Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Rosa forsidebilde
Rosa forsidebilde

MAL ROSA – SÅDAN INDRETTER DU MED ROSA NUANCER

Dæmpet gyldenrosa, pudret fløjlsrosa eller hvorfor ikke en blød, støvet rosa? Den rosa palette er mere trendy at male med end nogensinde før. Se vores skønne inspiration!

Vi er alle forskellige. Vi har forskellige personligheder og forskellig stil. Dette afspejler sig ofte i hvordan vi klæder os, hvilken musik vi lytter til og i vores hjem  Vi fylder vores hjem med mennesker vi elsker, en indretning som vi godt kan lide og farver som passer til vores smag. Der er noget fint ved, at kunne vise hvem man er ved hjælp af maling og farver.

Den rosa palette er gået fra at være en mere barnlig og legende farve, til en trendy og stilren nuance. Bliv inspireret af den rosa pallette – og lad - fremfor alt - din personlighed og din historie sætte sit præg på dit hjem. Vis at du føler dig hjemme.

Gyldenrosa, pastelrosa, en dæmpet grårosa eller hvorfor ikke en blød dusty pink! Den rosa palette – som kan anvendes i alle rum i hjemmet – byder på utrolig mange nuanser at vælge imellem.  Så det gælder kun om, at du finder din egen favorit og derefter skaber en skøn harmoni i værelset.

Hvis du er lidt usikker i forhold til at bruge rosa på især store overfader, kan du selvfølgelig starte forsigtigt og male en enkelt væg eller udvalgte detaljer, som f.eks. indsiden af et skab eller en stol. Det giver dig mulighed for at lege med den rosa palette på en enkel og alligevel effektiv måde.

Bilde nr 2
Bilde nr 2

EN SMUK ROSA

Efteråret og vinteren indbyder ofte på lidt varmere og mørkere farver i vores hjem.

Ved at kombinere de mere dunkle efterårsfarver med en dæmpet gyldenrosa eller en støvet pastelrosa, kan dit hjem blive både mere indbydende og mere hyggeligt. For en smuk rosa farve kan virkelig være opmuntrende og skabe liv i et rum – også uden at tage helt over.

Som altid når det drejer sig om maling og farver, handler det om at finde en fin balance og have fokus på kontrasterne. Kontraster er vigtige og interessante at arbejde med, og er samtidig med til at gøre hjemmets indretning en fryd for øjet. Mix og kombiner gerne forskellige materialer – mat og blankt, hårdt mod blødt, koldt og varmt. Enkelte kneb som er med til at fremhæve detaljerne og farverne.

DEN ROSA PALETTE  ER MERE TRENDY END NOGENSINDE i vores hjem. Herunder finder du masser af herlig inspiration til hvordan farven kan anvendes i alle hjemmets forskellige rum.

Vi har malet med disse farver:

Nordsjö esprit

Rosa maling
Rosa maling

ROSA I STUEN

Stuen er stedet hvor vi slapper af efter en lang dag på arbejdet, et sted hvor vi omgås med venner og familie, bliver underholdt af en god film eller bare nyder en god bog i favorit-lænestolen.Uanset smag og stil, så er stuen det sted i vores hjem, hvor vi gerne vil skabe et inspirerende miljø, en følelse af ro og et rum hvor vi kan samle ny energi.

Det siges, at netop den rosa palette skaber tryghed og ro, så farven er derfor oplagt til stuen. Vil du skabe balance og kontrast til den rosa farve, kan du med fordel vælge lidt strammere og stilrene møbler samt tilbehør. Materialer som træ og læder passer rigtig godt til farven.   

Vi har malet med denne farve:

Nordsjö maderia rose

Stue malt i rosa farge
Stue malt i rosa farge

Vi har malet med denne farve:

B7.25.50

Rosa stue
Rosa stue

Vi har malet med disse farver:

Nordsjö raspberry shake

Tranquil Dawn – Årets farve 2020

Nordsjö darkened storm

VRUM
VRUM

PASSER SOFAEN TIL FARVEN PÅ VÆGGEN?

Et spørsmål som vi fra Nordsjö ofte får er: Passer min sofa til farven på væggen?

En nem måde at finde ud af det på, er ved at prøve vores farveværktøjs-app, Nordsjö Visualizer. Ved hjælp af dette nemme farveværktøj, kan du farvelægge dine vægge direkte i rummet – uden at male med en eneste dråbe maling. Klik her for at læse mere.

