Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Mal entreen hero

ENTRÉ-INSPIRATION – Sådan får du en indbydende entré!

DRØMMER DU OGSÅ OM EN INDBYDENDE ENTRÉ? SE VORES ENKLE TIP TIL HVORDAN DU SKABER DEN PERFEKTE ENTRÉ! 

Entreen hos @interiorbyadrienne er malet i farven Denim Drift

Entréen er nok det rum som de fleste giver mindst opmærksomhed og omtanke – selvom det egentlig skulle være tværtimod. Hvordan entréen opleves og hvordan den er indrettet er vigtigere end man tror – her sættes nemlig tonen for resten af hjemmet. Trods dette så prioriterer majoriteten af os hellere en make-over af stuen eller soveværelset. Men glem ikke at entréen er det første man møder når man kommer ind ad døren – og det siges jo, at man kun får én chance for at gøre et godt førstehånds indtryk. Billed over @interiorbyadrienne med farven Denim Drift.

UDE GODT – MEN HJEMME ER DOG BEDST 

 

Om det er sandt eller ej, vil vi lade være usagt, men en indbydende entré i lyse, bløde nuancer eller med en mørk, dæmpet farve som får lov til at spille en skøn hovedrolle, kan få hvem som helst til at føle sig velkommen.
Test selv med at lege med forskellige farver og nuancer, for at skabe interessante kontraster og et personligt miljø. Entréen forvandles på den måde til en spændende vej ud og et kært gensyn, når du kommer hjem igen. For ude er godt, men hjemme er alligevel bedst! 

Når det er sagt, så vil stærke, dybe farver se fantastisk livlige ud i denne slags lys. Hvis du er i tvivl om hvilken farve, du skal vælge, så dan dig et billede af, hvordan farven vil tage sig ud på dine vægge ved hjælp af Nordsjös Visualizer-app.

mal entreen billed

STIL OG FUNKTION – EN SVÆR MEN IKKE UMULIG OPGAVE

 

Drømmen er at det føles velkomment at åbne døren og træde ind i vores entréer. Men det der ind i mellem er en kæp i hjulet, er at entréen også er et sted som skal have plads til mange forskellige ting og behov. Det gælder derfor om at tænke funktionelt når man skal indrette og farvesætte sin entré.

Hvem genkender ikke sig selv i en entré som trods oprydning og rengøringsindsatser, alligevel forvandles til en plads med henslængte jakker og bunker af sko? Men tag det helt roligt – med nogle få enkle kneb kan du forvandle din entré til andet end en rodet og kedelig passage.

Her kommer lidt små tip og råd, som vi håber kan inspirere jer til en make-over af jeres entré. 

1. SATS PÅ EN GOD OG SMUK OPBEVARING 

 

En god opbevaring er virkelig alfa og omega for at skabe en harmonisk og indbydende entré. En smart og smuk opbevaring kan løses på mange forskellige måder, så vælg en løsning som passer bedst hos dig afhængig af de forudsætninger og behov som findes i dit hjem.  

Har man plads til det, så kan vi anbefale indbygget opbevaring. Her kan man både gemme mudret sko, tykke frakker og små ting som tasker, hundesnoren og huer. I en lille entré kan garderober kræve lidt for meget af pladsen, så her kan man klare sig med en lille skohylde og en praktisk knagerække.

På Nesodden udenfor Oslo har Jannicke Valen og hendes mand, bygget deres drømmehus, som ikke kun er smukt udefra, men i den grad også indenfor, hvor Jannicke har skabt et interiør og design med vidunderlige farver og en udpræget personlig stil. Entréen er malet i farve Heart Wood. 

Se flere billeder fra Jannickes hjem 

Find ud af hvad behovene i din entré er, inden du begynder at planlægge.
Der findes et stort sortiment af både hylder, tøjstativer, kommoder og skabe, så det er bare at kaste sig ud i det og lede på nettet eller i en af dine lokale butikker.

