Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Puts facad farve

Sådan finder du den billigste facademaling

Du får den bedste pris på facademaling, når den endelige sum har givet dig det bedste resultat og ved mindst arbejde.

Regnestykket med at finde den billigste maling, er ikke altid så indlysende. Det er ikke nødvendigvis kun prisen der spiller en rolle, når udgiften på facademaling skal udregnes. Vi giver dig 5 gode tip til, hvilke faktorer der er vigtige, når du skal udregne den billigste løsning:


1. Selvrensende kvalitetsmaling giver dig rentabilitet over længere tid


Der er utallige varianter af facademaling til træhuse på markedet. Nogle billige, rigtig mange i mellem-prisklasse og nogen som koster lidt mere end andre. Og det er med maling som med f.eks. en bil – du får det du betaler for. De billigste produkter er som regel den traditionelle olie-træbeskyttelse, som holder sig fin i nogle få år (3-5 år). Herefter begynder den at falme og i værste fald at sprække. I mellemklassen finder du de fleste produkter under kategorien ’hybrid’ – det er produkter der indeholder en vis mængde alkyd (olie) og en vis mængde akryl. Disse produkter lover ofte lang holdbarhed, ca. 8-12 år.

ONE Transparent er selvrensende maling

2. Kvalitetsmaling med højteknologisk egenskaber


Bag de dyre kvalitetsmalinger på markedet ligger der meget forskning og afprøvning, både i laboratorier og i de naturlige elementer på træværk ude i naturen. Der stilles høje krav til funktion, som f.eks. at malingen skal beskytte træværket og samtidig holde på farve og glans i mange år. Nordsjö lover op til 16 års holdbarhed på vores produkt, Nordsjö One SuperTech. ved systemmaling af træfacaden – det betyder at maling og for-arbejdet er gjort med udvalgte produkter, der sammen vil give det bedste resultat over tid. 

Samtidig med at være smudsafvisende, er facademalingen selvrensende – det betyder, at det er meget nemmere at holde facaderne rene. Malingsoverfladen og filmen er af en sådan type, at skimmel og andet snavs har sværere ved at fæstne. Derfor vil vedligeholdelsesomkostningerne blive billigere....... 

Du kan også finde maling som er selvrensende i Transparent farver med ONE Transparent og til betongvægge med Murtex Stay Clean.

Nordsjö One Super Tech

3. Produktutvikling og kvalitetssikring


Under udviklingsfasen udfører Nordsjö flere korttidstest med vejrmaskiner. For at sikre optimal kvalitet, er de naturlige langsigtede tests dog også afgørende. Vi tester vores maling på forskellige pladser og områder, afhængig af hvilke parametre der er i fokus. I vurderingen af de langsigtede tests, baserer vi os på både teknisk holdbarhed, dvs. træbeskyttelse og æstetisk holdbarhed, og samtidig måler, sammenligner, analyserer og evaluerer vi malingen, på baggrund af en række andre kriterier. Vi dømmer bl.a. anvendelsesegenskaber såsom fylde, dækkeevne, spredning og tørretid, samt overflade-præsentation såsom malingens overfladehårdhed, fleksibilitet, vandabsorbering, fugtudslip og laveste tørretemperatur. Se mere om hvordan vi har testet vores produkt Nordsjö ONE SuperTech

En maling som tørrer hurtigere, vil give dig en større fleksibilitet i forhold til det arbejde, der skal udføres. Har du f.eks. lånt en lift eller stillads samme dag, eller afsat en bestemt periode til maling af din husfacade, så kan du på kortere tid male en væg færdig, nå at male 2 lag på samme væg eller få malet hele huset færdigt. Du slipper dermed for ekstra lejeudgifter, da arbejdet kan blive færdigt på kortere tid, i stedet for at trække projektet ud over flere dage eller uger.

Læs mere om: Sådan holdes facaden fin år efter år

Male facade

4. Ergonomi


Vi tænker på dig, der skal male, når vi tester maling. Det betyder, at vi lægger vægt på konsistensen af malingen. Den unikke konsistens på Nordsjö SuperTech og Murtex Stay Clean betyder, at der følger mere maling med penslen og dermed op på facaden, og du vil derfor med mindre arbejde påføre mere maling pr. penselstrøg end hvis du malede med en almindelig maling. Det sparer dig for et antal dyp i malingen og videre op på facaden – på den måde vil du blive hurtigere færdig med dit projekt – med mindre arbejde og anstrengelse.

5. Miljø


At maling er Svanemærket, er selvfølgelig en stor fordel, som sparer både samfund og miljøet for unødvendig belastning. Vores miljøarbejde er sat i system og gælder i lige så høj grad for udendørsmalig som for indendørsmaling. Se mere om miljø og facademaling her.

Spar tid og penge!


Hvis du tænker økonomi i forhold til facademaling, og beregner omkostningerne i løbet af kvalitetsprodukternes levetid i op til 16 år, vil det være rentabelt kun at investere i kvalitetsmaling. Vælger du en billig eller mellem-klasse løsning, vil du i løbet af de 16 år, ganske givet skulle male 2 gange med en mellem-klasse maling og 3 gange med den billige maling – og så bliver det ikke billigere i længden! Anvender du samtidig håndværkere til arbejdet, så er det kun endnu dyrere. At du kan male 2. lag efter kun 2 timer er tidsbesparende – især hvis du betaler for stillads og skal male selv, eller måske lader en professionel udføre jobbet.


Kvalitetsmalingen kan ikke kun betale sig i kroner og ører – det betaler sig også i kostbar tid. Tænk bare på de 1-2 ekstra gange du slipper for at male i løbet af årene!

Henter dataene, vent venligst...