Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Tag farverne in

Tag springet og brug flere farver i dit hjem

At kaste sig ud i at bruge flere farver i indretningen kan for mange være skræmmende. Men for den kreative stylist og fotograf Anna Kubel er det et vigtigt element for at skabe harmoni og personlighed. I denne omgang var det køkkenlågerne som trængte til en opdatering for at kunne matche hendes livsstil.

- Vi havde faktisk et grønt køkken allerede. Det var dog en meget bleg grøn farve, som trak meget mod gråt og blåt. Ved at vælge denne nye varme grønne farve var mit mål at få en kontrast mellem vores ellers hvide-beige køkken og køkkenlågerne.

Med skoven som nabo og stor interesse for naturen var det vigtigt for Anne at farven afspejlede hendes livsstil. Annas valg faldt på farven som hun kalder Kubel Green Forest og som er hendes bidrag til Nordsjö Nordic Colours 2018. En farve som har bragt den smukke natur ind i hendes hjem.

Moodboard og køk

- Jeg syntes at grønne farver skaber en rolig og hyggelig stemning. Efter at have ledt længe efter den perfekte grønne, så er jeg så glad for endeligt at have fundet den. Det var vigtigt at denne grønne farve blev en rigtig skovgrøn uden at være for mørk eller for lys.

Ved at bruge flere farver hjemme, kan man let lave en hurtig forandring, som stadig ændre rummet så meget, at det kan føltes som et helt nyt hjem eller rum.

Mal køkenlåger

- Jeg valgte Nordsjös matte træværksmaling til min køkkenlåger, fordi en mat overflade giver en dybde til farven som jeg syntes er utrolig smuk. Træværksmalingen flyder flot sammen, hvilket gør at den er let at male køkkenlåger, skabe eller andet træværk med, uden at der bagefter er synlige penselstrøg. Det at male sine køkkenlåger er en super fin måde at forny sit køkken på, uden at det skal koste en masse penge. Jeg er helt vildt glad for resultatet, og så er det slet ikke så svært som mange måske tror.

AnnaKubel maler køkken grøn med SuperFinish

Det er let at bliver usikker, når man skal i gang med at sætte hjemmet i stand; hvordan bliver rummet påvirket af farvevalg, skal indretningen ændres og alverdens andre ting. Men Anna mener det vigtigste er at fokusere på de store linjer.

- Det vigtigste, for at skabe en sammenhæng er at tænke på helheden. Ofte anvender jeg farver som ligger tæt på hinanden på farveskalaen og bryder måske helheden med en eller to andre farver. Køkkenlågerne og væggene i soveværelset er malet med samme grønne farve, men opleves helt anderledes afhængig af glans og størrelsen på overfalden. På trods af det binder de huset sammen på en fin og harmonisk måde.

Anna ønsker at kombinere den nye farve med mørke træsorter, men med en hvid/beige base på de øvrige vægge og så supplere indretningen med blomster som fremhæver den nye grønne farve.

Selv om det kan være fristende at kaste sig ud i et maleprojekt hjemme, er det ikke altid let at se slutresultatet for sig inden man går i gang. At beslutte sig for hvad man gerne vil ændre i sit hjem og hvordan det skal gøres kan være svært. Men at vælge den rigtige farve kan være endnu sværere.

Male køkkelåger og hylle

- Det vigtigste er at male en prøve først, det er umuligt at få en farve til at se ud som hjemme hos andre. Der er så meget i omgivelserne som påvirker hvordan farven opleves, men det må ikke afskrække dig fra at gå i gang med et maleprojekt. Køb en prøvedåse og gå i gang, sværere er det ikke!

Træværksmalingen som Anna valgte til sine køkkenlåger er Nordsjö Ambiance Superfinish 5, som giver en hård overflade hvilket gør den perfekt at anvende på køkkenlåger, døre, lister og træmøbler. Til væggene i soveværelset valgte Anna Ambiance Xtramat.

Maling

Nordic Colours 2018

Nordsjö Nordic Colours 2018 er en palet af 9 farver som er valgt at 9 dygtige og kreative nordiske influensers som arbejder med indretning. Hver influenser har valgt sin signaturfarve, som de tror kommer til at præge indretningen i 2018.

Henter dataene, vent venligst...