Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Historien bag hver farve og hvert år

20 år med Årets farve

Hvert eneste af Årets farve fra de seneste to årtier, fortæller os en historie, om hvor vi befandt os på den tid. Farver der er nøje udvalgte ved hjælp af global indsigt og ekspertise af vores farvespecialister fra vores Global Aesthetic Center, der giver os et tilbageblik over de forskellige farve- og indretningstrends, som vi har set gennem tiderne. De sidste 20 år har vi set en tydelig tendens til de mere neutrale og naturlige farver - en trend der nåede sit højdepunkt i 2023 med farven 'Wild Wonder', som er fuldstændig inspireret af naturen. 

Designteamet bakom Årets kulör

Teamet bag Årets farve

Farvetrends gennem årene


Det er bevist, at det, der sker i samfundet, påvirker vores holdning til, hvordan vi vil bo, bygge og leve. For en malervirksomhed som AkzoNobel er det af største vigtighed på forhånd at vide, hvilke farver folk vil synes om i dag og i fremtiden. 

 

Hvordan Årets farve opstår


Hvert år mødes det globaledesingteam fra AkzoNobel og invitererdesuden en international gruppe af design- og trendeksperter til at mødes og diskutere farvetrends. Det er det vi kalder "the Colour Futures project". Følgende er den fantastiske rejse, som farvetrends har taget fra år 2004-2023. 

 

Siden 2004 har vi malet vores hjem i alle regnbuens farver, fra den dybeste havblå farve til den blå farve himlen har på en klar sommerdag. Vi har malet i stærke orange farver, varm brun/pink, cool pink samt glitrende guld og rød. Forskellige nuancer af grønt har prydet vores vægge, fra blågrøn til den fine grøn-grå-blå farve 'Tranquil Dawn'. En farve, der er blevet en tidløs klassiker og nu pryder væggene hos mange af vores influencers. Den gule farve har også været Årets farve et par år - solgul, okkergul og ravgul. Vi venter altid med spænding på hvad Årets farve bliver og hvad den kan blive i mange år fremover.

 

Læs mer om Årets farve 2023 hær

Henter dataene, vent venligst...