Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

The perfect Grey

At vælge den rigtige grå nuance er ikke helt enkelt. Grå er ikke bare grå, og der er ikke en grå farve som passer præcis til alt. Læs vores små tip om hvad du skal tænke på, og tage hensyn til, i dit valg af den rigtige nuance.

Afslappende, smukt og sofistikeret

Med grå farver skaber du en rolig og behagelig atmosfære. I vores sortiment er der alt fra lyse, milde nuancer til mørkere farvetoner som tilfører kompleksitet og attitude. For at finde den farve som passer bedst til dig, er det vigtigt at du udgår fra de betingelser der allerede findes i rummet, tænker over helheden og hvilken stemning du vil skabe. Køligt nordlys fra store, generøse vinduespartier kan få en neutral farve til at føles kold. Et rum som vender mod syd byder på de helt modsatte betingelser: her forstærkes allerede varme toner, mens neutrale og svagt kolde farver bliver mere varme af lyset.

Væggen er malet i farven Nordsjö grey sparrow. De tre prøvefarver er (oppe fra) Nordsjö city life, Nordsjö utopia og Nordsjö grey cliff

Grey is the new white

For at gøre det lettere for dig at vælge den rigtige grå nuance, har vi lavet farvekortet, Greyish delights. I den har vi inddelt vores grå farver i seks forskellige grupper, samt opdelt dem i en lys og en mørk skala. Læs hvad der kendetegner farverne i de forskellige grupper og overvej hvilke forudsætninger rummet har. Bestem herefter om du vil have en lys, medium eller mørk farve.

Neutrals - Farver i helt grå toner – ser varme ud i rum mod syd og kolde i rum mod nord.

Yellowish - Grå toner med en anelse gult – den gule tone forstærkes i lys fra syd og neutraliseres en smule i lys fra nord.

Goldish - En gul-rød tone giver disse grålige farver en skøn glans. Varmt lyst forstærker det gyldne hvor mere svalt lys dæmper det.

Reddish - Når farvetonen er overvejende rød bliver det med det samme synligt. Bliver meget tydeligt i lys fra syd og kan opfattes koldt i lys fra nord.

Bluish - Den blå tone ses tydeligt i det svale lys fra nord, hvor det varme lys fra syd kan give farven et mere neutralt udseende.

Greenish - En grå med grønne toner kan opleves som varm grå i rum mod syd og ofte mere kolde i rum mod nord.
 

Inspirationsbillede fra farvekortet, Greyish delights.


Varmt og velkomment, eller svalt og elegant?

Farverne Nordsjö grey flow og Nordsjö sky grey i farvegruppen Neutrals er eksempler på to neutrale farver som lader indretningsdetaljerne sætte tonen i rummet. Vil du skabe en varm og imødekommende følelse, kan en farve fra Yellowish eller Goldish være et godt valg. Søger du det svale og elegante skal du kigge lidt mere på Nordsjö spring harmony i farvegruppen Greenish.
Mørkere grå farver, som Nordsjö evening shadow og Nordsjö inky darkness, tager godt for sig og skaber en skøn dramatik. Vil du have mere rige farver som tilfører endnu mere attitude kan
Nordsjö blue temptation eller Nordsjö caramel dust være perfekte. Når det gælder mere dæmpede farver, som Nordsjö foggy promenade og Nordsjö silver shores, giver små nuance-forskelle en rigtig stor effekt på slutresultatet.

Inspirationsbillede fra farvekortet, Greyish delights.
Farven på billedet til venstre, Nordsjö calm river. Farven på billedet til højre, Nordsjö smoky sensation.

Hjemme-hos inspiration 

Farvekortet Greyish delights tilbyder sobre smukke farver som samler hjemmet uden at tage over. Et smukt eksempel på dette er hvordan influencer Janniche Kristoffersen, som har bloggen @bloggaibagis, har anvendt farven Nordsjö evening shadow i sit soveværelse (billede til højre). Den grønne farvetone giver en ekstra dimension og skaber tydeligere kontraster. Fra paletten med neutrale og medium, i den lyse og mørke skala, har Anna Grundberg, som arbejder med illustration og kunst, og desuden har bloggen @annagrundberg , malet med farven Nordsjö sky grey (billedet til venstre) i sin stue. Se hvordan kommodens varme træ og de grønne planter skaber en balanceret harmoni sammen med den neutrale vægfarve.  

Billedet fra @annagrundberg (t.v.) og @bloggaibagis (t.h.)

Skøn inspiration hjemme hos bloggeren @stickstay.se

Hjemme hos bloggeren @stickstay.se som sælger håndtegnet og super cool wallstickers, er børneværelset, med de varme, rustrøde indretningsdetaljer, malet med farven Nordsjö grey fashion og Nordsjö Heart Wood – Årets farve 2018.


Billeder fra @stickstay.se

 
Heart Wood - en stilfuld rosa – en Greyish delight med attitude!

Nordsjö heart wood – som desuden er Årets farve 2018, er en neutral grå-brun farve med varme rosa toner i. Den pryder smukt væggene hjemme hos Ida Gustafsson som har bloggen @sullkullan 

Billeder fra @sullkullan 

Prøvemale!

Når det drejer sig om at vælge farve så foreslår vi fra Nordsjö at du altid prøvemaler først. Enten køber du en Colour Tester eller en bøtte testmaling, for at se hvordan farven passer i præcis det rum du har planer om at male.
Her kan du læse mere om Colour Tester og samtidig se hvilke farver den kan fås i. Det bedste er at du kan klikke din favoritfarver i Colour Tester direkte hjem til din dør her. Det har aldrig været nemmere at vælge den rigtige farve!

Tip!

For at forstå hvordan de forskellige farver opleves præcis i dit rum er der flere ting du kan tage hensyn til. Om rummet vender mod syd, øst, nord eller vest, hvordan det naturlige lys påvirker indtrykket, ligesom hjemmets egne lyskilder. Dagslyset i et rum med lys fra nord har et mere koldt lys end et rum mod syd, og generelt er lyset midt på dagen koldere end f.eks. et blødt morgen- og aftenlys.

Reflektioner som spejles gennem vinduet, samt fra materialer og møbler i rummet, påvirker oplevelsen, ligesom kombinationen af forskellige farver også er vigtig – den nuance du vælger til dine vægge kan opfattes lysere eller mørkere, stærkere eller svagere afhængig af hvilke andre nuancer farven er i nærheden af. Glem ikke at overfladen på et gulv også har en rigtig stor betydning. For at vælge den rigtige nuance til lige nøjagtig dit rum, har du brug for at opleve farven i de rigtige sammenhænge, med dine egen indretning. Prøvemal først og se hvordan de forskellige nuancer påvirkes af dagslyset, aftenlyset samt rummets indretning, og tænk også på hvilken følelse du vil opnå.

Henter dataene, vent venligst...