Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Greige frontliten
Greige frontliten

Greige - det perfekte fra to verdener

Gråt + Beige = Greige. Trendfarver som hverken er grå eller beige – men en perfekt blanding af begge farver. Vi er rigtig glade for denne kombination - Greige emmer nemlig af blødhed, er sofistikeret og giver samtidig en følelse af eksklusivitet til væggene.

Det er nok ingen nyhed, at de fleste af os helst vælger farven hvid når vi skal male og begrebet ’lyst og friskt’ når vi taler om vores indretning, er stadig en stærk trend. Mange af os ser det lyse, friske og hvide, som et sikkert kort. Og det er ikke til at komme udenom at hvid er en tidløs og klassisk farve.

Det der så er interessant, er at flere og flere alligevel er begyndt at opdage og tør tage lidt mørkere nuancer ind i sine hjem.

I den grå farveskala kan man nemt skabe en rolig og behagelig atmosfære med en skøn attitude – helt afhængig af hvor på lys- og mørkhedsskalaen man vælger farven fra.
 

ThePerfectGrey denne finnes allerede i library
ThePerfectGrey denne finnes allerede i library


GRÅT + BEIGE = GREIGE 

Greige er trendfarven som hverken er grå eller beige – den er en perfekt blanding af begge farver. Os fra Nordsjö er rigtig glade for denne kombination, da Greige emmer af blødhed, er sofistikeret og samtidig giver en følelse af eksklusivitet til væggene.
 

En farve som giver en smuk nuance til rummet
Ann-Charlotte Linde, der er Colour Manager hos Nordsjö opfatter det som at Greige har plukket alle fordelene fra både de grå og beige farver, og slet ingen ulemper. Det gør at farven er smuk at kombinere med de fleste andre farver, samtidig med at den giver en smuk tone til rummet. Farven er ikke ligeså kold som en neutralgrå kan være og heller ikke så farverig og tydelig, som fx en beige ’café latte’ farve.

Det der er vigtigt. at tænke på når man skal vælge sin favorit Greige, er lyset i det rum der skal males med farven og hvordan farven herefter vil opfattes. I et varmt lys forstærkes det gyldne i farven, og i et køligere dæmpes det en smule. Vi anbefaler altid, at man prøvemaler med farven inden man køber maling til hele rummet.
 

Swosh greige


INSPIRATION – SIMPICITY GREIGE

Årets svenske indretningsblogger 2017 - Jannice Wistrand, arbejder både som blogger for det svenske månedsmagasin Sköna Hem, som Feng Shui konsulent og med indretning af boliger. Farve og form har altid interesseret Jannice og i de seneste år også læren om hvordan man kan påvirke sit velbefindende, ved at møblere og farvesætte korrekt.

Sammen med os fra Nordsjö har Jannice blandt andet fundet frem til farven Simplicity Greige, som er en grå tone med et touch af beige. Hun beskriver Simplicity Greige som den perfekte nuance. ”Ikke for meget rødt som det let kan blive når man taler om Greige og ikke for klistret-varm, bare helt enkelt en frisk farve”.
 
I Jannices nye studio i Skåne, hvor hun også bor, er studiovæggene selvfølgelig malet med farven. Jannice skriver sådan på sin blog, da malerarbejdet og stylingen var klar:
Væggene er nu malet med Simplicity Greige og jeg er betaget over hvor smuk den farve er. Må man sige sådan om sin egen farve? Jeg har malet med farven i begge rum og det er sjovt at se hvordan den forandrer sig alt efter om den får lys fra kolde eller varme lyskilder, siger Jannice.
 

Simplicitygreige hemsidebild
Simplicitygreige hemsidebild

HYGGE STEMNING VED HJÆLP AF SIMPLICITY GREIGE

Danske Lykke har bloggen lykkestunder.dk – en inspirerende blog som handler om det Lykke virkelig brænder for i livet – indretning, smukke blomster, spødt bagværk, haveinspiration og en masse DIY-tip.

