Nordsjös Visualizer lader dig skabe et virtuelt billede af, hvordan dit rum vil se ud, når det er blevet malet, så du let kan dele dine idéer med din maler.
Vaelg farve med vores Visualizer

Sådan kommunikerer du med din maler

Med vores tips til god kommunikation med din maler kan du opnå drømmelooket i dit nye hjem.

"Jeg har tænkt mig at hyre en maler til min nye bolig. Hvordan kan jeg sikre mig, at jeg får malet mit hjem præcis, som jeg ønsker det?"

Kommunikation er altafgørende, når din bolig skal males.

Skal din maler forvandle din nye bolig til dit drømmehjem, må du være klar i mælet, hvis du vil være sikker på at undgå misforståelser undervejs i processen.

Vi har her udarbejdet en praktisk guide til at finde den rette maler samt brugbare oplysninger.

 

Er du vild med den måde, en vens bolig er blevet malet på, så spørg endelig, hvem der har foretaget malerarbejdet. Uanset hvilken maler du vælger, bør du altid se hans eller hendes arbejde med egne øjne, inden du hyrer vedkommende til et projekt.
Forhor dig hos venner ved valg af maler

 

1) Spørg venner til råds

Hør om folk, du kender og stoler på, har nogle bud på en god maler, inden du indhenter tilbud hos malerfirmaerne.

Er du vild med den måde, en vens bolig er blevet malet på, så spørg endelig, hvem der har foretaget malerarbejdet.

Uanset hvilken maler du vælger, bør du altid se hans eller hendes arbejde med egne øjne, inden du hyrer vedkommende til et projekt.

 

2) Mød maleren ansigt til ansigt

Jo bedre et samarbejde du har med din maler, desto større chance er der også for, at maleren vil forstå dine ønsker og være i stand til at føre dem ud i livet.

Aftal et tidspunkt, hvor maleren kan komme hjem til dig. Her kan I gennemgå, hvad du vil have lavet, og du kan vise maleren evt. problemområder eller områder, der skal være særligt fokus på.

 

Jo bedre et samarbejde du har med din maler, desto større chance er der også for, at maleren vil forstå dine ønsker og være i stand til at føre dem ud i livet.
Vaelg farven pa din maling med omhu

 

3) Vis maleren, hvad du ønsker at få lavet

Det er vigtigt, at du får forklaret maleren præcis, hvad du ønsker dig, og det gør du bedst ved at vise ham/hende det område, du vil have malet. På denne måde kan du sikre dig, at opgaven klares rigtigt.

Det er her, Nordsjös Visualizer-app kan vise sig nyttig. App'en lader dig skabe et virtuelt billede af, hvordan dit rum vil se ud, når det er blevet malet. Dermed kan du på en let og praktisk måde dele dine farve- og materialeidéer med din maler, inden selve malerarbejdet begynder.

På dette tidspunkt i processen vil det også være en god idé at blive enige om, hvor lang tid malerarbejdet skal tage, og på hvilke tidspunkter din maler skal være til stede i dit hjem. Aftal en start- og slutdato, og bliv enige om malerens arbejdsdage, samt om disse også vil omfatte weekender.

 

4) Beregn hvor meget maling, du skal bruge

Inden du indhenter tilbud fra en maler, er det altid en god idé at beregne, hvor meget maling du skal bruge. På denne måde kan du bedst sikre dig, at du betaler den rette pris for arbejdet.

Nordsjös online malingsberegner kan på et par sekunder klare dette for dig. Når du har fundet den maling, du vil bruge, på Nordsjös hjemmeside, skal du blot indtaste dit rums mål samt antallet af døre og vinduer, så gør vores beregner resten af arbejdet for dig.

 

Du vil måske ikke altid være til stede, når din maler udfører sit arbejde, så husk at give ham/hende en udførlig liste over det arbejde, der skal gøres. Så kan han/hun krydse gøremålene af i takt med, at de er udført.
Lav en liste, og hold dig til den

 

5) Lav en liste, og dobbelttjek den

Du vil måske ikke altid være til stede, når din maler udfører sit arbejde, så husk at give ham/hende en udførlig liste over det arbejde, der skal gøres. Så kan han/hun krydse gøremålene af i takt med, at de er udført.

Når du har skrevet din liste, så læs den igennem for at sikre dig, at alt er, som det skal være. En enkelt skrivefejl kan betyde, at badeværelset bliver malet i stedet for soveværelset!

 

Inkludér de malingstyper, du gerne vil have brugt, på den liste, du giver til din maler. Så kan han/hun altid huske, hvad der skal males med.
Vaer omhyggelig med din maling

 

6) Vær omhyggelig med malingen

For at undgå misforståelser bør du give din maler det nøjagtige navn på den farve, der skal bruges, samt malingens produktkode.

Inkludér de malingstyper, du gerne vil have brugt, på den liste, du giver til din maler. Så kan han/hun altid huske, hvad der skal males med.

 

7) Få den rette malingstype og finish

En malings finish kan have stor betydning for, hvordan den vil tage sig ud på dine vægge eller møbler. Sørg for, at din maler har helt styr på, hvilken finish, du ønsker dig på hver enkelt overflade, og skriv det ned på deres liste.

Husk, at det i visse rum kan være nødvendigt at bruge særlige malingstyper. Dette kan for eksempel være mugafvisende maling på badeværelset, pletafvisende maling i køkkenet eller lysreflekterende maling i et mørkt rum.

 

8) Kontrollér malerens arbejde efter endt opgave

Når opgaven er udført, bør du se arbejdet efter, mens maleren stadig er til stede. Er du tilfreds med resultatet? Er der nogle småting, du gerne vil have rettet op på? I så fald skal du fortælle dette til din maler, inden han/hun pakker sit grej sammen.

 

Vores bedste tip

Du kan på en nem og praktisk måde undgå fejl og misforståelser ved at lave en lille plantegning af det rum, der skal males. Du behøver ikke gøre vanvittigt meget ud af tegningen, den skal blot vise rummets vigtigste områder, såsom vægge, døre og vinduer med pile, der indikerer, hvilken farve og finish, der skal bruges på de enkelte områder.