Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Nordsjö Supermatt
Nordsjö One Super Tech

Dækkende eller laserende maling?

Overvejer du at male dit træhus, men er ikke sikker på, om du ønsker en dækkende eller en laserende maling eller måske noget midtimellem? Her forklarer vi forskellen mellem de forskellige typer maling og giver dig gode råd om valg af produkt.

Hvis huset har været malet før, anbefaler vi i første omgang, at du fortsætter med den samme type maling, som facaden tidligere er malet med. Er du usikker på, hvilken slags maling huset er malet med, er vores råd at tage en flage af malingen med til din Nordsjö-butik – så hjælper de dig med at bestemme typen.
Er huset umalet, er der flere forskellige slags facademaling at vælge imellem.
Bemærk, at alt efter hvilken maling du vælger, anbefaler vi forskellige forbehandlingsmetoder for at opnå det bedste slutresultat. Vi henviser til anbefalingerne til det pågældende produkt.

Supermatt hvid
Supermatt hvid

Dækkende maling


Dækkende maling betyder det, navnet antyder, nemlig at malingen dækker træet, så træstrukturen ikke ses. Den dækkende maling holder længere og er mere farvestabil, hvilket betyder, at du ikke behøver at male om lige så ofte.
Vores bedste dækkende farve er Nordsjö One Super Tech, som har en lang holdbarhed, er farvebestandig og desuden har selvrensende egenskaber, der sørger for at holde overfladen ren og pæn i al slags vejr året rundt. Overfladen skylles nemlig ren, når det regner, hvilket desuden giver mindre grobund for alger og skimmel. 
Ønsker man en dækkende og mat overflade, skal man vælge Nordsjö Supermatt, som er en maling, der giver en pæn, robust og holdbar overflade. Mat maling gør, at tingene virker fjernere, dybere og mere naturlige, fordi de ikke reflekterer lyset. Så kan huset blende ind i omgivelserne.

Larsende farve på hus
Sælvrensende laserende maling

Laserende maling


Laserende maling er det perfekte alternativ til dem, der ikke ønsker at skjule træets udseende under flere lag dækkende maling, men hellere vil lade træets struktur og årringe skinne igennem og bidrage til helheden. Huset bliver naturligt farvelagt og bevarer den ægte træfornemmelse. Man skal dog tænke på, at farven påvirkes af det underliggende træ og derfor kan opleves forskelligt.


Laserende maling bliver en smule mørkere for hver behandling, og når du skal lasere huset igen, er det derfor vigtigt, at du beder din Nordsjö-forhandler om en svag lasur, hvilket betyder, at der tilsættes lidt mindre pigment til lasuren.
Vi anbefaler Nordsjö One Transparent, som er en selvrensende, halvmat lasur, der fremhæver træets struktur, giver en smuk finish og beskytter ekstra godt mod vind og vejr på grund af den unikke teknologi, der skaber en vand- og smudsafvisende samt selvrensende overflade. Nordsjö One Transparent er udelukkende beregnet til udendørs brug og har også et indbygget UV-filter, der forebygger revnedannelse.

Vil man beholde træstrukturen, men stadig "dække" overfladen, skal man vælge en dækkende lasur. En anden forskel i forhold til lasur er, at farven ikke påvirkes af det underliggende træ.
Vi anbefaler Nordsjö Tinova Premium Exterior+, som fremhæver træstrukturen og samtidig giver en dækkende og jævn overflade på gamle og nye træfacader. Vedhæftningsevnen gør den særligt velegnet til ommaling af tidligere laserede udvendige træfacader.

Produkter

 
One Super Tech
 
Supermatt
 
One Transparent
 
Tinova Premium Exterior+
 
Original Husrens
Farver indlæses...