TIP! Et lille tip kan være at lave en lille ”komme ind gennem døren-rejse” når man planlægger sin entré. Tænk over hvad du og din familie gør når i kommer ind ad døren. Hvor stiller I skoene = hvor skal skohylden/pladsen være? Hvor hænger I jeres overtøj og hvor meget overtøj skal deles om pladsen = hvor stor skal et evt. skab være eller hvor mange knager har vi brug for? Hvor plejer bilnøglen og mobilerne at lande?

Er I en familie med mange huer?

Tænk på disse ting (og andet som vi ikke har tænkt på her selvfølgelig), så lover vi at planlægningen og indkøbene vil blive meget lettere.

Farverne Copper Orange og Misty Le Havre på billed under. 

Vægknage Bilde t.v @rum21 farve Copper Orange. Bilde t.h @carlasofiemolge  farve Misty Le Havre.

Billede t.v @rum21 - farve Copper Orange. Billede t.h @carlasofiemolge - farve Misty Le Havre.

2. LAD DØREN FÅ HOVEDROLLEN I ENTRÉEN


En større overflade i entréen, som nogen gange kan være svær at udnytte til noget praktisk, er indersiden af hoveddøren og andre døre indendørs. Så hvorfor ikke skabe et skønt blikfang ved at male døren i en i øjenfaldende farve? Dette kan kræve lidt ekstra mod – men vi lover at resultatet kan blive fantastisk og unikt.

Influencer Jannicke @bloggaibagis har hjemme i sin entré malet døren i den skønne friske, rosa farve D6.07.77. Selv radiatoren, som I kan ane i baggrunden, er malet i samme farve.


De gamle dobbeltdøre hjemme hos @lenalidman85 er malet i farven Dark Paris, som skaber en skøn grøn harmoni. Fine eksempler på hvordan forskellige farver kan skabe helt forskellige indtryk.  

3. VÆR’SÅGOD OG TAG PLADS

 

En ting man ikke skal gå på kompromis med i sin entré, er en god siddeplads. Hvis man så også har mulighed for at kombinere sin opbevaring med en siddeplads, så er det bare perfekt..
Se billedet herunder til venstre hvor et smukt og praktisk møbel, også får lov til at spille en vigtig rolle som siddeplads taket være nogle bløde og siddevenlige puder. Denne løsning er også perfekt for dig som har en lang og smal entré samt et godt compact-living alternativv. Væggene er malet i farven HoP Grey Sand.


HoP Grey Sand er en smuk varmgrå farve som passer til rum med lysindfald fra alle verdenshjørner, fortæller Ann-Charlotte Linde, Nordsjös Colour Manager. I lys fra nord dæmpes den gulrøde mæthed i farven og den opfattes mere som grå, mens farven i lys fra syd forstærkes i stedet for og trækker mod beige.

I en lille entré, kan garderober føles som temmelig pladskrævende, så her kan det være bedre at satse på en mere åben opbevaring som føles mer luftig. Tilpas gerne hylder, kurve og kroge, efter dine behov og få så meget ud af pladsen som muligt. På billedet herunder til højre, har vi malet med farven B7.10.59 og Årets farve 2018 - Heart Wood, der er en smuk gråbrun farve med varme rosa toner i sig

4. INDRET MED SPEJLE FOR AT SKABE EN ILLUSION AF PLADS 


Et spejl i entréen er nok noget de fleste af os ser som en vigtig detalje. Her vil have mulighed for at tage et sidste tjek af vores out-fit og samtidig være sikker på at håret sidder som det skal. Husk på at et spejl også kan udfylde andre funktioner som fx at skabe en illusion af mere plads og få entréen til at føles større end hvad den egentlig er. Har I en mørk entré så kan spejlet hjælpe med til at fange lys fra de tilstødende rum og på denne måde er der tilført lys til den mørke entré.  
Hvis der er plads, så hæng et stort spejl op i entréen og helst et i helkrops størrelse. Har I en mindre entré, så kan et rundt, eller hvorfor ikke heksagon, formet spejl passe rigtig fint.  
 
