Vask huset rent

Husvask

Sådan vasker du huset

Planlægger du at male huset til sommer? Vi har tips til, hvordan du nemt kommer i gang!

Du bør vaske huset en gang om året for at holde facaden ren og i god stand. Huser er trods alt en vigtig og stor investering, og vedligeholdelse er vigtigt for at holde snavs og begroninger væk fra facaden. Skal du male huset om, er afvaskningen endnu vigtigere.

Afvaskningen hjælper med at gøre malingen mattere, så den efterfølgende maling hæfter bedre. Derudover fjerner du både snavs og begroninger, som du ikke ønsker skal påvirke træet under det nye lag maling. En ren husfacade er en sund husfacade! Afvaskning af huset fjerner snavs og begroninger For at malingen kan hæfte bedst muligt, anbefaler vi, at du begynder med at vaske husets facade. Det er nødvendigt at fjerne urenheder, begroninger og snavs. Væggene på skyggesiden er mest tilbøjelige til at få begroninger, som skal vaskes af for at forhindre, at de vokser. Nordsjö Original Husrens er specialudviklet til dette formål.

Husvask af facade

facadevask

Hvordan vasker du nemt husfacaden?

Når du skal vaske husets facade, skal du bruge en sprøjte, børste eller pensel. En lavtrykssprøjte er nem at bruge, og du kan nå højt op på facaden og sværttilgængelige steder. Derudover kan du vaske et større område uden at skulle flytte stigen. Dæk planter, trædæk og vinduer med plast, og spul disse flader over med det samme, hvis de kommer i kontakt med husrensen. Spray husrensen på, og lad den virke. Brug derefter en børste til at rengøre husets facade ordentligt. Du kan bruge en børste med skaft, som du fastgør til vandslangen for at vaske og skrubbe snavs og begroninger væk. Til sidst spules facaden med vand. Start med at spule facaden over nedefra, og arbejd dig derefter op ad facaden. Afslut med at spule facaden oppefra og ned. Hvis der stadig er områder med snavs og begroninger, skal de vaskes endnu en gang på samme måde som før. Vi anbefaler ikke brug af højtryksrenser til rengøring af husfacader. Det skyldes, at det høje vandtryk kan få vandet til at trænge ind mellem facadebrædderne, hvilket i værste fald kan medføre, at der kommer fugt ind i isoleringen.

Husvask af facade

Spul facadebrædderne

Hvad skal du bruge?

Først og fremmest Nordsjö Original Husrens, der både fås færdigblandet og koncentreret. Desuden skal du bruge en pensel, en børste, gerne et forlængerskaft, en stige og en lavtrykssprøjte. Vi anbefaler et besøg hos din Nordsjö-forhandler, som har de nødvendige værktøjer til at gøre arbejdet så hurtigt og nemt som muligt.

Læs også:
Sådan maler du dit hus
Sådan holdes facaden pæn år efter år