Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Mal rød husfarve

Røde husfarver

Rød som facadefarve forbindes mest med træhuse. I 1600-tallet begyndte vi at anvende slamfarve, som blev fremstillet med pigmentet jernoxid. Man ønskede, at de enkle træhuse skulle minde om de dyre, eksklusive murstenshuse. Men det er et faktum, at man anvendte røde farver længe inden dette for at få røde murstenshuse til at se endnu rødere ud.

Facadefarver inspiration

Selv i dag er rød en effektfuld farve, også til pudsede huse. Som du ser på denne side, er rød ikke bare rød. Det er en usædvanligt indholdsrig farve. Den er så særlig, at lysere nuancer får sit helt eget navn, rosa. På grund af farvens stærke udtryk, har vi valgt ganske bløde facadefarver, som matches af afbalancerede komplementære farver.

Facadefarve på tæhuse

Udendørsfarver - den røde pallette 

Selvom vi i de senest år ser flere og flere hvide, grå og sorte huse rundt omkring i landet, så er den røde farvepalette stadig meget populær at male sit hus i. Bliv inspireret af vores smukke røde farvepalette og find din favorit. 
 
Hvis du vil male sit hus rødt, så skal du huske, at facaden altid vil fremstå mere farverig og intensiv end den lille farveprøve, som man ser i butikken. Uanset om du vælger en klar rød eller en farve, der er mere over i en terracotta nuance, så er det bedst at være lidt forsigtig i dit valg, så slutresultatet ikke kommer til at stikke for meget ud.
 

Den klassiske røde og den rødgule terracotta pallette


I vores udvalgte farvepalette herunder, kan I se at rød ikke bare er rød. Det er nemlig en utrolig indholdsrig farve og den er så speciel, at dens lysere nuance har fået sit helt eget navn – nemlig lyserød. På grund af denne farves stærke udtryk, har vi i denne palette udvalgt de mere bløde velafbalancerede facade farver og de bedste kombinationer til dem. 
 

Huset heruder er malet i den klassiske røde farve 334 Red. Husets detaljer er malet i farven Nordsjö White/Nordsjøhvid. Her ville vi gerne nyde vores morgenmad eller en eftermiddagskaffe.

Rød husfarve

Husfarve er 334 Red og detaljer er malet i farven Nordsjö White/Nordsjøhvid

Rød facadefarve

Nyd morgenmad! Hvide smukke detaljer og rød træfacade.

Rød farve træhus
Mørk rød farve til træhus
 
Dørren er malet i en Teal-farve
Mørk rød farve til træhus

En fornemmelse af den klassiske røde farve


Vil du have en farve som minder om den traditionelle røde farve på dit hus, så skal du vælge en rød tone som har gult i sig. Her er farven Klassiskt Röd et smukt eksempel, som med fordel kan males med vores matte udendørsprodukt Supermatt. 

Produktet Supermatt kombinerer en helmat overflade med høj kvalitet, og giver en finish hvor farven vil opleves som dybere og mere naturlig, samtidig med at malingen beskytter dit hus i lang tid.

Rød husmaling

Træfacade er malet i farven Klassisk Rød

 
En anden smuk klassisk rød er Cottage Red. En smuk farve i kombination til denne røde, og som du kan male dine vinduesrammer og døre i, er de lyse farver Winter Storm og Light Sand

I de sidste par år er også de lidt mørkere grå farver blevet populære at male på detaljerne, på de røde huse. Her kan farverne Almandine eller Gråsvart være to flotte alternativer.

Klassisk rød farve til hus

Husfarve Cottage Red

En smuk lyserød


– En støvet eller dæmpet farve har en smule sorthed i sig i forhold til mætheden og det gør at farven ikke vil opleves selvlysende. Generelt kan man sige, at farver som opleves som ”snavsede”/støvet”, er smukkest på en facade.


Farven bliver nemlig forstærket, når den kommer op på en stor overflade som en facade, og dermed bliver indtrykket af den meget lysere og kraftigere. Desuden har de lyserøde farver en tendens til at få en blå undertone når man ser dem udendørs. Vælg derfor gerne en farve som i stedet for går mod det gule. 

d husfarve i farve Summer House

Her ser vi den smukke lyserøde husfarve Summer House og detaljerne i den hvide Mountain Snow


De terracotta rødgule og gyldenrosa nuancer


Den rødgule farveskala har sædvanligvis sit ophav fra et pigment der hedder ’Terra’ – hvilket betyder jord. Det var et relativt billigt pigment og derfor var det ikke ualmindeligt med huse i den farveskala. Faktisk hedder dette pigment ’Terra di Sienna’ - efter pladsen hvor man først udviklede det.


I årenes løb er der fundet andre måder at finde rødgule farver på, f.eks. ved ganske enkelt at blande rød og gul pigment. I den process fremstilles alt fra lyse, milde nuancer til mere kraftfulde og mættede toner.


Uanset om du vil have en rødgul, en smuk guldenrosa eller en mere klassisk terracotta farve på dit hus, så skal du tænke på at vælge en farve, som ikke er alt for lys og som også har et støvet touch. 


Dette pittoreske kolonihavehus er malet i den charmerende farve Nordsjö Clay Walls. Den bløde grønne farve på vinduesrammen hedder Pale Eucalypt. En utrolig smuk kombination. 

Røde hus

Træfacade i farve Nordsjö Clay Walls og vinduesrammen i farve Pale Eucalypt.


Når det kommer til detaljerne på de røde og gule huse, så har det siden begyndelsen af 1900-tallet været den hvide farve som har domineret. Før det valgte man ofte grøn, gul, grå eller blå-grå, som giver en blødere kontrast og som mange gange også kan blive mere harmonisk.

Små røde detaljer


Slip kreativiteten løs i din have! Efter en lang og mørk vinter, er det ikke underligt at vi danskere lægger lidt ekstra tid på at skabe et skønt udemiljø, uanset om vi har en villahave, et sommerhus eller en altan midt i byen.


Små røde detaljer som forgylder! Shiny Antibes, Pretty Pink, Nordsjö knobbly ruby er farver som er inspireret af hele vores smukke røde palette. At være kreativ behøver dog hverken at være dyrt eller besværligt. Lidt maling og en lille smule kreativitet kan gøre underværker for din gamle træmøbler.

Mal havemøblerne rød
Henter dataene, vent venligst...