TIP! Når man indretter med et rundt spejl, så hav gerne en smal hylde under spejlet for at skabe en skøn balance. Det bedste er, at I på den måde samtidig får en aflastningsplads, hvor mindre ting og detaljer kan placeres, fx nøgler, familien huskeseddel for ugen eller hvorfor ikke en smuk buket blomster som dufter skønt når I kommer hjem. 

Inspiration hjemme hos blogger Angelica


Hjemme i entréen hos blogger @angelicas.hem er væggene malet med Nordsjö island evening, som er en støvet og beroligende smuk blågrøn farve.


Tip! Her kan man samtidig arbejde med komplementær farver som Nordsjö soft fleece og Nordsjö barley beige, som er to smukke lyse farver. Farven passer desuden også fint sammen med Nordsjö brownington court, Nordsjö chic taupe og Nordsjö blue temptation, som er med til at skabe mere kontrast og karakter til rummet.

Mal entreen blå @angelicas.hem

Billeder @angelicas.hem

5. DET ER DE SMÅ, SMÅ DETALJER SOM GØR FORSKELLEN


Hvis man ser bort fra alt det praktiske, så tag tænk lidt på hvordan du vil have det og hvilken følelse du vil have når du kommer hjem efter en lang arbejdsdag eller aftenens træning. Noget så simpelt som et smukt maleri eller en vægudsmykning, er en enkel detalje som alligevel gør så meget for helhedsindtrykket. Kunst er en af de ting, som virkelig fortæller hvem du er, så hvorfor ikke formidle dette allerede i entréen? Og tilbage til der hvor vi begyndte – det første indtryk er vigtigt.

Tip! En hylde-kasse på væggen er perfekt til opbevaring af ugens aviser og post. I venten på at fylde den med kedelige regninger, hvorfor så ikke sætte en smuk blomst der som pynter! Se et smukt væg-stilleben som bloggeren @annakubel har lavet i sin entré! Anna har malet væggene med den smukke, grågrønne farve Dusky Paris

Entre @annakubel er malet med grågrøne farve Dusky Paris

Billede @annakubel

6. VOV AT MALE GULVET


Husk at du kan give din entré et løft kun ved at give gulvet en ny farve. Vælg en maling med høj slidstyrke som kan klare hverdagens slid. Nordsjö Perform+ Diamond Floor er en gulvmaling som har en utrolig god dækkeevne og gør gulvet ekstra plet- og ridsefast. Læs mere om vores Diamond Floor her

Komplementer gerne med et slidstærkt og smukt tæppe for den der lille ekstra hjemlige følelse. Et tip på materiale kan være et naturmateriale som holder fint på snavs, eller hvorfor ikke et enkelt kludetæppe som man nemt kan smide i vaskemaskinen.

Husk på! Gulvoverfladen har en stor påvirkning på hvordan vægfarven opleves. Læs mere om det her.

Mørkt og vovet hjemme hos Anna Kubel


Influencer og stylist Anna Kubel har malet sit entrégulv med den mørkegrå farve Illuminated Calais. Væggene er malet i den grågrønne Dusky Paris og Anna farvekombinationen i sin entré sådan:


”Jeg kan godt lide den lyse grågrønne farve sammen med den jord-grå og ret mørke Illuminated Calais. Der blev både lysere og mere livligt i entréen.”

Golv i entre @annakubel er malet

Billeder @annakubel

7. SATS PÅ GOD BELYSNING 

 

Belysningen er en vigtig del af trivslen i entréen og det kan man få ved hjælp af mere end én lyskilde. Der er brug for både en almen belysning og en stemnings belysning for at få en funktionel og imødekommende entré. Et tip er at bruge spotlights i loftet som du kan lade lyse mod udvalgte detaljer som nøgleskabet eller din favorit kunst. 

