Nordsjö Visualiser

Visualiser farven med det samme på væggen
Se
Gul facademaling
Gul facademaling

Gul facadefarve

De smukke gule farver har længe haft en fast plads i den danske farvetradition. Bliv inspireret af vores varme gule palette til facader.

Før i tiden blev de gule farver først og fremmest fremstillet ved hjælp af et pigment, som hedder okra. Det var det først i 1700-tallet, at gule huse blev populære. Dengang begyndte velhavende at rejse sydpå, hvor de så og blev inspirerede af de elegante gule sandstenshuse. Da de kom hjem, begyndte de at imitere disse materialer ved at male deres huse gule. Siden da, har gul været vores mest almindelige facadefarve og den har indtaget en plads i vår farvetradition.. 

Maling af gule hus

Udendørsfarver - den gule palette

Når man skal vælge en gul farve til sin facade, så er det nemt at vælge en gul farve, der er alt for stærk. Derfor råder vi altid til, at man køber en lille prøve af farven og maler den på en plade, og herefter stiller eller holder denne plade op mod facaden. I de fleste tilfælde vil farven blive opfattet som lysere og mere stærk når man ser den udendørs. 


Gulfacadefarve

Hvad skal man tænke på når man skal vælge en gul facadefarve?


Vi spurgte Nordsjös Colour Manager, Ann-Charlotte Linde hvad man skal tænke på når man skal vælge en gul facadefarve. 
– Det er let at vælge en gul farve, der er for ren og for stærk, hvis man kun kigger på en lille farveprøve i butikken. Vælg en mere støvet og ’snavset’ gul som er mere ovre i det røde – så får du en behagelig gul farve til din facade. 

En ”snavset” eller støvet farve har en smule sort i sig og dette sorte er vigtig for, at farven ikke skal blive for stærk, når den kommer ud i dagslyset og bliver malet op på en husfacade, siger Ann-Charlotte Linde.


Mal gul farve


Den gule farvepalette


Den gule farvepalette byder på mange smukke farver. Blandt andet den indbydende farve Creamy Yellow som vi ser på facaden herunder. Her er husets detaljer malet i farven The Honeymoon. Døre- og vinduer er malet i den smukke hvide farve Modest White


Gul utomhusfarve
gul facadefarve


Den sennepsgule farve Yellow Sandstone er en smuk, varm gul farve. På husets detaljer ser vi den lyse Light Sand og den lidt mørkere grå farve Almandine på døren - som har en naturlig, skøn gul undertone i sig.

Gul træfacade med beste træbeskyttelsen ONE Supertech

Facaden er malet i farven Yellow Sandstone


Dette charmerende drøm-for-en-tømrer hus, er malet i den smukke gule farve Dusky Miramas og døren i den en bløde grønne farve Silent Orangeri. Detaljerne er malet i den lyse farve Linnen Canvas.

Gul facadefarve
Gul træfacade maling


De gamle århundredeskifte huse med deres fine træudskæringer, er selvfølgelig også smukke når de bliver klædt i gult. De dejlige gule nuancer med en blød hvid farve på detaljerne, skaber en skøn harmoni sammen.
 

Tips og råd


Når du skal vælge farve til din facade, så er der flere ting, du skal huske på, for at resultatet skal blive så godt som muligt. For eksempel spiller husets omgivelser, arkitektur og lysforhold en rolle. Også traditioner og hvor i landet du bor, kan have indflydelse på, hvilke farver der passer bedst til facaden på dit hus.

Det gælder også om at finde den rigtige farvekombination mellem facade, dør, træværk og tag, for at finde en skøn helhed, som man kan være tilfreds med i mange år. 
Det bedste tip vi kan give dig, er at gå lidt rundt og kig på farver, og se hvad andre har gjort. Så er chancen for, at du finder den rigtige farve til dit eget hus stor!   

Gule detaljer i haven


Der er så meget man kan glæde sig over udendørs og ved hjælp af lidt maling, så kan det enkle og måske kedelige møbel, blive både sommerfint og som nyt. Et gammelt bord, en stol, en kompostkasse eller måske en solseng, kan få nyt liv og ny glans ved hjælp af lidt maling. Lad dig blive inspireret af vores smukke gylden gule farvepalette og find din favorit. 

Gule malede havemøbel

Hvorfor ikke male billedet af en dekorativ fugl på dit bord?

Sådan gør du: Mal motivet med en pensel. Vælg størrelse på penslen alt efter hvor stort motivet er og hvor meget du skal male. Begynd et stykke indenfor linierne og arbejd dig ud til kanten, på den måde mindsker du chancen for, at få for meget maling ved kanten og det bliver lettere, at se hvor du skal afslutte. Vi har brugt den smagfulde farve Deep Grasse.

Byg dine egne plantekasser!

At dyrke sine egne grønne favoritter i paller, er billigt og let. Sæt dit eget personlige præg på pallerne - kun din egen fantasi sætter grænserne for hvilke farver og mønstre du vil pryde dine plantekasser med. Vi har malet kassen, som vi ser oppe over denne tekst, med den bløde og kølige gule farve Soft Montpellier.


 Den skønne gule farve på bordbenene hedder Dazzling Montpellier. Solsengen er malet i farven Misty Bordeaux.

Farver indlæses...