Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Pudsfacade i blå og beige farve

Blå husfarver

Vores smukke blå farvepalette har fine variationer af farver som passer til store udendørs overflader. Læs mere og bliv inspireret af vores fine blå huse.

Blå er en farvoritfarve for mange. Trods det er det ikke så ofte, at man faktisk vælger en blå nuance, når man skal male sit hus.      
Blå facader har ikke været almindelige historisk set, da den blå pigment var ret dyr. Det kan desuden være lidt svært, at vælge den helt rigtige blå nuance til udendørs brug, da de blå farver har en tendens til at blive for kraftige, da den blå himmel er med til at forstærke den blå farve.  

Med en nøje udvalgt blå, og i det rigtige miljø, kan den blå palette dog fungere perfekt – f.eks. i en havsnært miljø eller i kombination med rå klipper.
 

Blå husfarve


DEN VIDUDERLIGE BLÅ PALETTE 


Det man kan have i tankerne, hvis man godt kunne tænke sig et blåt og flot hus, er at vælge en blå farve med noget gråt i. For eksempel Blue Dusk, hvis man vil have, at huset skal opleves fint blåt, eller en blå med lidt mere grå i som Deep Sea, hvis man vil have at huset skal være lidt mere gråblåt. 

Her ser vi farven Blue Dusk sammen med den lyse, behagelige farve Light Sand og den elegante røde farve Scandinavian Classic Red.  

Mal blå husfacade

Facadefarve Blue Dusk

En anden dæmpet og stilful blå er den lidt lysere Clear Paris, som vi ser herunder. Detaljerne er malet i farven Mountain Snow

Blå facadefarve
Blå facadefarve

 Facaden er malet i farven Clear Paris


Gråblåt med legesyge detaljer


Den lyse gråblå farve Scandinavian Pavilion skaber sammen med farven Fjällvit på vinduesdetaljerne og den legende blå Deep Dijon på havemøblerne, en behagelig kombination.
 

Træfacade og blå farve

En lidt mere mellemblå farve, er denne hjemlige og hyggelige Embracing blue. En smuk og tydelig blå, sammen med detaljer i farven Soft Shadow
 

Mal blå farve på træfacaden
Blå træfacade farve

En stilren blå facade


En herlig og stilren facade ser vi her med den charmerende blå farve Steel Blue. Sammen med Autumn Mist (dele af facaden længst til venstre og til højre) og detaljerne i den varme farve Dark Dijon, skabes der en smuk farvekombination. 

 

Blå grå facadefarve
Gråblå facade farve


Vil man have en lidt mørkere og mere tydelig blå, så er Blue Dusk’et smukt valg. Vinduer, sokler og måske også vindskeder, bliver smukke når de blive malet i andre blå nuancer – eller i en varm hvid farve som Light Sand.

Facadefarve med blå maling

Facaden er malet med farven Blue Dusk

Blåt er flot - også på detaljerne

Når man skal vælge farve til havens små detaljer og møbler, så er den blå palette fin at farvesætte med og her kan man sagtens vælge nogle stærkere blå farver. Præcis som væggene og møblerne indendørs, så er den blå farve mere moderne end nogenside, når man vil male sine små have-detaljer.  
 

Blå havemøbler


Her har vi lavet en indbydende udeplads hvor smukke farver møder materialer som træ og rotting. En skøn følelse af middelhavet med et touch af nordisk stilren elegance. Duftende krydderier som Rosmarin og Lavendel samt træer i krukker, er perfekte at dekorere både gulv og bord med, og er med til at give en skønne følelse af middelhavet. 

Tips! Hvis du har et par gamle bænke eller stole, som står og samler støv i kælderen, så giv dem nyt liv i haven eller på udepladsen.  Her har vi malet taburetten ’FROSTA’ fra Ikea - som tidligere bare stod gemt i et forrådskammer - og nogle gamle bænke som vi fandt på et loppemarked. 
Blev de ikke fine med lidt farve og lidt maling? 

Vi har malet med disse sommer-farver: 
Væg = S1.16.68
Bordplade = S0.09.71
Bænken længst bag mod væggen = Z3.12.39
Siddebænkene ved bordet = Nordsjö Heart Wood 
Taburetten ’FROSTA’ fra IKEA = S0.09.71
 

Blå farver i haven

En smuk sommer-borddækning


Om sommeren er der altid lidt ekstra tid tilovers, til at indbyde gode venner og familie på en god middag. Og selvfølgelig – hvis vejret tillader det – vil vi allerhelst kunne sidde ude og nyde solen, og alt det skønne grønne. En indbydende sommer-borddækning på altanen eller verandaen, er slet ikke svært at gøre selv.

Mal havemøbel blå


Legesyge blå detaljer


Når man skal vælge farve til havens små detaljer og møbler, så er den blå palette fin at farvelægge med, og her kan man sagtens vælge nogle stærkere blå farver. Præcis som væggene og møblerne indendørs, så er den blå farve mere moderne end nogenside, når man vil male sine små have-detaljer. 

Tips! Lav din egen lille trækasse, som du kan hænge dine favorit blomster i. Eller hvorfor ikke plante lidt friske krydderier til sommerens madlavning i kassen?
 
Vi har malet kasserne med vores Svanemærket produkt, One Door & Window, i farven S0.09.71. Væggen er malet i farven S1.16.68. 

Blå blomster kasse
Henter dataene, vent venligst...