Hvad skal jeg tænke på når jeg skal vælge farve med tanke på lys-infald og belysning i min endtrè? 

 

Både det naturlige dagslys og hjemmets egne lyskilder påvirker det indtryk vægfarven giver. Dagslyset i et rum mod nord har koldere lys end i et rum mod syd, og generelt er lyset midt på dagen koldere et blødt morgen-og aftenlys.  

Refleksioner som spejles gennem vinduet samt fra materialer i rummet, påvirker også oplevelsen af farven. Fx kan et knaldrødt tæppe eller en grøn garderobe ’smitte af’ på lyse og støvet vægfarver.
Kombinationen af forskellige farver er også vigtig – den nuance du vælger til dine vægge kan opfattes lysere eller mørkere, stærkere eller svagere, afhængig af hvilke andre nuancer den spiller sammen med.

TIP! De fleste entréer er lange, smalle og ofte svære at møblere. Et tip kan være at møblere med et aflangt bord eller skab, og placere det langs med væggen. Her har man samtidig mulighed for at bruge pladsen ovenover til smukke stilleben og en praktisk opbevaring til diverse småting, som man vil lægge fra sig, når man kommer hjem.

På billedet til venstre har bloggeren @js.interior malet sin entré med farven CarlaSofiemolge warm grey’ som er en lys, varmgrå farve.

Hjemme i entréen hos @idylloghim - billedet til højre -  oplever vi en skøn og varm naturbalance. Vi elsker Ann Elin Sørøy´s kombination af jordfarver, hvide detaljer og pampasstrå. Den smukke farve på væggen er Årets farve 2019 – Spiced honey

Hvit og gyllene farve i entre Billeder @js.interior och @idylloghim

Billeder @js.interior og @idylloghim

8. LYST OG FRISKT ELLER MØRKT OG HYGGELIGT

 

Vi ved alle at lyse farver kan få et rum til at følelse større og mere rummeligt. Når man skal vægle farve til sin entré, er det vigtigt at tage hensyn til hvor meget naturligt lys der er i rummet. Ligger rummet mod syd/vest med meget lys, vil en farve som HoP Light Grey være rigtig fin   en sofistikeret og blød farve som passer til de fleste rum. Et rum mod nord/øst med køligere lys kan have godt af en blødere, varmgrå farve.   

Vær ikke bange for att anvende mørkere farver 

 

Følelsen i entréen behøver ikke altid at være luftig og lys, nogen gange kan en mørk farve skabe den der hyggelige og kravle-ind følelse i os.
Vælg en farve som får energi af eller en farve som er skaber mere stemning – alt afhængig af hvilken følelse du vil opnå. Hjemme hos bloggeren @_rosemille er entréen malet med den neutrale og enkle farve ON.00.53. Den kan nogen gange opleves lidt blå-tonet i lys fra nord, men bliver varmet af lys fra syd og varm reflekteret lys. 

lys og mørk farve i entreen @_rosemille

Billeder: @_rosemille

9. MAL HALVDELEN AF VÆGGEN

 

Vil man give sin entré lidt mere personlighed, så er et tip at man kun maler dele af væggen – og her er varianterne uendelige. Vælg mellem en lige linje eller en sløset overgang som på billedet herunder. Her er væggen malet med farven Dazzling Paris som er en midnatsblå farve med en skøn attitude. Den er elegant men samtidig behagelig og tidløs – en perfekt farve hvis I godt kan lide lidt mere dæmpede og mørkere farver.


TIP! Sædvanligvis kommer der let snavs på væggene i en entré, og så er det nogen gange en fordel at vælge en mørkere farve, da snavs ikke ses lige så tydeligt på en mørk væg. 

Rum, der oplyses af kunstige lyskilder

Billeder @pellahedeby Foto: Ragnar Ómarsson

Ombre-teknikken 

 

Ombre-teknikken med to kontrastafarver eller tone-i-tone farver, skaber en blødere effekt i rummet. På billedet herunder ser vi en blød ombre i Copper Orange.

