Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

Vores Nordsjö-ekspert afslører sine bedste tips til et tiptop børneværelse

Nordsjö-farveeksperten Marieke van der Bruggen, som også er nybagt mor, forklarer, hvordan du kan skabe et smukt børneværelse.

“Jeg planlægger et børneværelse til min nye baby, og jeg kunne godt bruge lidt vejledning fra en ekspert – især i forhold til brug af farver. Kan I hjælpe?”

Da Nordsjö-farveeksperten Marieke fandt ud af, at hun ventede en datter, vidste hun, at hun stod foran en indretningsudfordring. Det eneste ekstra rum i hendes hjem var ganske småt og havde ikke specielt meget naturligt lys.

Fordi hun er farveekspert, ved hun, at farver og mønstre er vigtige for en babys udvikling, så første prioritet for hende var at bruge klare farver uden at gøre rummet for overvældende. Hun ville også gerne finde nogle gode løsninger vedrørende tilbehør og opbevaring, som kunne åbne rummet op og skabe en illusion af rummelighed.

Marieke forklarer, hvordan hun designede det perfekte børneværelse til sin lille pige.

Gul okkerfarve giver en varm og solskinslignende glød, når den fanger lyset.
Solskinsinspireret farvetema

Et solskinsinspireret farveskema

Børneværelsets farveskema er hvid, okkergul og pink/rød. For at skabe dette farveskema valgte jeg først en varm, dæmpet gul, som skulle være rummets fokuspunkt. Det er ganske vist et lille rum, men den gule okkerfarve fanger sollyset om morgenen og giver en vidunderlig, varm glød og en fornemmelse af solskin.

Jeg kombinerede den med en afdæmpet lyserød med en tone af rød – det får rummet til at fremstå moderne, men også med en vis sødme. Både gul og lyserød er varme farver og ser fantastiske ud sammen.

Hvilke farver? Intense Montperllier, Soft Marseilles og Light Melun

 

Planter giver en venlig, frisk og levende følelse i praktisk taget ethvert rum.
Effekten af planter

 

Effekten af planter

Jeg kan godt lide at have en masse planter i huset. Jeg synes, det giver en venlig, frisk og levende følelse i rummet.

Vores børneværelse er ganske småt, så jeg besluttede at købe én stor plante og bruge den som et markant element. Jeg satte den på en stol ved siden af den okkerfarvede væg, fordi grøn og gul går så godt sammen – de er begge naturfarver og supplerer hinanden smukt.

 

Et hvidt skab og et sæt væghylder er et godt sted at opbevare bleer og andet udstyr til babypleje.
Lyserødt børneværelse med væghylder

 

Smart opbevaring

Den begrænsede opbevaringsplads betød, at vi skulle udnytte rummet optimalt. Så der var kun plads til det allervigtigste. Vi valgte et hvidt skab og et sæt væghylder, hvor vi kunne stable alle bleerne og andet udstyr til babypleje sammen med nogle af hendes yndlingsbøger.

Vi malede skabet og hylderne hvide og placerede dem op mod en af de hvide vægge. De hvide farver på væggen, skabet og hylderne blandes sammen og narrer øjet til at tro, at der er mere rummeligt, end der egentlig er.

 

Ved at sætte et stort spejl op mod en væg giver du indtryk af, at rummet udvider sig og åbner sig opefter.
Udvid rummet med et spejl

 

Spejlmagi

Op mod den anden hvide væg placerede vi en stor garderobe med et spejl, som fylder næsten hele væggen. Et spejl er en smart effekt, der skaber en illusion af rummelighed, og det hjælper med at reflektere lyset rundt i rummet, så det virker dobbelt så stort.

Ved f.eks. at sætte et stort spejl op mod en væg giver du indtryk af, at rummet udvider sig og åbner sig opefter. Desuden er babyer ofte fascinerede af spejle!

 

Nogle få, velvalgte stykker tilbehør gør et tema mere interessant.
Tilbehør i børneværelset

 

Afsluttende detaljer

De møbler, vi købte, er enkle og hvide, fordi vi gerne ville have den okkergule væg til at være fremtrædende i rummet. Vi valgte dæmpet grå/turkis til tekstilerne både i sengen og stolen for at give modspil til de varme toner i de lyserøde og gule vægge. Grøn og grå står virkelig flot op mod den okkergule væg.

Vi satte sengen i midten af rummet for at få børneværelset til at virke mere rummeligt. Vi kan bevæge os rundt, og Mina kan se sig omkring. Vi skruede op for hyggen ved at hænge et myggenet rundt om sengen, så hun har en lille hule at sove i.

Bedste tip Når du bruger to varme farver, som f.eks. gul og pink/rød, er det en god idé at bruge masser af hvid til at skabe balance og lade de markante farver komme til deres ret.

Henter dataene, vent venligst...