I stuen hjemme hos Lykke er væggene malet med Simplicity Greige. Farven er helt vidunderlig og min stue er meget hyggeligere nu. Jeg følte at rummet var lidt for lyst før, nu er det helt perfekt, siger Lykke.
 


Lykkestunder hemsidebild
Lykkestunder hemsidebild
@

INSPIRATION – LAPPTUSSAN DUSK

Emma Sundström har den succesfulde Instagram-konto @lapptussan og har bosat sig i et hus fra 1980´erne i Arvidsjaur.
At købe et masseproduceret hus fra 80´erne kan have sine fordele. Der er ingen specielle unikke detaljer som skal bevares, ingen indbygget sjæl som man behøver at beskytte. Her har vi kunne sætte vores helt eget præg og det er det som er charmen ved vores hus – at man kan forme det præcis som man vil, fortæller Emma.  
 

Følelsen af et Laplandsk tæppe har indfundet sig på væggene
Sammen med os fra Nordsjö fandt Emma to smukke farver. Greige farven, Lapptussans Dusk og den lidt mørkere Lapptussans Dawn (skumring og daggry). Sådan beskriver Emma de to farver:
Lapptusssans Dusk er den lyse beige-grå tone som jeg har på næsten alle væggene hjemme hos mig selv. Den føles som et varmt tæppe fra Lapland, selvom den er grå og den passer i værelser som er både syd- og nordvendt. En helt vidunderlig Greige farve!

Den anden farve, Lapptussans Dawn er den lidt mørkere grå, som jeg har malet mange møbler med. Den trækker lidt mod grå-grønt og leger smukt med naturens egne materialer som træ, hør, sten og grønne planter. Vi kan ikke andet end være enige med Emma - Dusk og Dawn er dejlige sammen!


Lapptussan hemsidebild
Lapptussan hemsidebild

MERE INSPIRATION MED LAPPTUSSANS DUSK

Hjemme hos bloggeren Marlene, som har instagram kontoen @mz.interior er væggene i stuen smykket med Lapptussans Dusk. Det samme er gældende hjemme hos blogger Camilla B Vendelbo som har bloggen, nouw.com/4inarow og instagram kontoen @c_b_vendelbo. Her er også malet med den vidunderlige Greige farve.
 

Mzinterior
Mzinterior
Cbvendelbo hemsidan
Cbvendelbo hemsidan

INSPIRATION – LUFTSLOTT

Den perfekte farve for et smukt, enkelt og samtidig stilrent hjem, findes den? I vores farvekort Inspirerende hjem og den tilhørende farve palette Stilrent og Monokromt, har vi udvalgt 8 stilsikre farver som skal være med til at skabe ro og en perfekt endevæg til personlige indretningsdetaljer.  
En af palettens farver, Luftslott, er en blød Greige farve, som skaber en fin nøje afstemt kombination af grå og beige.  

Inspirerandehem hemsidebild
Inspirerandehem hemsidebild

HJEMME HOS EMILY SLOTTE @EMSLOO

Blogger Emily Slotte har bloggen, blogg.mama.nu/emilyslotte/emily-slotte/ og instagram kontoen @emilyslotte hvor vi kan læse alt om inspiration til hjemmet for store som små, om hverdagen som småbørnsforældre, teenagemor og gravid, samt hvilke trendfarver vi ser lige nu. 

Emily bor på en lille gård lige udenfor Norrtälje sammen med sin mand Christian og børnene Engla og Blake. I Blakes værelse valgte Emily at male med farven Luftslott og beskriver farven sådan:
En lidt lysere Greige som er en perfekt kombination mellem gult og gråt. I visse lys kan den opleves varm og næsten lidt rosa, mens den i andre bliver lidt kold og mere grå, siger Emily.

Emily valgte også at male møblerne i farven Luftslott, og brugte så vores Træ og Metal maling, Ambiance Superfinish. En mat maling til træværk som passer perfekt til netop møbler og træværk. Jeg elsker den helhed rummet får når man maler møblerne i samme farve som væggene. Det skaber en ro og møblerne i rummet får pludselig lov til at tale for sig selv, på en helt anden måde, siger Emily.  