Farve copperorange malet i ombreeffekt

Farvekollektion Dazzling eller Dusky

 

Farven Dazzling Paris som vi gav tip til tidligere, er en vidunderlige mørk farve at male sin entré i. En dyp gråblå farve som kombineret med varme trædetaljer, skaber en hjemlig følelse i entréen.

Dusky Sarcelles er en varm og hyggelig muldvarpe-farve som trækker mod den brun/gulrøde/grå side.  Også denne er en smuk mørk farve at anvende i sin entré. Se hvor smuk entréen blev hjemme hos blogger Emily Slotte @emsloo Emily har selvfølgelig malet med vores Easy2Clean produkt.
Se hvor stilrent det bliver når man også maler trappen i sin entré. 

@emsloo har malet i entre på vægge og trappe

Billeder @emsloo

10. HVORFOR IKKE SATSE PÅ LIDT SKØN TRAPPE-ELEGANCE!

 

Lidt maling og fantasi, er det eneste der skal til, for at en almindelig og måske lidt kedelig trappe, kan føles ny og samtidig bliver et skønt blikfang, når man kommer ind gennem døren.

Her har vi malet med farverne Nordsjö haze morning og F4.36.81

Læs mere: [Sådan maler du gulve

male trappe i grøn og gul farve
Mal farverige trappe

11. KNAGER – KROGE – KURVE


En vigtig detalje i entréen er funktionelle kroge og knager til at hænge tøj på, og praktiske, stilrene kurve at lægge vanter i. Anvendelsesområderne er mange og her har man mulighed for at vise sine favoritfrakker og andre fine ting.

Man kan vælge hvor synlig man vil at de skal være og hvor højt de skal sidde. Har har vi skabt forskellige niveauer af opbevaring, så selv de små i familien kan nå op til krogene.

Colourtester farveprove

Vælg den rigtige farve ved hjælp af den nemme Colour tester 

 

Det er ikke alltid let at vælge farve og vide hvordan den vil komme til at se ud på væggen derhjemme. Nordsjö anbefaler at man altid prøvemaler for at se hvordan farver passer til præcis det rum man har planer om at male.

Nu bliver det endnu lettere end nogensinde at vælge den rigtige farve til dit hjem. Find den rigtige farve ved hjælp af vores nyhed – Colour Tester – vores supersmarte værktøj som du kan anvende til at teste forskellige farver direkte på væggen.

Klik din farvorit farveprøve hjem til dig selv  - bestil Colour Tester allerede i dag og direkte til døren her.

12. KREATIV OPBEVARING – UDNYT HVERT ENESTE HJØRNE


Nogen gange må man være lidt ekstra kreativ hvis man skal få plads til sin opbevaring. At sætte hylder på skråvægge eller under trappen, er en god løsning. Et tip er at farvesætte disse områder med rolige og harmoniske farver. På billedet til venstre er væggen malet med farven Denim Drift! En rigtig compact living-ånd.

Dobbelt funktioner 

 

Dobbelt funktioner er en anden vigtig ting, når vi taler om compact living-konceptet. Herunder fungerer tøjstativet i form af et træ både som pynt med den stemningsfulde belysning bagtil – og som en smuk og enkel opbevaring. Væggen er malet i farven Creamy Melon som er en frisk koralrød. 

Anvend rommet under trappe

Går det at kombinere smukke matte vægge med entrèens praktiske funktioner? 

 

Selvfølgelig! Husk kun at vælge en maling som kan tåle at blive udsat for slitage og som også kan vaskes af – mange gange – og samtidig er mat og smuk. Vores vægmaling Nordsjö Perform+ Easy2Clean er det perfekte valg til en entré. 

Læs mere om Easy2Clean her.

easy2clean farvespand i entreen
Entreen må ha  en maling der kan rengøres og er af kvalite
Henter dataene, vent venligst...