad angår rengøring og slidtage.

- Jeg anvendte Nordsjö Perform+ Easy2Clean en børnevenlig maling som er let at rengøre og som har en slidstærk overflade. Malingen er også mat, noget jeg er rigtig glad for.

At ejeren af værelset, Sander på snart fire år, blev glad, kan Katrine bekræfte.

- Han elsker det! Han er så stolt at han vil, at alle som ringer på døren skal med ind og se hans værelse. Nu har han fået et værelse som passer til hans alder, og det er meget mere praktisk med de forskellige zoner. Han har et lille skrivebord, hvor han kan sidder og tegne og bygge med Lego, med masser af opbevaringsplads til legetøj, og en sej seng, som han leger er et hus. Farverne faldt også i god jord, så jeg er super stolt af projektet og farverne jeg valgte.

Nordic Colours 2018

Nordic Colours 2018 er en farvekollektion med 9 farver, skabt af 9 dygtige og kreative nordiske bloggere, som alle arbejder med indretning. Hver blogger har valgt sin signaturfarve, som de tror vil præge indretningen i 2018.

Henter dataene, vent venligst...