Emsloo hemsidebild
Emsloo hemsidebild
@

HJEMME HOS JANNICHE KRISTOFFERSEN @BLOGGAIBAGIS

Hjemme ved bloggerens @bloggaibagis spiseplads ånder der en enkel, kreativ og skøn følelse af 50’erne. Vi elsker hvordan vægfarven spiller sammen med den tunge keramik, gran-kvisten i vasen og måske fremfor alt, den smukke billedvæg.  
 

Bloggaibagis luftslott
Bloggaibagis luftslott

 Billeder Janniche Kristoffersen @bloggaibagis


HJEMME HOS STYLIST PELLA HEDEBY

Når interiør designer og stylist Pella Hedeby skulle renovere sin bryggers, ønskede Pella sig et lidt mere sobert udtryk og en fin kant til de højblanke hvide trædetaljer og hvidevarer.  
Luftslott er en farve som giver en fin blød overgang, og samtidig skaber en kontrast og smukt fremhæver alt det hvide. Rigtig fint afstemte overgange mellem den bløde grå-beige farve Luftslott, kalkstenen og de hvide paneler.
En gang maling kan virkelig inspirere og løfte en rum, siger Pella.

Pellahedeby luftslott
Pellahedeby luftslott

INSPIRATION – HOUSE OF PHILIA GREY SAND

Petra Bohman som står bag den populære instagram konto houseofphilia.elsasentourage.se, har sammen med os fra Nordsjö fundet en palette med fire forskellige farver i grå, beige og grå-beige: HoP Grey - HoP Light Grey - HoP Greige og HoP Grey Sand.
Den sidstnævnte farve HoP Grey Sand fik en plads på væggene i teenager-værelset hjemme hos Petra. Værelset som Petra beskriver som ’et rum som vender mod nord og som havde brug for en anelse varmere grå farve, for ikke at blive for koldt’. En meget elegant farve, hvis jeg selv må sige det, siger Petra.

HoP Grey Sand er en smuk varmgrå farve, som passer til rum som vender mod alle slags poler, fortæller Ann-Charlotte Linde, Nordsjös Colour Manager. I nordlys dæmpes den gulrøde mæthed som er i farven og den vil opfattes mere grå, mens den i lys fra syd forstærkes og farven vil trække tydeligere mod beige.


Hop greige hemsidan
Hop greige hemsidan

MERE GREIGE INSPIRATION HJEMME HOS DANIELLA WITTE

Denne Greige farve er lidt af en afstikker, men vi vælger alligevel at nævne den, for det er en utrolig smuk grå-beige farve. I stedet for at kalde den for klassisk Greige, kan vi måske kalde den for; dæmpet beige, stilren beige, sober grå-beige, varm Greyish eller hvorfor ikke Greyish beige. Kært barn har mange navne, som man siger.

Greige farver giver entréen en helt ny karakter
I entréen hjemme hos Daniella sker alt og lidt til. Så da det er tid til en entré make-over, så var både funktion og farvevalg to vigtige elementer. Daniella valgte at male med vores matte vægmaling, Easy2Clean som er perfekt til entréen og på pladser hvor man nemt vil kunne tørre af uden at ødelægge finishen. I denne entré make-over, gik Daniella også fra klassiske hvide vægge til den blødere nuance F7.04.77.  

En superfin grå beige nuance som gav rummet et meget blødere look, siger Daniella. Væggene har nu fået en blødere farve som fanger lyset rigtig behageligt, og rummet har pludselig fået ekstra karakter fordi farven nu bryder en anelse mod træværket rundt om trappen.


Daniellawitte greige
Daniellawitte greige

VIDSTE I AT:

Ordet Greige kommer fra det franske og italienske ord for råsilke. Greige er faktisk mode-ikonenet Georgio Armanis signaturstil. Han beskriver farven som en baggrundspalette. Noget som forbliver konstant og som kan anvendes for at fremhæve andre ting.
 