Rosa sofa
Rosa sofa

DUSTY PINK

Hjemme hos bloggeren og stylisten Kristina Hede Fogsgaard, faldt valget på den bløde dusty pink farve, Restful Melun. Sådan beskriver Kristina farven:

«Da jeg startede med at male med Restful Melun, tænkte jeg at den måske var lidt for feminin og blød til et køkken. Men så snart de sorte billedrammer kom på plads og jeg blandede tilbehør i messing og grønt ind, så blev helhedsindtrykket noget helt andet. Det lysegrå i køkkenet, som leder op til billedvæggen, har fået en ekstra glød, nu når den rosa farve er på plads».

Læs mere om Kristinas hjem her.

Kristina får ofte ny inspiration til at male om, og da kan valget af farve godt kan give lidt vanskeligheder. Denne gang valgte Kristina så at prøve vores ‘Colour Tester’, en ny type farveprøve som er maling og minirulle i ét produkt. I modsætning til almindelige farveprøver, som kræver, at du kan forestille dig hvordan farven vil se ud på din væg, så viser farven fra ‘Color Tester’ dig nøjagtig hvordan den vil se ud, direkte på væggen og i det rigtige lys.

Vil du se hvordan Restful Melun ser ud hjemme hos dig? Klik og hent Colour Tester direkte til din dør her!

Rosemille hjemmesidebilde
Rosemille hjemmesidebilde
Rosemille hjemmesidebilde 1
Rosemille hjemmesidebilde 1

ROSA I SOVEVÆRELSET

Drømmer du også om et rosa soveværelse?  Som vi nævnte tidligere her på siden, så siges det at den rosa palette, giver en følelse af tryghed og ro. Så hvad vil passe bedre, end at farvelægge sit soveværelse med en smuk rosa farve. Til soveværelset kan du med fordel vælge en lidt mere dæmpet og jordnær rosa, for at undgår at rummet skal føles alt for barnligt og legende.

Vi har malet med disse farver:

C2.06.68

D2.08.53

Rosa soverom med bad
Rosa soverom med bad

Skab lækre kontraster ved at indrette med sort tilbehør i soveværelset. En sort sengegavel kan virkelig indramme din seng og skabe en stilfuld følelse til dit soveværelse.  

Vi har malet med disse farver:

A3.20.13 (veggen til venstre)

A5.06.64 (veggen rett frem)

Soverom sort seng
Soverom sort seng

FRISK DIT TRÆTTE SOVEVÆRELSE OP

Farve og form kan nemt friske et træt soveværelse op. At blande en smuk rosa, med enten en blød gul eller en mere farvestærk og varm orange, er en kombination som fungerer rigtig godt og virkelig kan pifte rummet op. Tilføj tilbehør som puder og tæpper i herlige farveglade mønstre.

Vi har malet med denne farve:

A8.05.82

Rosa soverom
Rosa soverom

Skab energi i rummet med en smuk rosa og en varm orange. Skab noget interessant, et blikfang i rummet, ved at male en del af væggen i en farve der ligner, men alligevel er en anden farve. Som på billedet herunder, hvor vi har malet en firkant i vægpanelet i en afvigende farve. Vi har desuden valgt at male den dekorative sengegavel i en smuk flammende orange, for at få et møbel som virkelig skiller sig ud.

Vi har malet med disse farver:

Tranquil Dawn – Årets farve 2020

Copper Orange – Årets farve 2015

Nordsjö raspberry shake

Nordsjö flame orange

Soverom orangs lampe
Soverom orangs lampe

SÆT FARVE PÅ LOFTET

Når vi har maler et rum, glemmer vi ofte at tænke på loftet. Det vi skal huske, er at loftet har en rigtig stor indflydelse på rummet og oplevelsen af den nye farve, som vi vælger til væggene og gulvet.

Og hvem har sagt at loftet skal være hvidt? Ved at male loftet i en anden og mørkere farven end væggene, skaber du en helt anden følelse i rummet.

Vi har malet med disse farver:

Spiced Honey (taket) – Årets farve 2019

B6.06.73

FN.01.79

Soverom hvit dør
Soverom hvit dør

ROSA TIL KØKKENET

Er dit køkken klar til en ny farve? Køkkenet, hjertet i hjemmet som det også kaldes, er virkelig familiens samlingspunkt. Et sted hvor man både kan dække op til en god middag, læse lektier, føre dybe samtaler med venner og familie, samt nyde alle de gode måltider.

