Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

Traditionelle idéer til børneværelset med en moderne kant

Prøv vores moderne farvekombinationer for at opnå klassisk blå og lyserød med et nutidigt tvist.

“Vi kan rigtig godt lide traditionelle farvetemaer til drenge og piger, men vi er bange for, at børneværelse kan komme til at virke lidt gammeldags. Hvordan kan vi skabe en klassisk indretning, der føles lidt mere moderne?”

Blå til drenge og lyserød til piger er ifølge undersøgelser foretaget af AkzoNobel de mest almindelige farver til børneværelset for mere end 30 % af vordende forældre.

Det er helt naturligt, at forældre føler sig trygge ved at bruge maskuline og feminine farver til at definere deres nye babys område. Men selvom I vælger et traditionelt farveskema, betyder det ikke nødvendigvis, at børneværelset føles gammeldags.

Her forklarer vi, hvordan I kan bruge traditionelle farvekombinationer på en frisk og moderne måde til at skabe et nutidigt farvetema i børneværelset, som hele familien vil kunne lide.

 

Farver til små drenge

 

Glem alt om den sædvanlige kombination af blå, hvid og gul. Dette farvetema fokuserer på at blande forskellige nuancer af blå for at skabe en behagelig fornemmelse af en blå lagune.
Havinspirereret stribet børneværelse

 

1. Blå i flere lag for at fange inspirationen fra havet

Giv jeres lille dreng rolige blå farver i et nutidigt, havinspireret børneværelse.

Glem alt om den sædvanlige kombination af blå, hvid og gul. Dette farvetema fokuserer på at blande forskellige nuancer af blå for at skabe en behagelig fornemmelse af en blå lagune.

Tænk på dybe blå farver som kobolt, ultramarinblå, akvamarinblå og turkis.

Vælg én nuance til væggene og en mørkere tone til lofterne, og skab en omsluttende følelse af at være under vandet. Eller begynd med hvide eller neutrale vægge, og mal så felter i en rig blå farve for at skabe et enkelt, men markant rum.

Kombiner med bløde, taktile stoffer som f.eks. bølgende gardiner og et blødt tæppe i lammeskind for at understrege den blide, beroligende stemning.

Hvilke farver? Deep Cognac, Deep Dijon og Dazzling Dijon

 

Elektrisk blå skaber forrygende, iøjnefaldende vægge, specielt i kombination med frisk orange eller mere enkelt med klar hvid.
Væg med blå elementer

 

2. Vær dristig med elektrisk blå

I den anden ende af det blå farvespektrum findes de klare, elektriske blå farver. Tænk cyan, safir og blåbær. Når du bruger bare en lille smule af en mere dristig blå farve i et rum, giver det straks en følelse af energi og spænding i rummet, som stimulerer dit barns sanser og sætter gang i fantasien.

Elektrisk blå skaber forrygende, iøjnefaldende vægge, specielt i kombination med frisk orange eller mere enkelt med klar hvid.

Du kan også tilføje små stænk af rig blå i form af tilbehør og bløde møbler, f.eks. en markant, turkis lampe eller blå puder i fløjl for at give farvetemaet dybde og tekstur.

Hvilke farver? Dazzling Dijon og Illuminated Dijon

 

Farver til små piger

 

Hvis du har forelsket dig i lyserød, men gerne vil have en moderne kant, kan du prøve at kombinere med okkerfarve
Lyserødt og okkerfarvet børneværelse

 

1. Skab et markant udtryk med okkerfarve og lyserød

Hvis du har forelsket dig i lyserød, men gerne vil have en moderne kant, kan du prøve at kombinere med orange.

Et sitrende, men også afslappende farveskema, der vækker mindelser om lette sommerdage. Denne sammensætning fungerer bedst i varme, afdæmpede nuancer som f.eks. lyserød og orange sorbet.

Du kan skabe en stil, der let klarer overgangen fra baby til tumling og videre endnu, ved at vælge én nuance til væggene og kontrastere den med et element af den anden farve. Eller du kan bruge den lyseste nuance – f.eks. orange sorbet – til at skabe en markant væg eller en iøjnefaldende effekt med striber.

Du kan forstærke sommerfølelsen ved at vælge tilbehør i lignende nuancer, f.eks. guld, brændt orange og en mørkere pink.

Hvilke farver? Glowing Cannes, Illuminated Antibes, Restful Antibes og Dusky Nice

 

Stærk lyserød og violet er varm, passionsfyldte og markante farver, når de sættes sammen med kølige neutrale farver – især når de bruges sammen i en livfuld stribeeffekt.
Børneværelse med dristige lyserøde striber

 

2. Gør indtryk med dristig lyserød

Stærk lyserød og violet er varme, passionsfyldte og markante farver, når de sættes sammen med kølige neutrale farver – især når de bruges sammen i en livfuld stribeeffekt.

Men tanken om at indrette et helt rum i denne sitrende nuance gør dig nervøs, kan du prøve at eksperimentere med nogle få farveindslag i et hvidt og gråt farveskema, eller du kan male en markant væg op mod mere neutrale farver.

En anden smart måde at bruge hot pink i børneværelset på er at bruge det på mindre, uventede steder. Inden i en alkove, på hylder eller i et skab er en anden god måde at tilføre lidt mere drama uden at inddrage hele væggen.

Alternativt kan den mere forsigtige indretter få sin lyst til fuchsia styret ved at tilføre farverige elementer i et neutralt rum. Forestil dig flimrende lyserøde gardiner op mod en hvid væg eller et blødt magenta tæppe over et trægulv.

Hvilke farver? Sparkling Marseille, Glowing Marseille og Clear Marseille

 

Bedste tip

Glem ikke belysningen! Hvordan du oplyser din babys børneværelse har en stor indvirkning på, hvordan farvetemaet tager sig ud, og det kan have stor indflydelse på farvetemaets overordnede stemning.

Undgå skarpe hængende pendler, der kan blænde din baby, og gå efter en række fine natlys med lav lysstyrke for at få en blød belysning.

Henter dataene, vent venligst...