HUSK AT: 

For at forstå hvordan forskellige farver opleves i netop dit værelse, er der flere ting der er gode at tage hensyn til. Om rummet vender mod syd eller nord, og hvordan dagslyset derfor påvirker indtrykket, ligesom hjemmets egne lyskilder. Dagslyset i et rum mod nord har et mere koldt lys end i et rum mod syd, og generelt er lyset midt på dagen koldere end blødt morgen- og aftenlys.

Refleksioner som spejles igennem vinduet samt fra materialer og møbler som findes i rummet, påvirker også oplevelsen. Fx kan en knaldrød sofa eller en grøn lænestol ’smitte af’ på mere svage, næsten hvide vægfarver. Kombinationen af forskellige farver er også vigtig – den farve du vælger til dine vægge kan opfattes lysere eller mørkere, stærkere eller svagere afhængig af hvilke andre farver den spiller sammen med. Glem heller ikke gulvets overflade som har stor påvirkning på vægfarvens udseende.

Greige moodboardHVORDAN VILLE FARVEN GREIGE, SOFT SARCELLES SE UD HJEMME HOS DIG?
PRØVEMAL MED VORES NYHED - COLOUR TESTER

For at finde den rigtige farve til lige præcis dit rum, har du brug for at opleve farven i den rette sammenhæng: i dit værelse, med dine møbler. Prøvemal, se hvordan de forskellige nuancer spiller sammen med dagslys, aftenbelysning og rummets indretning, og tænk på hvilken følelse du vil opnå. Vi anbefaler, at du enten køber en Colour Tester eller en farveprøve, for at se hvordan farven passer præcis i det rum du har planer om at male.  

Nordsjö Colour Tester er et enkelt værktøj med en praktisk indbygget mini-rulle og kan fås i hele 49 smukke og moderne farver. Ved enkelt at kunne prøvemale med farven hjemme på dine egne vægge, får du en rigtig god fornemmelse af slutresultatet, og hvordan din øvrige indretning og lysindfaldet i værelset vil påvirke farven.

Her kan du læse mere om Colour Tester og samtidig se hvilke farver den kan fås i. Det bedste er at du kan klikke dine favoritfarver i Colour Tester direkte hjem til din dør lige her.

Colourtester bild hemsida
Colourtester bild hemsida
HJEMME HOS KIA UDD

HJEMME HOS KIA UDD

Influencer @kiaudd har et vidunderligt hjem der ligger i Nordsverige og hun gør Instagram smukkere med sine inspirerende billeder fra hjemmet, haven og livet. Vi fra Nordsjö er så glade for, at få lov til at være med i det engagerende indhold, som hun skaber og er rigtig stolte over, at Kia har navngivet en Nordsjö farve. Farven blev lanceret i slutningen af januar! Navnet på farven er ’Kia Harmony Beige’. Læs mere her om Kias egne tanker for hvordan navngivningsprocessen gik til. 

Kia: ’På en enkelt måde, som en ny farve på væggen, skabte jeg vores drømmestue. Følelsen og stilen var det jeg ledte efter, da jeg valgte farven. En stille, blød, varm og beroligende følelse, som samtidig er lys og luftig. Jeg ville have en beige farve, der giver en blød indramning og som passer til vores indretning, som er i de lyse, harmoniske jordfarver. En smuk kontrast til den sorte industriglasdør og det lyse egetræsgulv. 

Det er en varm beige farve, som virkelig bringer ro og en indbydende atmosfære til rummet – derfor valgte jeg at navngive farven ’Kia Harmony Beige’. Følelsen blev helt perfekt og præcis som jeg ønskede det. Vores stue og køkken er malet i denne bløde behagelige farve – og den er med til at give den en beroligende og sobre følelse, jeg ledte efter. Jeg er så stolt og taknemmelig over at få lov til at lægge navn til denne smukke farve. 

Henter dataene, vent venligst...