Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

The perfect white

At vælge den rigtige hvide farve er ikke helt enkelt. Hvid er ikke bare hvid, og der findes ikke en hvid farve som passer perfekt til alt.

Kolde og varme hvide nuancer

Hvis du kigger lidt ekstra på en væg der er malet i kolde hvide nuancer og en væg malet i varme hvide nuancer, vil du kunne se mange forskelle. Kolde hvide nuancer har blå eller grønne undertoner, mens varme hvide nuancer skifter i varme toner som rød og gul, hvilket igen betyder at de gode til at gøre små og mørke rum lysere.

At vælge den rigtige hvide farve er med andre ord ikke helt enkelt. Hvid er ikke bare hvid, og der er ikke en farve som passer perfekt alle steder. Køligt nordlys fra store, generøse glaspartier kan få en neutral farve til at føles kold. Et rum mod syd byder på de modsatte forudsætninger: her forstærkes allerede varme toner, mens neutrale og svagt kølige farver bliver varmere af lyset.  

Inspirationsbillede fra farvekortet, Wonderful white

Hvidt for et rent og roligt indtryk

For at gøre det nemmere for dig at vælge den rigtige hvide nuance har vi lavet farvekortet, Wonderful white – her har vi delt et udvalg af vores smukke, populære hvide farve i seks forskellige grupper. Vi har samtidig opdelt dem i en lys og en mørk skala. Læs herunder hvad der kendetegner farverne i de forskellige grupper og tænk på hvad rummets forudsætninger er og hvad du vil opnå med farven. Bestem dig herefter om du vil have en lys, medium eller mørk farve.

Neutrals - Farver i grå toner – ser varme ud i rum mod syd og kølige ud i rum mod nord.

Yellowish - Hvide farver med en anelse gul – den gule tone forstærkes i lys fra syd og neutraliseres lidt i lys fra nord.

Goldish – En gul-rød tone giver disse hvide farver en skøn glans. Varmt lyst forstærker det gyldne hvor mere svalt lys dæmper det.

Bluish – Den blå tone ses tydeligt i det kølige lys som kommer fra nord, hvor det varme lys fra syd kan give et mere neutralt udseende.

Greenish – En hvid med grønne toner kan opleves som varm i rum mod syd og ofte køligere i rum mod nord.

En frodig følelse eller en afslappet baggrundstone  

Farverne Nordsjö White Wisper og Nordsjö Loyal White, som kan findes i farvegruppen Neutrals, er eksempler på to neutrale farver som giver rummet en rolig baggrundstone. Vil du skabe en mere varm og imødekommende følelse, kan en farve fra Yellowish eller Goldish være et godt valg, og søger du en frisk og frodig følelse er Nordsjö Clean Harmony i gruppen Greenish din Perfect White.

Inspirationsbillede fra farvekortet, Wonderful white. De tre prøver af maling på billedet til højre er malet med farven Nordsjö minimalist grey, Nordsjö crystal white og Nordsjö egg white.

At tænke på

For at forstå hvordan forskellige farver vil opleves præcis i dit rum, er der forskellige ting du kan tage hensyn til. Vender rummet mod syd, øst, nord eller vest, og hvordan påvirker det naturlige lys rummet, ligesom hjemmets egne lyskilder. Dagslyset i et rum med lys fra nord har et mere koldt lys end et rum mod syd, og generelt er lyset midt på dagen koldere end f.eks. et blødt morgen- og aftenlys. Reflektioner som spejles igennem vinduet, samt fra materialer og møbler i rummet, påvirker også oplevelsen. F.eks. kan en knaldrød sofa eller en grøn lænestol ’smitte af’ på de svage, hvide vægfarver.

Kombinationen af forskellige farver er også vigtig – den nuance du vælger til dine vægge kan opfattes lysere eller mørkere, stærkere eller svagere afhængig af hvilke andre nuancer farven samspiller med. Glem ikke at overfladen på et gulv også har en rigtig stor betydning i dit valg af vægfarve.

Glem ikke at gulvoverfladen har en stor påvirkning på vægfarven.

Prøvemal med vores nyhed - Colour Tester

For at vælge den rigtige nuance til præcis dit rum har du brug for at opleve farven i de rigtige omgivelser: i dit rum og med dine møbler. Prøvemal og se hvordan de forskellige nuancer fungerer sammen med dagslys, aftenbelysning og værelsets øvrige indretning, og tænk på hvilken følelse du vil opnå. Vi anbefaler, at du køber enten en Colour Tester eller en lille prøve med maling, for at se hvordan farven passer i præcis det rum du har planer om at male om.

Nordsjö Colour Tester er et praktisk værktøj med indbygget mini-rulle og findes i 49 smukke og moderne farver. At prøvemale på denne enkle måde med farven derhjemme på dine egne vægge, giver dig en god opfattelse af slutresultatet, samt hvordan din indretning og lys-indfaldet i værelset påvirker farven.
Her kan du læse mere om Colour Tester og samtidig se hvilke farver den findes i.

Det bedste er at du også kan klikke dine favoritfarver i Colour Tester direkte hjem til din postkasse her. Det har aldrig været nemmere at vælge den rigtige farve!

Farver indlæses...