Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Beige husfarve

Beige, brun og varm grå husfarver

De bløde, varme og let nøddeagtige cremede farver, finder vi i denne beige palette.

I dag er grå en af de mest trendy farver til huse. En grund til denne popularitet kan være, at den grå og neutrale farvepalette ikke er så tydelig i sit udtryk og nemt kan anvendes på mange huse, uden at det føles forkert. Man har samtidig en stor valgmulighed, når det drejer sig om valg af farve, på de detaljer huset også har, såsom; døre, vinduer, rundinger o.lign.

Mørke grå husfarver

Facaden herover til venstre er malet i farven Neutral Shadow og til højre i farven Mountain River.


Grå farver som har et mere sofistikeret udtryk, passer godt til dig der ønsker en smuk baggrundskulisse til den grønne græsplæne, de farverige blomster og andre smukke udendørsdetaljer, får mere plads. Og det er præcis det, der er så fascinerende med grå – på grund af sin neutralitet, så spejler og fremhæver den de andre farver, der findes i dens omgivelser.

Grå husmaling


Det man skal tænke på i sit valg af en grå eller en beige farve, er at vælge en farve, som er lidt mere dæmpet og sober i sin fremtoning. Præcis som vi nævnte tidligere, så vil farven virker mere klar og give et stærkere indtryk, når den bliver malet på facaden. 

En lysere grå tone passer ind i de fleste omgivelser. For et hus med meget natur og grønt omkring sig, kan man med fordel vælge en mørkere varmgrå nuance, så huset ikke kommer til at se ud som en ’lampe i skoven’.

Facaden herunder er malet i den varme og mørke farve Mountain River. 

Sorte husmaling på huse

Følelse af naturligt grå

Med en neutral grå farve – altså en grå uden underliggende nuancer – vil facaden, præcis som med en hvid farve, opleves en smule blålig. Da himlen er blå, vil de fleste farver opleves blålige når man anvender dem udendørs og dette gælder specielt for den grå farvepalette. 

Beige hus og røde rosebusk

 
Det betyder, at når du vælger en grå farve, så skal du ikke vælge en neutral grå, da den vil opleves som både kold og blålig. Det gælder især for de lysere grå farver.
Hvis du vil have, at dit hus skal opleves som naturligt gråt, skal du istedet vælge en varm grå nuance, som trækker lidt mod det gule. Her ses den bløde lysegrå ’Soft Shadow’ og den harmoniske ’Mineral Ice’ – to smukke alternativer til din facade.

Lyse grå husfarve

Facaden øverst til venstre er malet i farven Mineral Ice og facade til højre i farven Soft Shadow.

En mørkere grå husfarve

De lidt mørkere toner blandt de farver som opleves som naturlige grå, er den mellemgrå farve Grey Cliff som vi ser herunder. Vinduer og dører er malet i den røde farve Heritage Red.

Grå husfacade

Mellomgrå husfarve

Her ser vi en skøn kombination af den mellemgrå farve Grey Cliff - huset til venstre – og farven Grey Sparrow på huset til højre. Den smukke blå farve på dørene hedder Solid Statement og den bløde hvide på detaljerne hedder Mountain Snow.  

Lysegrå facade


Harmonisk og varm grå husfarve

Vil du derimod have en mere varmgrå facadefarve – som kan opleves lidt mere harmonisk og behagelig – så skal du vælge en tone, som næsten går over mod en beige farve. Den varmgrå farvepalette er en tidløs palette, som passer til mange huse og stilarter.


Dusky Sarcelles, som er en varm, gråbrun farve med et lille rødgult touch i sig, er en vidunderlig mulvarpe-nuance at male sit hus med. Her ser vi den grågrønne NCS S 3010-G40Y på vinduesrammerne og Nordsjö modest white på de øvrige detaljer. 

Lysegrå facademaling Facaden herover er malet i farven Dusky Sarcelles.

Facaden herover er malet i farven Dusky Sarcelles. 

Beige husfarve 

De bløde, varme og let nøddeagtige cremede farver, finder vi i denne beige palette. I pallette finder vi den lysbeige farve Calcite, den varme og lysbeige Character Beige og den smukke Caramel Dust som minder om en lys toffee. 

Beige husfarve Caramel Dust

Den beige husfarven heder Caramel Dust

Beige husfarven Caramel Dust


Den vidunderlige patriciervilla er farvelagt med den smukke umbra farve Nordsjö Caramel Dust som minder om en blød toffee. Døren er malet i den røde farve Heritage Red og detaljerne Nordsjøhvid

Det statlige hus herunder er malet i den bløde lysbeige farve Calcite

Beige husfarve Calcite

Beige husfarve Calcite

Her ser vi den varme og lyse beige farve Character Beige. Vinduer og detaljer er malet i farven Nordsjøhvid.  
 

Beige husfarve CharcterBeige

Farven Character Beige og hvide detaljer i farve Nordsjøhvid

Sidst men ikke mindst: Ingen genveje - forarbejdet er alfa og omega

Inden du begynder med at male, skal du rengøre, fikse, skrabe, slibe og grundmale. Når det er gjort, kan du føle dig sikker på, at det endelige resultat tilbyder beskyttelse mod vejr og vind, og holder sig flot i mange år fremover.

Se vores smarte tips til et nymalet hus og selvfølgelig en enkel how-to-guide. Læs mere her!

Farver indlæses...