Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Grøn facadefarve

Grønne husfarver

Trenden med grønne vægge & detaljer indendørs, bliver mere og mere populært for hvert år. Det sjove er, at man også er begyndt, at sætte pris på den smukke grønne farvepalette udendørs på både facader og havemøbler.

Udendørfarver - den grønne palette

Den grønne farveskala minder os om naturens harmoni og alle dens dejlige og fortryllende farveskift. Naturens grønne farve forbindes ofte med energi, velbefindende og balance, og siges samtidig at være stresslindrende. Det grønne indgyder stabilitet og er særligt smukt i kombination med naturens egne skatte som træ, jord, sten og smukke planter. 

Grøn utomhusfarve

De dejlige grønne husfarver


I vores fine grønne udendørs-farvepalette, kan du finde alt fra en diskret og dæmpet, en lys og stilfuld, en mørk og sober, og samtidig en lidt mere frisk grøn farve.

Huset her er malet i den smukke farve Irish moss, som er en dæmpet, mørk Kromoxidgrøn. Detaljerne rundt om vinduet er malet i farven Restful Le Havre

Mal træfacaden grøn

Facadefarve Irish moss og detaljer i farven Restful Le Havre.

En anden smuk Kromoxidgrøn farve er den lidt mere traditionelle grønne My Garden. En stilfuld og tydelig grøn, som er smuk sammen med farven Silent Orangeri og Forest Retreat som vi ser på den smukke dør. De øvrige detaljer er malet i farven Linnen Canvas

Grøn facadefarve
Grøn fasade og dørre

En grøn farve som minder om en fyrretræsgren i fuldt flor


Den varme og sobre grågrønne farve Moss Green - som leder tankerne til en fyrretræsgren i forårsskoven – er særlig fin i kombination med en rød farve som Cottage Red. Hvis du vil have en lidt mere dramatisk effekt, så kan f.eks. den bløde, lyse farve Mountain Snow være en smuk farve at male vinduer og døre i.

En anden smuk, mørk og mere tydelig grøn farve er S 6020-G30Y. Den er behagelig at kombinere sammen med farverne S 2010-G40Y

 Grøn

Husfarve: Moss Green

Kærlighed til vores klassiske veranda


En veranda er både en praktisk og velkommen tilbygning til huset. Her kan man både tage sine snavsede støvler & våde jakker af, og samtidig nyde nybagt bagværk eller et glas saftevand. 
Her har vi valgt at male veranden med den elegante og lyse grågrønne farve Misty Paris og detaljerne i den lidt mere dybe grågrønne farve Intense Paris.

Lys grøn facadefarve

Facaden er malet i farven Misty Paris

Grøn magi


På det gamle træbord udenfor dette magiske lille hus, venter både blomster og friske krydderier på at blive puslet om. Huset er malet i den hyggelige grønne farve S 2010-G40Y og man har valgt at male både facaden og husets detaljer i samme farve, for at skabe en harmonisk helhed. 

Facaden er malet i grøn farve

Hele huset er malet i farven S 2010-G40Y


En stille plads i skoven


Farven H7.15.53 - som leder tankerne hen til en smuk og stille plads i skoven, hvor kun lyden af fuglekvidder og måske en rislende bæk kan høres – er en meget harmonisk og smuk grøn farve. Farven har et ekstra touch af gult i sig, hvilket gør at den samspiller smukt med naturens grønne omgivelser.  

Her kan man enten vælge at male vinduer og vindskeder i en blødere hvid som farven Base White eller den lysere grå farve Soft Shadow. Herunder ser vi farven H7.15.53 på facaden sammen med farven Base White og den pragtfulde røde farve Scandinavian Classic Red.

Grøn utomhusfarve
Huset er malet i farven i en harmonisk og smuk grøn

Huset er malet i farven i en harmonisk og smuk grøn

En husdrøm


Et pittoresk gammelt gadehus som nok ligger på manges ønskeliste over husdrømme. Dette hus, som ligger på smukke Österlen i Skåne, Sverige, er malet i den dæmpede farve Spring wind. Kontrasten til den kolde betontrappe og naturstenene skaber en skøn harmoni.  


Selvom detaljer i rød som farven Scandinavian Classic Red eller den sobre grågrønne Moss Green kan give et mere harmonisk indtryk end hvid, så er sammensætningen herunder med farven Nordsjö white en virkelig smuk kombination. 

Grøn farve på facadevægge

Fasade malet i farven Spring Wind med ONE Super Tech fasademaling

Gammel kærlighed ruster aldrig

Frem til 1800-tallet fandtes der i princippet ingen grønne huse overhovedet. Det skyldes, at de grønne pigmenter, eksempelvis kromoxid, var relativt dyre. I løbet af 1900-tallet kom der billigere pigmenter til, og i dag kan man fremstille maling i næsten alle farver. Alligevel er rigtig grønne huse en sjældenhed. Grøn er nemlig en svær farve at farvesætte med. Det skyldes formodentligt, at vi mennesker er følsomme over for grønne nuancer, en egenskab vi har arvet fra vores forfædre, som var tvungne til hurtigt at kunne opfatte farer i naturen.

De grønne farver, som du ser her, er inspirerede af traditionelle kromoxidgrønne nuancer fra før århundredeskiftet. De er valgt for at skabe ro og harmoni, uden at forstyrre naturens egne grønne nuancer.

Århundredeskifte charme


I Sverige, og nogle steder også i Danmark, ser vi et landskab udsmykket med disse gamle, smukke århundredesskifte huse med skønne snedkerglæder. Vi ser både den kendte jugendstil med kendetegn som de smukke flagvinduer, stående eller liggende paneler og udsmykninger med inspiration fra naturen – og den klassiske nationalromantiske stil, som har smukke paneler, store verandaer og masser af snedkerglæde.


Snedkerglæde – de smukke trædekorationer på facaderne – kommer i både enkle og stilrene mønstre, og i de lidt mere levende og snørklede former, som er med til at give facaden en smuk sjæl og egen personlighed. 

ÅRHUNDREDESKIFTE CHARME

Her ser vi igen den stilfulde og lyse grågrønne farve Misty Paris og detaljer der er malet i den klassiske farve Nordsjö white.

Grøn hus

Trenden med grønne vægge & detaljer indendørs, bliver mere og mere populær for hvert år. Det sjove er, at man også er begyndt at værdsætte den smukke grønne farvepalette udendørs på facader og havemøbler.

Grønt andre steder


Hvis et grønt hus ikke passer din smag, så findes der stadig en hel del små steder og fine detaljer udendørs, som du kan male i farver fra den grønne farvepalette.
Hvorfor ikke male en væg inde i cykelskuret, det gamle planteringsbord eller små kasser til dine haveredskaber?
 

Grøn maling i haven

Grønne produkter


Vælg et Svanemærket produkt som er godt for både dig og miljøet! Hos Nordsjö er vores ambition at udvikle en malingssystem med så lille en miljøpåvirkning som mulig. 

Arbejdet med det er et konstant igangværende projekt og vi lægger hele tiden nye varer til listen af miljømærket produkter. Se vores udendørsprodukter her!

Henter dataene, vent venligst...