Så hvorfor ikke lægge lidt ekstra tid og energi på at vise din personlighed i køkkenet? En af de nemmeste måder at forandre et rum på er selvfølgelig med lidt maling og farve.

Vi har malet med disse farver:

Norsjö sunset flame

Nordsjö silc moire

Norsjö peach godness

Rosa kjøkken
Rosa kjøkken

Skab en glad og hyggelig plads i køkkenet ved at vælge lidt mere vovede farver. Her kan en endevæg i flammende orange og rosa være en smuk baggrung, som garanteret giver liv til både måltider og de gode samtaler.

Brug en dele-effekt på væggen, som vi har gjort på billedet herunder, på en smart og kreativ måde. Mal også hylden i samme farve som den øverste tredjedel af væggen, for at få en smuk og naturlig overgang imellem farverne. Indram det hele med en vertikal del malet i Årets farve, Tranquil Dawn, for at balancere og bløde alt det livlige op.

For virkelig at sætte prikken over i´et på indretningen samt helhedsindtrykkket, kan du farvekoordinere køkkenredskaberne og detaljer, så de matcher væggene og på den måde skabe en trendy popkunst-effekt.

Vi har malet med disse farver:

Tranquil Dawn – Årets farve 2020

Nordsjö flame orange

Nordsjö raspberry shake

Rosa kjøkkenbenk
Rosa kjøkkenbenk

Metaller som kobber, messing eller sølv skaber en smuk harmoni sammen med den rosa palette.

Vi har malet med disse farver:

Copper Orange – Årets farve 2015

B1.33.50

Rosa
Rosa

ROSA I BARNEVÆRELSET

At børn elsker farver, det ved vi, og pludselig så befinder du dig selv i børnenes magiske verden, hvor du kan få lov til at lade fantasien løbe frit og udnytte muligheden for at lege. I børneværelset kan du gøre plads til spændende eventyr og fjollede mesterværker, og samtidig skabe et værelse med inspirerende og herlige farver, som giver plads til ro og kreativitet.  

En hyggelig himmelseng er næsten et ‘must’ når man vil skabe et drømmende børneværelse. Influencer @bloggaibagis har valgt at indrette børneværelset med en himmelseng og en dekorativ lyskæde, som virkelig er med til at skabe en skøn hygge.

Her er samspillet mellem det jordnære, guld-gule stof og den bløde varmrosa vægfarven, Nordsjö tippy taupe, utrolig smukt.

Vi har malet med disse farver:

Nordsjö tippy taupe

Tippytaupe
Tippytaupe

Vi har malet med disse farver:

Nordsjö Heart Wood – Årets farve 2018

E0.03.72

B7.25.50

Y0.18.66

Z9.06.69 (dør)

Nordsjö knobbly ruby (tøjstativ)

Barnrum
Barnrum
rosa ton c3 a5rsrum
rosa ton c3 a5rsrum

TIL DE ALLER MINDSTE

I babyværelset kan man enten anvende en lidt mere dæmpet rosa og istedet for lægge fokus på farverige detaljer og tilbehør. Eller også mixer man forskellige farver lidt hulter til bulter på både vægge, møbler og andre detaljer i værelset. Det er kun et spørgsmål om stil og smag.  

Vi har malet med disse farver:

B6.05.73

Spiced Honey – Årets farve 2019

Rosa barnrum
Rosa barnrum

LÆG FOKUS PÅ DETALJERNE

At handle på loppemarked eller auktion er en sjov aktivitet, og samtidig rigtig godt for vores miljø. En spand maling er perfekt for dig, som vil lave en opfriskning eller få noget gammelt til at føles nyt og up-dated, og samtidig gøre både vores miljø og planet en tjeneste.  

Bloggeren @viktoriholgren, som brænder for en holdbar og harmonisk indretning, har skabt et varmt og hyggeligt børneværelse til datteren Julie. Her har hun malet det antikke skab i den smukke farve, Restful Melun. Vil du have gode tips til hvordan du maler dine møbler? Læs mere om hvor enkelt det er at male møbler og andet træværk her.

Læs mere om Viktorias forvandling af børneværelset her.

Viktoria holmgren foto
Viktoria holmgren foto

Foto @viktoriaholmgren

GARDEROBE I EN VARMROSA FARVE

Opbevaring i et børneværelse er alfa og omega, og det kan man ganske enkelt ikke få for meget af.  Afhængig af værelsets størrelse, kan du enten vælge en speciel bygget garderobe, skuffer under sengen, kasse-hylder, farverige knager på væggen eller hylder til at stille bøger og andre småting på.

