Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Anna Kubel maler køket

Forny dit hjem med en ny kombination af farver

Kombinationen af farver, nuancerne og hvordan de spiller sammen med hinanden er det som kan adskille et rum fra bare at være et rum til virkeligt at føles som hjemme. Fotografen og stylisten Anna Kubel skaber en helhed i sit hjem med farver fra Nordsjö.

Anna har tidligere valgt at male sine køkkenlåger i den grønne farve Kubel Green Forest, som er en del af den nordiske farvepalet fra Nordsjö. Men for at løfte Kubel Green Forest til et endnu højere niveau måtte endnu to farver fra Nordsjö flytte ind; den grønne-beige farve Restful Le Havre og den grå-beige farve Misty Sarcelles. Kombinationen af de tre farver giver en flot farvesymfoni.

- De tre farver løfter virkeligt hinanden og er anvendt mange steder i vores hus. De får vores hjem til at føles roligt og hyggeligt, og de er så fine sammen. Jeg vil gerne have en rød tråd i hele huset og det syntes jeg disse 3 farver hjælper med.

AnnaKubel Green Forest

Da Anna og hendes familie flyttede ind i deres nuværende hus var det meste lysgult og hvidt og derfor virkede det meget sterilt. De ville gerne have at huset skulle være mere hyggeligt, og med kombinationen af de nye farver fra Nordsjö opnåede de lige præcis det.

- Jeg holder meget af jordnære toner som beige og grå, dem bliver jeg aldrig rigtigt træt af. Det passer fint ind med vores øvrig indretning og er let at bryde med farver som grønt, blåt og rosa.  Prøv at male både lister og døre i farven Misty Sarcelles. Det har vi gjort i stuen som nu virker meget større og meget mere harmonisk.

Mal køkkenskaberne grønne

Anna ønsker at farvene skal passe godt sammen. De skal enten løfte hinanden eller adskille sig helt.

Anna har mange detaljer i rosa hjemme, bl.a. et skab, puder og en siddepuf. Anna mener at rosa er en farve som fremhæver farven på væggen og skaber en harmoni uden at det bliver kedeligt.

- Jeg vælger oftest en farve til væggene som kan fungere med det meste og som gør det let at tilføre farver til rummet. Når jeg ser fra et rum til et andet er det vigtigt for mig at farveskalaen passer sammen. Derfor fanger jeg farven fra væggene i et rum med en pude eller plaid i det tilstødende rum. Det påvirker hele sammenhængen i huset og får farverne til at træde frem forskellige steder.

AnnaKubel maler køk i en grønn farve

Maling spiller en stor rolle for at et hjem skal blive personligt og hyggeligt, i følge Anna. Hun mener at alt i princippet kan males. Det kan være trappen, gulvet, køkkenlågerne, døre og møbler.

- Gå på opdagelse i farvekortene i din lokale farvehandler. Lav et moodboard hvor du klipper og klistrer dine favoritfarver ind. Det er både sjovt og en fin måde at få skabt en helhed.

Den grønne farve på køkkenlågerne har gjort at køkkenet er blevet et centralt rum i huset. Sammen med de andre farve skiller køkkenlågerne sig ud og får den opmærksomhed de fortjener, fortæller Anna. Hun kigger også lidt frem i tiden og viser at hun har tænkt på alt.

- Til sommer står vinduet i køkkenet på vid gab og alt det grønne uden for kommet til at smelte sammen med farven på køkkenlågerne

Til sidst, hvad er det vigtigste at tænke på når man overvejer at skulle i gang med at male?

- Tænk først på hvordan lyset falder i rummet. Er det et mørk rum med lidt sollys, så skal du måske vælge en lys farve som base og i et rum med stort lysindfald kan du være mere våget og vælge en mørkere farve. Vælg så to eller tre farver som du prøvemaler og husk på at farverige møbler og tekstiler kan påvirke hvordan farven opleves.

Nordic Colours 2018

Nordsjö Nordic Colours 2018 er en palet af 9 farver som er valgt at 9 dygtige og kreative nordiske influensers som arbejder med indretning. Hver influenser har valgt sin signaturfarve, som de tror kommer til at præge indretningen i 2018.

Henter dataene, vent venligst...