Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

Mal dit køkken i fem nemme trin

Indret dit hjems midtpunkt i fem nemme trin.

1. Rengør væggene

Køkkenvægge og -overflader er ofte fedtede. Inden du starter med at male, er det vigtigt, at alle overflader rengøres grundigt for at sikre, at du får en god finish. Den bedste måde er at vaske dem med grundrens eller en stærk rengøringsopløsning. Brug varmt vand, og skyl omhyggeligt alle rester af, inden overfladerne får lov til at tørre.

2. Klargør værelset

Inden du starter med at male, skal du dække alle kanter på fliser, apparater, udsmykninger og bordplader med afdækningstape. Dette vil hjælpe dig med at skabe en ren og skarp kant til den malede overflade. Det er bedst også at overdække bordplader, apparater og gulvet med plastik for at opfange eventuelle dråber.

3. Start fra toppen

Som med alle værelser skal du starte med at male dit køkken fra loftet og ned, så eventuelle malerdråber ikke falder på friskmalede overflader. Til lofter og vægge skal du bruge køkkenmaling, da de er slidstærke og udviklet til at nemt at kunne tørres af. Der kan bruges en almindelig vinylmaling på lofter, da de ikke behøver regelmæssig afvaskning. Du vil muligvis finde det nemmere at male små overfladearealer og kanter med en børste fremfor en malerrulle.

4. Mal skabslåger

Hvis du har lyst til at male køkkenlågerne, er det nemmest først at tage dem af. Rengør dem med grundrens eller rengøringsmiddel, fyld så eventuelle udhulninger eller hak i lågerne med spartel til træværk, inden du sliber områderne og tørrer dem af. Afhængigt af overfladen kan det muligvis betale sig at bruge en speciel grundmaling. En grundmaling forbedrer desuden dækningen.

5. Mal træværket

Slut af med at male alt træværk. Mal oppefra og ned, idet du starter med vinduerne – det er bedst at starte med at male om morgenen, så de har hele dagen til at tørre, inden de skal lukkes om aftenen. Mal derefter døren, dørrammen og indfatningen, efterfulgt af gulvlisterne. Ved at male gulvlisterne sidst er der mindre risiko for at din børste bliver kontamineret af snavs eller støv.

Henter dataene, vent venligst...