Mal din garderobe i samme farve som væggen! Stylisten Janniche Kristoffersen @bloggaibagis har malet med vores varmrosa farve Nordsjö; tippy taupe på både vægge og garderobedøre. Hvorfor købe nye døre til garderoben når du enkelt kan male de eksisterende? Læs mere om Janniches fine og stilrene garderobe-make-over her.

Bloggaibagis
Bloggaibagis

MERE INSPIRATION FRA @bloggaibagis

Janniches søn Otis fik for nylig en make-over af sit værelse. Læs artiklen og se alle de fine og inspirerende bilder her.

Bib hjemmeside
Bib hjemmeside

SØDE PRINSESSEDRØMME

Et væresle som er helt perfekt for små prinsesser med rosa drømme, skabes enkelt med smukke rosa vægge, en prinsesselignende himmelseng, en glitrende lampe og en masse tyl. Soft Cannes, hedder den smukke vægfarve som er valgt hjemme hos @bohemdeluxe.

Vil du have mere inspiration til børneværelset? Klik her for en masse legende inspiration.

Prinsesserom
Prinsesserom

ROSA I ENTRÉEN

Entréen er nok det rum de fleste af os giver mindst opmærksomhed og omtanke, selvom det egentlig skulle være omvendt. Hvordan entréen opleves og hvordan den er indrettet, er faktisk vigtigere end man tror. Her sættes nemlig tonen for resten af huset.

Til trods for dette, prioriterer majoriteten af os hellere en make-over af stuen eller soveværelset. Glem ikke at entréen er det første sted man møder, når man kommer ind i hjemmet. Og – det siges jo, at man kun får én chance for at gøre et godt førstehånds-indtryk.

Leg gerne med forskellige farver og nuancer for at skabe et interessant toner og et personligt præg. Entréen forvandles for den måde til en spændende vej ud, og et kært gensyn når du kommer hjem. Ude godt, hjemme bedst.

Vi har malet med disse farver:

Y8.06.81 (øverst)

Z8.27.55 (nederst)

Rosahall
Rosahall
Rosahall2
Rosahall2

EN INDBYDENDE GRÅROSA ENTRÉ

Heart Wood – Årets farve 2018 – er en farve som matcher, og samler, naturens beroligende farver, næsten som i hjertet af en skov.

Denne jordnære grårosa farve kan anvendes til en række farvekombinationer, afhængig af hvilken atmosfære du vil skabe i dit hjem.

Vi har malet med disse farver:

Nordsjö Heart Wood – Årets farve 2018

B7.10.59

C0.23.18

YN.02.45

W9.10.13

Heartwoodhall
Heartwoodhall

ET TOUCH AF ROSA

Hjemme hos Emily Slotte, som blogger på blogg.mama.nu/emilyslotte/ og som driver instagramkonten @emilyslotte har en tidligere glemt overflade fået lidt omtanke og opmærksomhed ved hjælp af lidt maling. Den dæmpede gyldenrosa farve på døren hedder  ‘Rosengång’ og væggene, samt trappen, er malet i farven ‘Dusky Sarcelles’.

Emsloohall
Emsloohall

LAD DØREN SPILLE HOVEDROLLEN I ENTRÉEN

En stor overflade i entréen, som kan være svær at udnytte, er indersiden af hoveddøren samt andre inderdøre. Hvorfor ikke skabe et herlig blikfang ved at male døren i en farve som skiller sig ud? Det kræver lidt ekstra mod, men vi lover at resultatet vil blive fantastisk og unikt.

Influenseren Jannicke @bloggaibagis har malet døren i sin entré med den smukke, friske farve D6.07.77. Også radiatoren på væggen, som du kan se i baggrunden, er blevet malet i samme farve.

Drømmer du også om en indbydende entré? Se hele vores inspirerende artikel om entréer her.  

Rosadorr
Rosadorr

MAL MED DEN RIGTIGE MALING

Entréen, køkkenet, børneværelset, stuen og soveværelset - selvfølgelig vil vi have samme fine vægge i alle vores rum i hjemmet. Med tanke på de forskellige slitager; vand der spildes, vægge der mudres og tegnes på, så er det faktisk ikke muligt at bruge samme maling i alle rum.

Nordsjö tilbyder dig et stort sortiment af indendørsmaling til hele dit hjem og til alle behov.  

Læs mere om den rette maling til den rigtige plads, og find de bedste produkter til din vægge her.

Ambiance rosa
Ambiance rosa
Henter dataene, vent venligst...