Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
grå
varm grå farve

Når du vil male huset om: grå

Grå er en af de traditionelle farver på huse, og det ejendommelige er, at de huse, der førhen var grå, ikke var malede, men bygget af træ, som var falmet og blevet gråt. I dag er grå en af de mest trendy farver at male huset i, og jo mørkere farve, desto bedre.

Grå maling er ikke så påfaldende og kan derfor anvendes på de fleste huse, uden at det ser forkert ud. Med neutral grå som basisfarve på facaden kan du derfor vælge næsten en hvilken som helst farve til husets detaljer: hushjørner, udvendige karme, døre og vinduer.

Grå maling
facadefarve

Med rød som accentfarve bliver huset mere traditionelt, end hvis du eksempelvis vælger hvid. I dag er en almindelig farvekombination til huse to forskellige grå farver – en lys og en mørk. Med grå som facadefarve behøver du heller ikke at tage så meget hensyn til omgivelserne, når du farvesætter. En lysere grå passer ind i de fleste boligområder, og hvis der er meget natur omkring huset, kan man med fordel vælge en mørkere grå, så huset ikke kommer til at ligne en lampe i skoven.

Egentlig skal du kun overveje én vigtig ting, når du anvender grå udenfor. Eftersom himlen er blå, bliver de fleste farver mere blålige, når de anvendes udendørs, særligt grå farver. Det betyder, at når du vælger en grå farve, må du ikke vælge en neutral grå, for den vil virke lyseblå. Vælg i stedet en grå farve med en smule gul i, for så vil den virke neutral.

facadefarve
facadefarve

Hvis du ønsker at give huset en varm grå farve, skal du vælge en farve, der nærmer sig beige, selvom det ser mærkeligt ud på farveprøven i butikken.

Grå farve på hus
maling af hus grå

Afslutningsvis vil jeg give dig det råd at købe en lille bøtte maling i den farve, du har tænkt dig at bruge. Mal en kvadratmeter på et stykke masonitplade eller en anden plade, og stil den op ad facaden, gerne i forskelligt slags vejr og på forskellige tidspunkter, så du ved, at du har valgt rigtigt.

Henter dataene, vent venligst...