Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se

Sådan renser du husfacaden

Har du planer om at male dit hus til sommer? Eller har du brug for at opfriske facaden efter vinteren? Vi har gode råd og alt, hvad du behøver at vide for at rengøre husets facade på den bedste måde.

Hvorfor skal man rengøre facaden?

For at sikre, at din nye maling får den bedst mulige vedhæftning, er det nødvendigt at rengøre facaden grundigt, Snavs og begroninger som alger og skimmel skal fjernes. Overflader på skyggesider er særligt udsatte for begroninger, og det er vigtigt at fjerne det for at forhindre yderligere spredning.

Det er vigtigt at passe på husets facade, også ind i mellem de gange du maler. Vedligehold din facade ved at behandle den regelmæssigt med Nordsjö Original Universal Grundrens - så holder du facaden pænere i længere tid og forhindrer ny vækst af alger og skimmelsvamp.

Hvordan renser man bedst facaden?
 

Når du skal rengøre facaden på dit hus, har du brug for en lavtrykssprøjte (havesprøjte) og en egnet børste fx. en bilvaskebørste eller lignende. En lavtrykssprøjte giver dig mulighed for at nå højt op på facaden og på svært tilgængelige steder. Det gør det lettere at rengøre et større område uden at skulle flytte stigen. Sørg for at afdække planter, terrasser, døre, vinduer og alle andre overflader der ikke skal rengøres med plastik, og skyl dem af med det samme, hvis de kommer i kontakt med rensemidlet.


Trin-for-trin guide til rens af husfacaden
 

  1. Start med at læse instruktionerne på etiketten på Nordsjö Original Universal Grundrens. Læs også sikkerhedsoplysningerne på bagsiden, før du anvender produktet.
  2. Tag beskyttelsesbriller, gummihandsker og andet beskyttelsesudstyr på til beskyttelse af al bar hud og øjne.
  3. Bland produktet efter dit behov. Til let snavsede overflader blandes 1 del Universal Grundrens med 20 dele vand. Til meget snavsede overflader blandes 1 del Universal Grundrens med 10 dele vand. Hvis du bruger en lavtrykssprøjte, kan du med fordel blande direkte i beholderen. Hvis du har en facade, der er malet med alkyd/olieholdig maling eller træbeskyttelse, bør du bruge blandingen 1 del Universal Grundrens med 20 dele vand, for ikke at skade malingoverfladen, der ved brug af en kraftigere blanding, kan miste glans og blive mere mat efter behandlingen.
  4.  Start med at bruse/skylle facaden over med rent vand for at undgå, at overfladen fra start suger al grundrensen ind i overfladen. Påfør kun på det område du kan nå at rengøre, inden midlet tørrer ind på overfladen.
  5. Spray dernæst Nordsjö Original Universal Grundrens på facaden, og lad det virke i 5-10 minutter.
  6. Anvend derefter børsten til bearbejde grundrensen ind i overfladen. Vask og skrub snavs og synlige vækster væk.
  7. Skyl til sidst facaden med rent vand. Start med at skylle nedefra og arbejd dig op ad facaden, og slut af med at skylle oppefra og ned.
  8. Hvis der stadig er områder med snavs og begroningvækst, kan du gentage behandlingen.

 

Efterbehandling med alge- og skimmelmiddel
 

For at opnå det bedste resultat skal du afslutte med et alge- og skimmelmiddel, som er et færdigblandet middel, der giver ekstra god beskyttelse mod ny begroningsvækst. Sørg for, at overfladen er helt ren og stadig fugtig. Påfør derefter et alge- og skimmel rensemiddel og bearbejd det grundigt ind i overfladen med en børste. Overfladen skal ikke skylles bagefter, men midlet skal have lov at virke i ca. 24 timer på overfladen. Hvis du skal male facaden, skal du vente, til overfladen er helt tør efter behandlingen, før du begynder at male.

Ofte stillede spørgsmål om facade- og grundrens.

Kan du bruge en højtryksrenser til at rengøre facaden?
 

Vi anbefaler ikke brug af højtryksrenser til rengøring af træfacader. Det høje vandtryk kan presse vand ind mellem og bagved facadebrædderne, hvilket i værste fald kan føre til, at der trænger fugt ind i isoleringen.

Hvad renser man facaden med?

Du har brug for to produkter for at passe bedst muligt på din facade. Start med at vaske med Nordsjö Original Universal Grundrens og fortynd produktet efter behov. Afslut med et alge- og skimmel rensemiddel for at forhindre begroninger.

Bedste tidspunkt at rengøre facaden på
 

Du kan vaske facaden på alle tider af året, så længe det er over frysepunktet. Det bedste vejr er på er en overskyet dag. Undgå varme dage med fuld sol. Når du påfører alge- og skimmelbehandling, skal du også undgå dage med meget vind og regn, da produktet ikke må vaskes af eller ende i eller på jorden.

Farver indlæses...